آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۵۵۲۵
بهداشت و طب سنتی- 27؛

نوشیدن مایعات بدموقع، سوء هاضمه را به همراه دارد

یکی از دلایل ایجاد سوء هاضمه، نوشیدن مایعات در هنگام غذا خوردن است، به همین دلیل توصیه می شود که از مصرف مایعات اجتناب کنید، بخصوص بیمارانی که مشکل کبد دارند، باید بیشتر مراقب باشند.
نوشیدن مایعات بدموقع، سوء هاضمه را به همراه دارد

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، باید سنت های نادرست را از محیط خانواده و جامعه حذف کنیم.


متأسفانه سنت درست غذاخوردن از بین رفته و به جای آن، آداب نادرست غرب حاکم شده است. از جمله ای این عادت های نادرست دیر وقت غذا خوردن، در میهمانی های رسمی یا جشن ها به حال ایستاده غذا خوردن، استفاده از چندین نوع غذا بر سر میز شام یا ناهار، استفاده ای مکرر و مداوم از انواع نوشابه ها همراه غذا و جایگزین شدن غذاهای غربی، مانند پیتزا، سوسیس و کالباس که بسیار مضر است و اختلالات زیادی در سیستم گوارشی و اعصاب ایجاد می کند و وارد شدن با کفش در منزل 100 درصد مغایر با اصول بهداشت است.

 

از چند نوع غذا بر سر یک سفره استفاده نکنید

وجود چند نوع غذا بر سر یک سفره، موجب ناراحتی های گوارشی می شود و ایجاد ناسازگاری می کند. معمولاً افرادی که از چند نوع غذا در یک وعده استفاده می کنند نه تنها توجه طعم واقعی غذا نمی شوند، بلکه اکثراً دچار مسمومیت های غذایی نیز می شوند.
توصیه می شود در هر وعده، یک نوع غذا تهیه کنیم و در عوض، به کیفیت و طعم و رنگ آن اهمیت بدهیم، زیرا این کار با سیستم گوارش انسان بیشتر سازگاری دارد. سعی کنید با کم خوری و ساده خوری همیشه جهاز هاضمه ای خود را تقویت کنید و آن را سالم نگه دارید تا شاداب باشید.

 

عدم استفاده از مایعات در هنگام غذا خوردن

استفاده نکردن از هر گونه از مایعات هنگام غذا خوردن به ویژه خوردن چای بلافاصله بعد از غذا یکی از علت‌های عمده و اصلی بسیاری از ناراحتی‌های گوارشی است. این امر موجب تغییرات فاحشی در شیره گوارشی می‌شود و غلظت آن به هم می‌خورد.

 

نوشیدن مایعات همراه غذا موجب می‌شود غذا کاملا جویده نشود و شیره غدد بزاقی به اندازه کافی ترشح نشود.

 

نوشیدن مایعات همراه با غذا باعث ناراحتی‌های گوارشی و چاقی بیش از حد می‌شود همچنان که در افرادی که دچار ناراحتی‌های کبدی هستند باعث لاغرتر شدن روز به روز آنها می‌گردد. این گونه افراد مدام از یبوست مزاج رنج می‌برند و روز به روز عصبی‌تر می‌شوند و زندگی را به کام خود و دیگران تلخ می‌کنند. اگر غذا به خوبی در دهان جویده نشود آنزیم پتیالین و ماده باارزش موسین در بدن تولید نمی‌شود.

 

موسین ماده لعابداری است که جداره معده و روده را می‌پوشاند و از آن در مقابل اسید معده محافظت می‌کند و موجب می‌شود انسان دچار زخم معده و زخم اثناعشر نشود. همچنین در صورت خوب جویده نشدن غذا ماده باارزش ضد عفونی کننده دهان یعنی لیزونیم ترشح نمی شود. این ماده فضای دهان را که در معرض انواع میکروب‌ها و ویروس‌ها قرار دارد کاملا ضدعفونی می‌کند.

 

افرادی که این روش را رعایت نمی‌کنند دچار سوءهاضمه شده و دریچه پیلور معده آنها (دهانه معده) ملتهب می‌شود و غذا به راحتی از آن عبور نمی‌کند و همیشه ترش می‌کنند. این امر نهایتا موجب سرطان دریچه پیلور می‌شود. در جریان هضم غذا بر اثر تحریک شیره گوارشی دریچه پیلور باز می‌شود ولی اگر اختلافی در این امر صورت گیرد این عضو کار خود را به درستی انجام نمی‌دهد و بسته می‌ماند. از طرف دیگر اسید معده آن را تحریک و باز می‌کند و کیموس وارد روده می‌شود و احساس ترشی درگلو می‌کنیم. در واقع کار دریچه پیلور عکس می‌شود و همین امر موجب تورم و بسته شدن آن و در نتیجه ابتلا به سرطان می‌شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار