به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» ناصر فغفوری روز امروز در جلسه «ارتباط دانشگاه با صنعت» در پیام نور استان زنجان گفت: هدف از تشکیل کمیته صنعت و دانشگاه ایجاد تعامل موثر بین صنعت و دانشگاه با اولویت انجام کارهای عملیاتی است.
وی با اشاره به نیاز بخش صنعت جهت حضور در عرصه نوآوری و بهبود مستمر بیان کرد: زمانی واحدهای تولیدی و صنعتی علاقه ای به فعالیت در بخش های تحقیقاتی نداشتند و کلیه امور به صورت عادی و تکراری انجام می شد؛ اما هم اکنون شاهد فعالیت چشمگیر واحدها در این بخش می باشیم.
معاون برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان بیان کرد: هم اکنون در 10 واحد صنعتی واحدهای تحقیق و توسعه (R&D) فعال هستند و به عنوان پایلوت عملیاتی فعالیت می کنند.
فغفوری با اشاره به وجود انجمن کارآفرینی در اداره کل صنعت معدن و تجارت استان زنجان تصریح کرد: این انجمن دارای شش کمیته فعال است که مسئولیت آن را افراد تحصیل کرده و دانشگاهی به عهده دارند.
وی بر لزوم ظرفیت های موجود در این اداره کل، بر تاسیس دفتر صنعت و معدن در مراکز و واحدهای دانشگاهی پیام نور برای انجام برنامه های تحقیقاتی تاکید کرد.
معاون برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان ضمن استقبال از حضور دانشجویان در بخش صنعت و معدن به عنوان کارآموز، از هماهنگی برای دو بازدید از کارخانه های استان تا پایان بهمن ماه خبر داد.
فغفوری با تاکید بر ایجاد رشته های مورد نیاز بخش صنعت در دانشگاه های استان ادامه داد: با توجه به اولویت کار، باید تلاش کنیم رشته های دانشگاهی به سمتی رود که هم بخش صنعت و هم بخش خصوصی از آن استفاده عملیاتی کنند.
وی با بیان اینکه کار مشترک نیاز به طرز فکر و اندیشه مشترک دارد، افزود: در کوتاه ترین زمان به در خواست هایی که در قالب واحدهای تولیدی به معرفی شدگان پیام نور ارائه شود، مجوز صادر می شود.
سیدسعید صفوی، معاون دانشگاه پیام نور استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دانشجویان این دانشگاه از نظر سطح علمی بالاتر از سایر دانشجویان هستند، گفت: همه سرفصل های وزارت علوم حداکثر یک بار توسط دانشجویان پیام نور باید مطالعه شود.
وی با بیان اینکه آنچه توسط دانشگاه و سازمان صنعت و معدن تصمیم گیری می شود برای کل استان خواهد بود، افزود: مصوبات این جلسه نیز برای جوانان و آینده استان موثر خواهد بود.
صفوی با تاکید بر معرفی دو نماینده از هر دو دستگاه جهت عقد تفاهم نامه تصریح کرد: دانشگاه پیام نور با کمک اساتید خود می تواند طرح های پژوهشی خود را متناسب با پتانسیل ها و نیازهای صنعت و معدن ارائه دهد.
معاون دانشگاه پیام نور استان زنجان همچنین بر لزوم به کارگیری نیروهای موفق و توانمند پیام نور در بخش صنعت، معدن و تجارت استان از کانال سازمان صنعت معدن با توجه ظرفیت های موجود تاکید کرد.
وی همچنین استفاده از امکانات مرکز رشد صنعت و معدن به عنوان کارگاه با حداقل قیمت، ارائه مجوز تاسیس سرمایه گذاری های کوچک به معرفی شدگان پیام نور، ارائه پروانه تولید به تولیدی های بدون کارخانه را از دیگر تسهیلات اداره کل صنعت، معدن و تجارت به دانشجویان پیام نور عنوان کرد.
امانی، مسئول تجارت خارجی سازمان صنعت و معدن استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این سازمان از طرح های دانشجویی استقبال می کند، تصریح کرد: فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور از نیروهای موفق صنعت و معدن به شمار می رود.
ارائه آیین نامه و دستورالعمل های صنعت و معدن به دانشگاه، تشکیل جلسات متعدد، تعریف نحوه حمایت از پایان نامه ها و پروژه های دانشجویی، در جهت کمک متقابل به دانشگاه و صنعت، استفاده از امکانات کارگاه ها و آزمایشگاه واحدهای صنعتی، تعامل در برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی با ارائه مدرک معتبر، تدوین برنامه زمانبندی یک ماهه جهت برگزاری کارگاه های آموزشی در مراکز و واحدها به صورت چرخشی از مهمترین پیشنهادات روسای مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور استان زنجان در این جلسه بود.
خاطرنشان می شود، برگزاری همایش های علمی با مشارکت صنعت و معدن، برگزاری نشست های علمی با حضور مهندسان و مدیران اجرایی این اداره کل، اعلام اولویت های پژوهشی صنعت و معدن، معرفی کارآفرینان برتر و برگزاری کارگاه های واحدهای اقتصادی زودبازده در دانشگاه نیز از مباحث مطرح شده در راستای افزایش تعاملات دانشگاه پیام نور و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این جلسه بود.
لازم به ذکر است، در پایان این جلسه مقرر شد ظرف یک ماه تفاهمنامه همکاری عملیاتی به امضای روسای دانشگاه پیام نور و سازمان صنعت و معدن استان زنجان برسد.