گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»- آقاخانی، رئیس بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری؛ تشکیل کارگروه ملی پیشگیری از سوختگی شامل نماینده رئیس جمهور به عنوان دبیر این کمیته و نمایندههای وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، وزارت مسکن، وزارت نیرو، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت کشور، اداره استاندارد، شهرداری، آتشنشانی، صدا و سیما و سایر ارگانهای مرتبط است.
تخصیص اعتبار ویژه و ردیف اختصاصی در قانون بودجه برای مراکز تحقیقاتی سوختگی قابل ذکر است.
در حال حاضر دو مرکز تحقیقات سوختگی در کشور وجود دارد که یکی از این دو مرکز در دانشگاه علوم پزشکی ایران و دیگری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار دارد. ردیف بودجه اختصاصی کمک زیادی به فعالیت مناسب این مراکز خواهد کرد که در حال حاضر این بودجه به مراکز سوختگی پرداخت نمی شود.
از سوی دیگر، بیمار سوختگی یا فقیر است یا به دلیل نداشتن آگاهی لازم، بیتقصیر است، و به ندرت بیماری باشرایط مالی خوب به این بیمارستان مراجعه می کند.
منطقی است هزینه درمان این بیماران به عهده نظام باشد. مشکل بیماران حوادث رانندگی با تدوین قانون مناسب حل شده است.
باید برای بیماران سوختگی با اختصاص درصدی از درآمد وزارتخانههای نفت، نیرو، دخانیات و غیره صندوقی ایجاد کرد که کل هزینههای درمان این بیماران در بیمارستانهای دولتی را تقبل نماید.
این تنها راه نجات بیمارستانهای سوختگی از ورشکستگی و به وجود آمدن فضای لازم و تجهیزات کافی برای درمان مناسب این بیماران میباشد.
تخصیص اعتبار ویژه
برای تشکیل کلینیکهای جامع سوختگی برای درمان بیماران دراز مدت بیماران احداث کردند که نیمه کاره رها شده است. هدف از احداث این کلینیک این بوده که بتواند حمایتهای روانی، اجتماعی، مالی، و ادامه درمان (شامل انواع جراحیهای گران قیمت ترمیمی، تهیه داروها، لباس سوختگی، کار درمانی و فیزیوتراپی) را به این بیماران محروم و مستضعف ارائه نماید.
تعداد قابل توجهی از افراد در کارخانهها محل کار مدارس وسایل نقلیه و مکانهای عمومی دچار سانحه میشوند که راسا تقصیری متوجه آنها نیست و استاندارد نبودن این فضاها یا وسایل باعث سوختگی آنها شده است.
هر روز خبری از سوختن مدارس پاساژ و کارخانهای منتشر میشود. این موارد به راحتی قابل پیشگیری است درصورتی که درمان بیماران با هزینه های بسیاری همراه است.
هزینه بسیار بالاست
هر یک درصد سوختگی درجه دو عمقی و درجه سه حدود دو تا پنج میلیون تومان هزینه دارد.
بیمار با بیست درصد سوختگی درجه سه حدود چهل میلیون تومان هزینه دارد.
پوشش بیمهای برای اغلب پانسمانها و جایگزینهای پوست وجود ندارد.
در آمریکا متوسط هزینه هر بیمار 120 هزار دلار است.
پوست مصنوعی (اینتگرا) در اندازه هر کف دست سه تا چهار میلیون تومان قیمت دارد و برای پوشش مثلا سی درصد سطح بدن بیش از صد میلیون تومان برای بیمار هزینه دارد.
استفاده از کشت پوست و به کارگیری سلولهای بنیادی در اندازه کف دست حدود 16 هزار هزینه دارد.
خودسوزی
بیشتر در استانهای غرب کشور شامل کرمانشاه کردستان ایلام و لرستان بیش از 70 درصد خانمهای مجرد سن 20 الی 25 سطح تحصیلات دیپلم 85 درصد خانهدار که بیشتر با نفت و در فصل زمستان سوختگی شدید درجه سه که با مرگ و میر بالای 50 درصد دارد.
هر ساله تعداد زیادی از مردم کشور ما در اثر سوختگیهای حرارتی الکتریکی و شیمیایی میمیرند و یا معلول میشوند. فراموش شدن پیشگیری و ناکافی بودن درمان از عوامل اصلی این اتفاق هستند.
میزان شیوع این حوادث چندین برابر متوسط جهانی است. سالیانه حدود 150 هزار نفر میسوزند و حدود سه هزار نفر میمیرند و تعداد زیادی معلول میشوند.