به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، جلیل معماریان روز گذشته در اولین دوره کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی که به همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد ارومیه و با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه برگزار شد، گفت: این موضوع یکی از اساسی ترین مفاهیمی است که رهبر معظم انقلاب تاکید فراوانی بر ضرورت تدوین آن به عنوان یک سند بالا دستی نظام امر فرموده اند که می تواند به عنوان الگوی زمینه ساز تمدن اسلامی باشد.
وی الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی را مستلزم چهار عنصر فکر، معنویت،علم و زندگی دانست و افزود: برای رسیدن به الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی باید روی این عناصر کار شود.
معماریان انسان امروز را بیش از هر زمانی نیازمند معنویت دانست و گفت: امروزه کتاب های معنویت از جمله کتاب هایی است که مورد توجه جوانان قرار گرفته است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در بحث سبک زندگی ما ابتدا باید به چند پیش فرض برسیم و موضوعات واژه شناسی و مفهوم شناسی مطرح شود و در خصوص کلماتی که در ذهن ما قرار دارند تعریف واحدی ارائه شود.
وی تصریح کرد: اما نکته ای که اینجا بسیار مطرح است این است که اغلب در پیش فرض های ما مغلطه وجود دارد که باید به این نکته توجه شود.
معماریان پردازش به سیره تاریخی سبک زندگی را یکی از ضروریات عنوان کرد و گفت: یعنی ما باید بدانیم از اول اسلام تا کنون دوره های شکوفایی تمدن اسلامی کجاها بوده و یا اصلا غرب زدگی در ایران از چه زمانی و از کجا شروع شده است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد اهمیت دادن به مبانی را از پژوهشگران خواستار شد و گفت: به محققان پیشنهاد می شود روی مبانی زیاد کار کنند؛ چراکه توجه به مبانی می تواند راهکار حل برخی از مشکلات باشد.
وی یکی از تفاوت های بنیادین سبک زندگی اسلامی با سبک زندگی غربی را این طور مطرح کرد که در سبک زندگی اسلامی علم در خدمت انسان است؛ اما در سبک زندگی غربی انسان در خدمت علم است.
معماریان افزود: اسلام معتقد است انسان برای بینهایت خلق شده اما مبانی اصلی تفکر غربی تضاد این را عنوان می کند و معتقد است انسان تنها در این دنیاست که همان بحث اومانیسم را مطرح می کنند اما دین اسلام می گوید که آنان باید از این دنیا عبور کند و به بی نهایت برسد.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد راه رسیدن انسان به بی نهایت را داشتن اعتقاد و باور قلبی به الله عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از مبانی سبک زندگی دینی هدف نهایی خلقت است.