به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، فهیمه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در حوزه زنان و خانواده در نشست خبری که در وزارت کشور برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: حذف پست مشاوره زنان در استانداری ها هنوز اجرایی نشده است، ولی معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهوری برنامه ای را در جهت چابک سازی دولت ایجاد و ابلاغ کرده که برخی از سمت ها و عناوین در آن حذف خواهد شد.
وی افزود: یکی از بخش های که در این ابلاغیه قرار است حذف شود پست مشاور امور زنان است که بر سر آن اختلاف و تفاسیر زیادی وجود دارد، یکی از تفاسیری که در این زمینه وجود دارد، این است که مشاوره ها حذف شوند و مدیران باقی بمانند، اما آنچه که در واقعیت رخ داده، این است که ادارات کل و مشاوره ها هر دو حذف شده اند که این به نفع حوزه زنان نیست.
مشاور وزیر کشور در حوزه زنان و خانواده در پاسخ به سوال خبرنگاری که در مورد سازماندهی زنان معتاد پرسید، گفت: دفتر امور زنان و خانواده بر این امر مأموریتی ندارد و یک دستگاه مشخص به موضوع ساماندهی و اعتیاد زنان رسیدگی می کند، البته معاونت امور زنان نیز از این موضوع غافل نشده است و مأموریتی جداگانه برای کاهش تعداد معتادان زن دارد.
فرهمندپور در پاسخ به سوال خبرنگاری که در مورد ماده 227 پرسید، گفت: براساس این ماده دولت موظف بود که امنیت زنان و کودکان را تأمین کند، اما در آیین نامه اجرایی و تصدی گری که برعهده وزارت کشور قرار داده شد، اجرای این امر به دفتر امور زنان واگذار شد که به علت عدم اختصاص بودجه، کاری در این زمینه صورت نگرفته است.
وی در ادامه تصریح کرد: در دولت قبل به دلیل عدم اختصاص بودجه، این پیش نویس در حد ابتدایی باقی ماند، البته این پیش نویس دارای اشکالات اساسی است که باید به آن رسیدگی شود، به همین منظور در ارزیابی اولیه ای که بر روی این پیش نویس صورت گرفت این طرح اولیه مورد قبول واقع نشد.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: باید به انجمن هایی که در حوزه زنان فعال هستند، بها داده شود و این انجمن های اجتماعی باید حضور پررنگ تری در جامعه داشته باشند.
فعالیت 1384 انجمن مخصوص زنان در کشور
فرهمندپور در ادامه افزود: کانون هایی را برای زنان در نظر گرفته ایم که بازوی توانمندی برای دفتر زنان وزارت کشور هستند؛ براساس آمار 1384 سازمان مردم نهاد و 448 کانون در حوزه زنان در کشور فعالیت می کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: این سازمان ها و انجمن ها بهترین شیوه برای اقدامات مخصوص زنان هستند، انجمن ها در حوزه تخصصی خود فعالیت می کنند و راه هایی برای توانمندسازی زنان پیشنهاد و در سطح کشور اجرا می کنند.
مشاور وزیر کشور در حوزه زنان و خانواده در مورد تعامل میان این انجمن ها و دفتر امور زنان گفت: باید در این زمینه یک تعامل کامل و سازنده ای میان سازمان های مردم نهاد و دفتر امور زنان وجود داشته باشد و هر چه قدر میزان همکاری و تعامل بیشتر باشد، فعالیت زنان و حضور زنان در جامعه بیشتر خواهد شد.
موازی کاری در حوزه زنان بسیار است
فرهمندپور در ادامه گفت: دفتر امور زنان با تعامل داشتن و همکاری با سایر انجمن ها و سازمان های مردم نهاد در پی این است که میزان موازی کاری را در سطح کشور کاهش دهد، در حوزه زنان و خانواده عدم همکاری میان سازمان ها و وجود چالش های بیهوده و موازی کاری بیشترین آسیب را به حوزه زنان وارد کرده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که در خصوص گشت ارشاد و طرح امنیت زنان در کشور پرسید، گفت: این طرح موضوع مأموریت دفتر امور زنان در خانواده نیست و حوزه های متنوعی در مورد امنیت زنان فعالیت می کنند که البته باید تمام حوزه ها و دستگاه ها در این زمینه با هم متحد و هماهنگ باشند.
مشاور وزیر کشور در حوزه زنان و خانواده در ادامه گفت: در وزارت کشور بیشترین ارتباط کاری ما با مرکز امور فرهنگی و اجتماعی کشور است که همکاری مشترک بین این دو سازمان اساس کار این دفتر محسوب می شود؛ یکی از بحث هایی که در دفتر حوزه زنان مطرح می شود بحث عفاف و حجاب زنان است که به صورت یک طرح جداگانه به آن رسیدگی خواهد شد.
فرهمندپور در مورد ماده 230 که ابلاغ شده، اما هنوز اجرایی نشده است، گفت: این ماده ظرفیتی برای ارتقای شاخص های امور زنان است که در قالب 13 کارگروه مورد بررسی قرار گرفته است، کارگروه ها تلاش کرده اند که برنامه ای جامع برای اجرایی کردن این برنامه تصویب کنند.
بودجه ای به دفتر حوزه زنان اختصاص نیافته است/ماده 230 تغییر خواهد کرد
وی در ادامه اظهار داشت: ماده 230 باید مورد بازنگری قرار بگیرد و تغییراتی اساسی در آن ایجاد شود.
مشاور وزیر کشور در حوزه زنان و خانواده گفت: بودجه حوزه زنان و خانواده دچار مشکلات اساسی و مسئولان به حوزه زنان توجه کافی ندارند.
مشاور وزیر کشور در حوزه زنان و خانواده با اشاره به اختصاص بودجه کافی به این بخش گفت: در سال 84، بیست و پنج دهم درصد (20.5 درصد) از بودجه برنامه های استانی به حوزه زنان و خانواده اختصاص پیدا می کرد که در سال های گذشته این بودجه از بین رفت و هم اکنون بودجه خاصی به حوزه زنان و خانواده اختصاص پیدا نمی کند.