به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، المپیاد آماده یکی از برنامههای آموزشی، تربیتی و رقابتی سازمان جوانان هلال احمر است که به منظور رشد و شکوفایی استعدادهای علمی و امدادی افزایش روحیهی کار جمعی و همچنین افزایش سطح آگاهی دانش آموزان عضو سازمان جوانان هلال احمر طرح ریزی و اجرا میشود.
معاونت پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان، افزایش سطح ایمنی و کاهش خطرپذیری مدارس کشور با تکیه بر تربیت تیم های دانش آموزی آماده برای مقابله با حوادث، توسعه و ترویج ظرفیتهای خودامدادی در میان دانش آموزان، ساماندهی تیمهای اولیه مدیریت بحران مبتنی بر دانش آموزان آموزش دیده توانمند و برخوردار از مهارتهای کارگروهی، دسترسی به اهداف والای کارگروهی، اجتماعی و روانشناسی در راستای رشد و پرورش روحیه مسئولیت پذیری، همدلی، مشارکت جویی و ایجاد فضای مناسب برای رقابت سالم و ارتقای هوش هیجانی در میان دانش آموزان را از اهداف این دوره اعلام کرد.
این المپیادها در سه سطح شهرستانی (با حضور تیم های دادرس کلیه مدارس شهرستان)، استانی(با حضور تیم های دادرس برگزیده شهرستانهای استان) و کشوری(با حضور تیم های دادرس برگزیده استانهای کشور) برگزار می شود.
امسال با آسیب شناسی و جمع آوری نظرات تخصصی کارشناسان استان ها که بازوهای اجرایی سازمان هستند و همچنین نظراتی که از معاونان جوانان استان ها گرفته شده تغییراتی در آیتم ها و تعداد نفرات شرکت کننده در هر آیتم انجام شده است.
بر اساس اعلام معاونت پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان طرح امسال قرار است کاربردی تر و علمی تر باشد و در 2 بخش تخصصی و عمومی اجرا می شوند. در مرحله کشوری بخش های جنبی هم افزوده می شوند که برای جذابیت بیشتر مسابقات قرار داده شده اند.
در آیتم های تخصصی کنترل و ارزیابی علایم حیاتی، احیاء قلبی ریوی(BLS-CPR)، پانسمان و بانداژ، آتل بندی و اسکان اضطراری قرار داده شده و در آیتم ها عمومی آزمون کتبی، پناه گیری و تخلیه اضطراری، اطفاء حریق، حمل بک برد به روی دست و حمل مصدوم(گروهی) قرار داردهر آیتم دارای 100 امتیاز است و مجموع امتیازات تیمی حداکثر1000 امتیاز در نظر گرفته شده است. الوار چینی، کشش سورتمه، کشش لاستیک، طناب کشی و پرتاب کیسه طناب از آیتم های جنبی در مسابقات کشوری هستند.