رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: با توجه به بدهیهایی که این سازمان دارد تنها 70 درصد این بدهیها از طریق بودجه تامین میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، پورفتحاله در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان انتقال خون استان تهران که امروز در سازمان انتقال خون استان تهران برگزار شد گفت: دکتر اسلامی در سالهایی که مسئولیت سازمان انتقال خون تهران را برعهده داشتند با معضلات و مشکلات بسیاری مواجه بودند به گونهای که سازمان انتقال خون استان تهران با بدهی 210 میلیاردی مواجه بود در مقابل آن تنها 70 میلیارد بودجه عملیاتی دریافت میکرد.
وی تصریح کرد: بودجهای که به سازمان انتقال خون استان تهران تعلق میگیرد به نسبت افزایش تورم هرسال کاهش مییابد و مشکلات درآمدی سازمان انتقال خون بیشتر میشود.
رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: علاوه بر مشکلات اقتصادی و بودجهای که با آن مواجه هستیم مشکلات مدیریتی نیز در سالهای گذشته داشتیم. گسست مدیریتی که در کشور وجود داشت شرایط بحرانی را در سازمان انتقال خون ایجاد کرد که فعالیت بیشتری را از دکتر اسلامی طلب می کرد.
وی با اشاره به علم و دانش دکتر نادعلی گفت: فعالیتها و عملکرد دکتر نادعلی در چند سال گذشته نشانگر علم بالا و توانایی ایشان در مدیریت است که تاکنون به خوبی از این علم استفاده نشده است و ایشان پتانسیل بالایی برای مدیریت سازمان انتقال خون استان تهران دارند.
پورفتحاله با اشاره به فعالیتهای خونی که در تهران انجام میشود گفت: یک سوم فعالیتهای خونی در پایتخت کشور صورت میگیرد و بسیاری از عملهای جراحی نیز در تهران صورت میگیرد و بیماران مبتلا به تالاسمی درخواست گرفتن خون را از تهران دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: هم اکنون با مشکل افت اهدای خون در تهران مواجه بودیم و علیرغم رشد دریافتی خون در استانهای دیگر در تهران 3.6 کاهش دریافت خون داشتیم.
رئیس سازمان انتقال خون کشور با اشاره به اهدای خون گفت:اهدای خون سالم در کشور 370 میلیون بود که شاخص تهران 45 درصد از اهدای خون مستقیم بود و اهدای خون توسط بانوان به کمتر از شش درصد رسیده است.
وی با اظهار تاسف از عملکرد سازمان انتقال خون تهران گفت: در گذشته سازمان انتقال خون تهران دربسیاری از عوامل و عملکردها شاخص و ویژه تلقی میشده است که متاسفانه به دلیل مشکلات مدیریتی که درچند سال گذشته با آن مواجه بودیم با افت شاخصها در تهران مواجه بودهایم.
پورفتحاله در ادامه تصریح کرد: نیروهای دانا و بسیار ارزشمندی در استان تهران مشغول به فعالیت هستند ولی باید به مشکلات پرسنل نیز توجه کرد، چنانچه قولی وزیر در مورد حقوق و دستمزد پرسنل داده است باید اجرایی شود و مشکلات پرداخت پرسنل حل شود.
وی با اشاره به حقوق و دستمزدی که نیروها و پزشکان در دانشگاه دریافت میکنندگفت: اقدامات مناسبی در دانشگاههای کشور صورت گرفته است و حقوق و دریافتیهای پزشکان و کارکنان دانشگاهی افزایش یافته است در صورتی که هنوز این اتفاق در سازمان انتقال خون رخ نداده است و پرسنل سازمان انتقال خون کارانهای دریافت نمیکنند و حقوق پرسنل پایینتر از مراکز درمانی دیگر است.
رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: سازمان انتقال خون استان تهران باید نگاه ویژهای به فعالیتها و کارکردها داشته باشد و سازمان انتقال خون کشور چشم انتظار یک جهشی در فعالیتهای سازمان انتقال خون تهران است.
وی در مورد اهداکنندگان بیان کرد: اهداکنندگان سرمایههای اجتماعی هستند و تنها با عنوان سرمایههای سازمان انتقال خون محسوب نمیشوند و باید با اقدامات آموزشی که انجام میشود از این سرمایههای اجتماعی محافظت شود.
پورفتحاله در ادامه تاکید کرد: سازمان انتقال خون هر اندازه که فعالیت در زمینه جذب اهداکنندگان انجام بدهد تنها پنج درصد به تعداد اهداکنندگان افزوده میشود و باید در نظر گرفت که اهداکنندگان جمعیت محدودی هستند که وقت و انرژی خود را میگذارند و خواستار یک تحول اجتماعی در جامعه و کمک به همنوعان خود هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: جامعه می تواند از اهداکنندگان استفاده کند به این دلیل که این افراد، اشخاص ویژه و خاصی هستند که بخشی از سلامت افراد جامعه به اهدای خون آنها بستگی دارد.
پورفتحاله در پایان با اشاره به کشور آفریقای شمالی گفت: براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت 27 درصد مردم کشور آفریقای شمالی در سالهای گذشته متبلا به HIV بودند که به اقدامات مناسبی که این سازمان بر روی اهداکنندگان خون انجام داد توانست آموزش لازم را به نسل آینده بدهد نسل جدیدی که هم اکنون آینده کشور آفریقای شمالی را می سازنند.