کد خبر:۲۹۰۳۸۸
یکی از راویان دوران مقدس:

مظلومیت شهید علم الهدی تا همیشه تاریخ باقی خواهد ماند

یک راوی دفاع مقدس با بیان اینکه مظلومیت شهید علم الهدی تا همیشه تاریخ باقی خواهد ماند گفت: اینکه چگونه می‌توان مانند شهید علم الهدی برای این انقلاب مثمر ثمر بود از جمله درس‌هایی است که باید جوانان این انقلاب بگیرند.
به گزارش خبرنگار اعزامی«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، یحیی ناظر در جمع صد نفری دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در هویزه در خصوص نحوه شهادت شهید علم‌الهدی گفت: در حالی ما با ارتش عراق در جنگ هشت ساله روبرو شدیم که تمام سران نظامی ما یا به غرب فرار کرده بودند یا اعدام و یا در زندان به سر می‌بردند و در همان بحبوحه ابتدایی جنگ بود که عراق از محور طلائیه وارد خاک ایران شد. 
 
وی ادامه داد:‌ لشکر 5 و 6 مکانیزه عراق در روز هشتم دفاع مقدس دقیقا به منطقه ای که ماالان به عنوان هویزه از آن یاد می‌کنیم رسیده است و این در حالی که فرمانده کل قوا در آن زمان بنی صدر بود، ما هر آنچه در انتظار ماندیم که به دستور وی جهت مقابله با عراق وارد این مناطق شویم از سوی بنی صدر دستوری نمی رسید.
 
یکی از راویان دوران دفاع مقدس با اشاره به پیشروی سریع عراق در خاک ایران گفت: در همان روزهای ابتدای جنگ، عراق توانست 15 کیلومتر مربع وارد خاک ایران شود و سربازان عراقی با حیرت می‌دیدند که هیچ گونه مقاومتی در مقابل آنها صورت نمی‌گیرد،‌ ما هر چه به بنی صدر می‌گفتیم عراق وارد خاک ایران شده و دارد به سمت خرمشهر پیشروی می‌کند او صحبت‌های ما این را حیله سپاه می‌دانست و می‌گفت شما می‌خواهید من را خراب کنید.
 
ناظر گفت: ما بنی صدر را سوار بر هلی کوپتری کردیم و بر فراز مکان‌هایی که عراق در آن پیشروی کرده بود بردیم؛ او تا با چشم خود ندید حاضر به قبول حرف ما نشد.
 
وی با بیان اینکه پس از قبول ورود عراق به داخل خاک ایران بنی صدر با طرح دادن زمین و گرفتن زمان کار دشمن را جلوتر راند، گفت: پس از آنکه بنی صدر قبول کرد عراق به ایران حمله کرده است ما در انتظار دستور او جهت مقابله با ارتش عراق بودیم و با حیرت دیدیم که او به ما می‌گفت: اجازه بدهید که آنها وارد شوند زمین بدهیم و زمان بگیریم سپس آنهاخسته شده و از ایران می‌روند.
 
این راوی دفاع مقدس با بیان اینکه عراق با تجهیزات بسیار قوی به جنگ با ایران آمده بود، بیان داشت: آن سنگرهایی که عراقی‌ها در فتح‌المبین ایجاد کرده بودند نشان می‌دهد که عراق نیامده بود که برود، بلکه آمده بود که بماند و این را بنی صدر خوب می‌دانست.
 
ناظر به حضور مقام معظم رهبری در مناطق جنگی اشاره کرد و گفت:‌ پس از دیدن این بی‌توجهی بنی صدر و از دست رفتن زمان برای سپاه خود، بچه‌های سپاه دست به کار شده و جهت مقابله با عراق گروه‌های تیمی مردمی را سازماندهی کردند از این جمله می‌توان به حضور مقام معظم رهبری و ستاد جنگ‌های نامنظم شهید چمران اشاره کرد.
 
وی ادامه داد: عملیات نصر رهایی که قبل از برکناری بنی صدر انجام داده شد یکی از آن عملیات‌هایی بود که با شکست روبرو و دلیل آن هم عدم استفاده بنی صدر از بسیج توده‌ها و مردم است.
 
این راوی دفاع مقدس به چهار عملیات شکست خورده به دستور بنی صدر اشاره کرد و افزود: در 14 دی ماه سال 1359 عملیات نصر رهایی با طرح‌ریزی بنی صدر انجام شد که گردان شهید علم‌الهدی نیز با یک عملیات مشترک پیشروی به سمت هویزه را در همان زمان شروع کردند و متاسفانه به دلیل قطع ارتباط بیسیم بین گردان علم الهدی و فرمانده تیپی که از سمت بنی صدر برای انجام این عملیات اعزام شده بود علم الهدی و یارانش در محاصره عراق قرار گرفتند و به شیوه ناجوانمردانه‌ای به شهادت رسیدند.
 
ناظر در بیان چگونگی شهید شدن علم الهدی افزود: حلقه مقاومت یاران شهید علم الهدی در برابر هجمه ارتش عراق به حداقل خود می‌رسد و با تمام شدن مهمات و نیامدن گروه پشتیبانی علم الهدی و یارانش مجبور به عقب‌نشینی می‌شوند؛ اما تانک‌های عراقی به دنبال افراد تا منطقه هویزه پیش می‌آیند.
 
وی ادامه داد: تعداد تانک‌هایی که در مقابل علم الهدی و 72 یار او قرار گرفته بودند حدود 10 تانک بود که با اندکی مهمات، گردان علم الهدی توانست چهار تانک را منهدم کند.
 
این راوی دفاع مقدس به هماهنگی شش تانک باقی مانده در برابر شهید علم الهدی و یارانش اشاره کرد و گفت: شش تانک باقی مانده در فاصله چهارصدمتری از گردان شهید علم الهدی و یارانش به یکباره با هم متمرکز می‌شود و درعین واحد شش گلوله تانک که هر کدام 12 کیلوگرم تی ان تی به همراه دارد به صورت هم زمان به مکان تجمع یارانش علم الهدی شلیک می‌کنند.
 
ناظر از این صحنه به عنوان بهشتی از آتش یاد کرد و افزود: شاید باور این اتفاق برای جوانان ما کار سختی باشد اما انفجار 12 گلوله تانک هم زمان دریک مکان دیگر کسی را در گردان علم الهدی زنده نگذاشت تا دربرابر زنجیر تانک‌های دشمن بعثی که از روی پیکر آنان چندین بار عبور کردند مقاومت کند.
 
وی با بیان اینکه اکثر یاران شهید علم الهدی در شلیک گلوله تانک به شهادت رسیدند گفت: موج انفجار و آتش گلوله‌های تانک بعثی تمام یاران شهید علم الهدی از جمله خودشان را به شهادت رساند به جز آن فردی که توانست خود را از این مهلکه به سلامت نجات دهد و شاهد عمق جنایت تانک‌های بعثی بر پیکرهای بی جان شهدای ما باشد؛ تمام 72 تن گردان شهید علم الهدی یا در آتش تانک جان باختند و یا نیمه جان پودرهای تن‌شان لابه‌لای زنجیرهای تانک‌های دشمن تکه تکه و به شهادت رسیدند.
 
ناظر در پایان با بیان اینکه مظلومیت شهید علم الهدی تا همیشه تاریخ باقی خواهد ماند گفت: علم الهدی دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد در رشته تاریخ مفسر قرآن و نهج‌البلاغه بود؛ کسی که در شکل‌گیری انقلاب و پیشبرد اهداف آن از جمله فتح‌ لانه جاسوسی تاثیر بسیاری داشت. اینکه چگونه می‌توان مانند او برای این انقلاب مثمر ثمر بود از جمله درس‌هایی است که باید جوانان این انقلاب بگیرند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار