فرض کنیم بر سر یک مبلغ معین بودجه، بین وزارت علوم و وزارت صنایع و معادن یا مثلا وزارت کشاورزی اختلافی به وجود آید و واقعا امر دایر باشد بین اینکه ما بودجه را به این وزارتخانه بدهیم یا به آن تشکیلات دیگر. به نظر شما کدام مقدم است؟
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، رهبر انقلاب اسلامی در این دهه تاکید بسیاری بر اهمیت بودجه پژوهش و تقدم آن داشته اند و تحقق بسیاری اهداف در حوزه صنایع را در گروی اهمیت قائل شدن برای امر پژوهش دانسته اند ایشان در دیدار با جمعی از مسئولان در سال 80 فرمودند: فرض کنیم بر سر یک مبلغ معین بودجه، بین وزارت علوم و وزارت صنایع و معادن یا مثلا وزارت کشاورزی اختلافی به وجود آید و واقعا امر دایر باشد بین اینکه ما بودجه را به این وزارتخانه بدهیم یا به آن تشکیلات دیگر. به نظر شما کدام مقدم است؟
اعتقاد من این است که وزیر صنایع و معادن و یا وزیر جهاد کشاورزی باید بدانند که اگر بخش آنها بخواهد پیش برود، باید علم و پژوهش پیش برود. امروز شما ببینید مهندسی ژنتیک در دنیا چه غوغا و پیشرفتی میکند. ما امروز برای تبدیل برنج کمبازده خودمان – که نوع عالی برنج است – به یک نوع پربازده دچار مشکلیم. چرا وارد این رشته کاری و علمی نمیشویم تا به عنوان مثال برنج صدری را که به حسب شاخصهای موجود کشور، تولید آن صرف ندارد، پربازده کنیم؟
چرا باید سراغ برنج آمل دو و آمل سه – یعنی پستترین نوع برنج ایرانی – برویم ؟ من در سفر اخیر به گیلان، گفتم شاید ما بتوانیم با یک فعالیت تحقیقاتی، همین برنج خوب و مرغوب را به یک برنج پربازده تبدیل کنیم آیا این کار محل است؟ آیا امروز جایز است که در خصوص راه تحقیقات علمیای که در دنیا باز شده و سالهاست که در این راه میروند ما الان در اینجا بگوییم نه چنین چیزی ممکن نیست؟! آیا میشود این را قبول کرد؟