به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: ما با معلول سروکار داریم در حالی که علت افزایش جراحیهای زیبایی را باید در فرهنگ جامعه جستجو کرد و این فرهنگشناسان و عالمان دینی هستند که باید در این خصوص دست به کار شوند.
عضو تیم اضطراری سازمان بسیج جامعه پزشکی در پاسخ به این سؤال که «آیا جراحان پلاستیک ما بیمارانی را که دارای مشکل روانی و وسواس در عملهای جراحی زیبایی هستند به سوی اتاق عمل میبرند یا به سوی مطب روانشناس؟»، گفت: پزشکان ما در چنین مواقعی و در زمان مواجهه با بیمارانی که مشکل جسمانی ندارند بلکه مشکل آنها روانی است باید بیمار را به روانشناس یا روانپزشک معرفی کنند که چنین اقدامی نیز از سوی آنها صورت میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه یکی از ملاکهای پزشکان برای این که بیماران را تحت عمل جراحی قرار دهند این است که فرد مشکل روانی نداشته باشد، گفت: مثلاً افرادی که علیرغم داشتن بینی مناسب و حتی کوچک اصرار در عمل جراحی بینی دارند، با مشکل روحی مواجه هستند و چنین فردی قبل از عمل جراحی باید مشاوره روانپزشکی شود که البته ممکن است فردی از نظر ما و حتی نگاه عمومی زیبا باشد اما از دیدگاه خود احساس کند که مشکل دارد، در چنین مواردی اگر با اصلاح آن اشکال خاص از عضو بدن اعتماد به نفس فرد بیشتر شود و یا مشکل روحی که با آن مواجه هست، بهبود یابد، چنین عمل جراحی اشکال ندارد و اینگونه نیست که پزشکان ما افراد را به سمت عملهای جراحی بدون دلیل سوق دهند؛ البته مواردی از جراحی های بی دلیل نیز وجود دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا جراحی زیبایی در کشور ما بیش از سایر کشورها و رکورددار است؟ اظهار کرد: این امر دو دلیل عمده دارد: نخست اینکه بینی نژاد ایرانی از نژاد اروپایی بزرگتر است و علت دوم فرهنگ چشم و هم چشمی بین افراد است؛ وقتی زندگی به سمت تجملات پیش میرود، تجمل از تغییر لوازم زندگی مانند خانه و ماشین تبدیل میشود به تغییر اعضای بدن.
این جراح پلاستیک تأکید کرد: وقتی تعریف مشکل و نازیبایی در ذهن مریض ناشی از فرهنگ جامعه تغییر میکند، دست پزشکان هم بسته میشود.
وی بیان کرد: به فرض وقتی یک برجستگی کوچک در بینی بیمار وجود دارد، اگر فرهنگ جامعه درست باشد اصلاً این برجستگی به چشم نمیآید اما وقتی فرهنگ جامعه به سمت اهمیت دادن به چنین مسائلی پیش میرود تحمل فرد تاب و زندگی برای فرد سخت میشود، فرد اعتماد به نفس ندارد، نمیتواند ارتباط درستی با همسالان خود برقرار کند و یا حتی با کسی که میخواهد ازدواج کند.
احمدی عضو تیم اضطراری سازمان بسیج جامعه پزشکی با اشاره به اینکه بیماری وجود دارد که طی آن فرد احساس غیر طبیعی بودن در اعضای بدن خود را دارد، گفت: چنین افرادی حتی اگر از یک پزشک جواب منفی دال بر عدم نیاز به عمل جراحی دریافت کنند، آنقدر مراجعه به پزشکان متعدد را تکرار میکنند تا بالاخره یک پزشک آنها را عمل کند. چنین فردی پس از عمل جراحی هم حتی در همان عضو ممکن است احساس کند نیاز به عمل دوباره دارد و یا در صورت رضایت به دنبال جراحی عضو دیگری از بدن خود خواهد رفت.
وی افزود: من قبل از هر اقدامی به تمام بیماران خود میگویم که همه انسانها زیبا هستند و هیچ کس نیاز به عمل جراحی زیبایی ندارد. ولی وقتی مریض اصرار دارد و فکر میکند این عمل میتواند به وی کمک کند، در صورتی که درخواست او ناشی از اختلال موقت روانی یا مشکل روحی نباشد، عمل میشود.
این متخصص جراحی پلاستیک در خصوص علل افزایش تقاضای آقایان برای عملهای زیبایی نیز گفت: تعداد آقایان علاقهمند به جراحی پلاستیک نسبت به قبل بیشتر شده و دلیل آن تغییر نگاه جامعه نسبت به تعریف زیبایی مرد است. اکنون حتی مردان نیز اقدام به اصلاح ابروهای خود میکنند در حالی که قبلاً چنین اقدامی محدود به بانوان بود، در چنین حالتی تعجب هم ندارد که مردان هم متقاضی عملهای زیبایی باشند.