روحانی در جمع علما و طلاب شیعه و سنی هرمزگان :
تلاش میکنیم بهانه را از دشمن بگیریم/ تعداد کارمندان زیاد است، این همه کارمند نمیخواهیم
رئیسجمهور گفت: دولت تلاشش بر این است که بهانه را از دست دشمن بستاند و بهانهای در دست او باقی نگذارد.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور امشب (سهشنبه) در جریان اولین سفر استانی خود به هرمزگان در جمع علما، فضلا و طلاب شیعه و سنی استان هرمزگان با بیان اینکه وحدت میان مسلمانان یکی از آرمانهای بزرگ اسلام و شخص پیامبر اسلام و توصیه موکد قرآن مجید است، گفت: خیلیها دلشان میخواهد میان امت اسلامی در کل و میان ایران اسلامی و مذاهب اسلامی تفرقه باشد البته اختلافها به معنای تفاوت نظر و یا تفاوت تفسیر باشد مشکلی ندارد، اما اگر این اختلافات به معنای تنازع و روبروی باشد جامعه را شقه شقه میکند و میتواند خطرناک باشد.
رئیسجمهور افزود: ما امروز مشکلات فراوانی داریم و بدخواهان فراونی در سطح جهانی داریم. البته گاهی اوقات افرادی در منطقه تحت تاثیر بدخواهان قرار میگیرند و میخواهند فاصله را میان امت اسلامی بیشتر کنند.
روحانی با بیان اینکه زمانی اختلاف نظرها تنازع بود، اما امروز دشمنان اسلام کاری کردند که مسلمانی مسلمان دیگری را میکشد و برای این کشتن افتخار میکند، گفت: چه وضعی امروز د رمنطقه ما ایجاد شده است؟ افراطگری، اختلاف، روبروی هم ایستادن، مسلمانی مسلمانی را کشتن موجب افتخار شده و آرزوی بهشت میکنند.
وی با طرح این پرسش که چرا از لحاظ فرهنگی دشمنان توانستهاند این همه جدایی بین مسلمانان به وجود آورند؟ گفت: نه تنها در استان هرمزگان بلکه در سراسر ایران وحدت، اتحاد، همبستگی، برادری در میان مسلمانان برقرار است و این دو مصمم است که در مسئله وحدت مسلمانان به عنوان یک آرمان و آرزو که یک هدف مقدس است، اصرار ورزد.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: همه اعضای دولت و مدیران کشور در سراسر ایران مکلف هستند که هم از لحاظ دینی و هم از لحاظ اعتقادی و هم از لحاظ قانونی و هم از لحاظ مدیریتی اصرار ورزند.
وی افزود: چرا ما باید اختلاف داشته و از هم جدا باشیم و در این زمینه از همه توان و نیروی خود استفاده کنی؟ ما اگر بخواهیم بر رابطه دینی و ملی برای بست اسلام و فرهنگ اسلام آن هم تنها در مقام عمل اختلاف را کنار بگذاریم موفق خواهیم بود والا اگر قرار باشد مسلمانی برای کشتن مسلمانی آرزو کند نه تنها نمیتوانیم جهانیان را به اسلام دعوت کنیم بلکه در معرفی چهره اسلام نیز بد عمل میکنیم. آنها میگویند که اینها روبروی هم ایستادهاند بعد ما را دعوت به اسلام میکنند. به کجا دعوت میکنند؟ به خونریزی.
روحانی ادامه داد: اگر میخواهیم با دعوتمان که بهترین آن نوع عمل است، باید بر اخلاق حسنه و محمدی که همه ما بر آن افتخار میکنیم و در این راستا تلاش میکنیم به عنوان یک وظیفه و آرمان عمل کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه امام(ره) همواره بر مسئله اتحاد و وحدت تاکید داشتهاند، گفت: امروز در شرایطی هستیم که همه وظیفه داریم ایران را به عنوان یک الگو و نمونه برای همه دنیای اسلام، کشورهای همسایه، عراق، افغانستان، سوریه، لبنان و... معرفی کنیم.
روحانی تصریح کرد: باید همزیستی مسالمتآمیز بین مسلمانان برقرار باشد و نمونه این همزیستی مسالمتآمیز در میان مردم چه شیعه و چه سنی ایران میبینیم و امام(ره) بر این موضوع تاکید داشتهاند و رهبری نیز بر آن تاکید داشته و دارند و انشاءالله همه ما در این راه فعال باشیم.
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم امروز مسلمانی را به دنیا معرفی کنیم حداقل به دو چیز نیاز داریم، گفت: یک نیاز ما همان قدرتنمایی ملت است. قدرتنمایی ملت بالاترین بخشش، اتحاد، انسجام و وحدت ملی است. اگر دنیا ببیند که ایران یکپارچه است و برای منافعاش، فرهنگش، هویتش و هویت اسلامی - ایرانیاش تلاش میکند، متوجه تلاش ایران برای دفاع از حقوق حقهاش نیز خواهد بود.
رئیسجمهور با بیان اینکه عدهای امروز میخواهند اسلام را نابود کنند و برای آنها شیعه و سنی فرقی نمیکند و هدف آنها این است که قرآن و سیره پیامبر و عشق و راه اهلبیت حاکم نباشد، گفت: مسائل اعتقادی یا مناسکی در برابر وحدت اعتقادی و مناسکی که ما داریم قابل مقایسه نیست. این درست نیست که اختلافها را بزرگ کنیم و مسائل اصلی را کوچک کنیم که در این صورت مسلما در برابر بدخواهان و دشمنان نمیتوانیم پیروز شویم.
روحانی به موضوع هستهای و مذاکرات ایران با گروه 1+5 اشاره کرد و گفت: اگر در موضوع هستهای تا به امروز موفقیتی را به دست آوردیم در سایه قدرت ملیمان بوده است. قدرت ملیمان اولین شرطش اتحاد، انسجام و یکپارچگی است.
وی ادامه داد: نقد خوب است و کسی به آن خرده نمیگیرد و اشکالی ندارد. نقد آزاد است، حتی اگر انتقاد سازنده و دلسوزانه باشد. وظیفه به حساب میآید و به نوعی تقویت به حساب میآید، اما در عین حال وقتی که دیگران ببینند ما در اهداف و حقوقمان یکپارچه هستیم کاری از پیش نمیبرند.
"دشمنان ما به بهانههایی خواستند ما را از حقوق حقهمان بازدارند. این حقوق حقه فقط در موضوع هستهای و غنیسازی نیست. صدها حق دیگر نیز مطرح است که آنها میخواستند به بهانههای مختلف ما را از رسیدن به این حقوق بازدارند؛ تجارت آزاد و تعامل با دیگران حق ماست. اینکه ما بتوانیم جنسی را در دنیا صادر کنیم نیز حق ماست، اما آنها میخواهند به بهانههای مختلف ما را از رسیدن به حقوق مختلفمان باز دارند."
رئیسجمهور با بیان اینکه دولت تلاشش بر این است که بهانه را از دست دشمن بستاند و بهانهای در دست او باقی نگذارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران اگر دنبال حقوق هستهای است برای توسعه کشورش است. بنده از اولین روزی که از سال 87 بحثها درباره هستهای شروع شد در جریان کارها بودم.
روحانی خطاب به طرفهای مذاکرهکننده ایران در موضوع هستهای، گفت: ما اگر میخواستیم دنبال سلاح باشیم میرفتیم با کشورهای مختلف در مورد غنیسازی صحبت میکردیم؟ هیچ سادهلوحی در تاریخ این کار را نمیکند. اگر کشوری میخواهد بمبی بسازد آن را به شرق و غرب میگوید؟ ما با شرق و غرب مذاکره کردیم و گفتیم که به ما غنیسازی بدهید تا بتوانیم سوخت هستهای داشته باشیم، اما آنها ندادند.
وی با بیان اینکه اگر ما خواستیم کار مشخصی انجام دهیم یا اینکه بمبی بسازیم، مذاکره برای چه بود یا کاری نمیکردیم که دنیا بفهمد و داد نمیزدنیم. مثل همین کشورهایی که مخفیانه رفتند و بمب هستهای ساختند، اظهار داشت: ما دنبال سلاح هستهای نیستسم. ما آن را همانگونه که رهبری فتوا دادند خلاف شرع و فقه میدانیم. ما به دنبال روی پای خود ایستادن بودیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: به هر حال آنها بهانه به دست آوردند و این بهانه را دنبال کردند و به نقطهای رسیدند و تحریمهای ظالمانه را شروع کردند. تلاش دولت این است که با شفافسازی و مذاکرات سازنده با آنهایی که به هر حال در مقاطعی برای ما مشکل درست کردند و هنوز آن مشکلات ادامه دارد با کشورهای 1+5 در یک مذاکرات سازنده حقمان را بگیریم.
به گفته وی همه فناوریهای صلحآمیز در دنیا حق همه کشورها و ملتهاست و ما میخواهیم دنیا در اجرای این طرح برایمان مزاحمت ایجاد نکنند و در این راستا قدم اول را برداشتیم.
وی ادامه داد:در قدم اول مشاهده میکنیم که این تفاهمنامه بر غنیسازی در نطنز و یا فردو تاکید شده، منتهی بحث بر سر گسترش آن و اینکه چه اندازه باشد است. ما بر حق خود تاکید کرده و میکنیم و در عین حال ظلمهای ناروایی که نسبت به ما بوده را برطرف خواهیم کرد و فشارهای نابجا را کنار خواهیم زد.
رئیسجمهور با بیان اینکه در اولین مذاکرات قدمهایی که قابل پیشبینی بوده را برداشتیم و امیدواریم در فرصت 6 ماهه به یک توافقی برسیم که هم فشارها بر مردم برداشته شود و همه حقوقمان را در همه زمینهها از جمله در موضوع هستهای به نتیجه برسانیم، تصریح کرد: توسعه اقتصادی با سیاستهای کلی که رهبری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی اعلام کردند را به میدان بیاوریم. البته هیچ کاری بدون زیرساخت فرهنگی امکانپذیر نیست.
روحانی ادامه داد: اگر بخواهیم در اقتصاد قدمهای رو به جلو برداریم باید از لحاظ فرهنگی نیز آماده باشیم، چرا که تنها قدمهای مالی و بانکی نیست. وجدان کار هم باید باشد و به آن نیاز داریم و به اخلاق کاری هم نیاز داریم. به تلاش، کوشش و حتی گاهی صبر، تحمل و ایثار هم نیاز داریم تا با تکیه بر آنها کشور را به پیش ببریم. دولت خادم مردم است. باید مردم کار را به دست بگیرند. دولت تسهیلات ایجاد میکند.
وی با انتقاد از تعداد زیاد کارمندان دولت، اظهار داشت: اصلا این همه کارمند دولت برای چیست؟ آن وقت ما هر چه به دست میآوریم یا باید حقوق کارمندان را بدهیم و یا حقوق بازنشستهها را یک کشور 70 و چند میلیونی؟ مگر دولت چقدر کارمند میخواهد؟ در همین ژاپن چقدر کارمند است؟ 35 هزار نفر، اما در کشور ما حدود 4.5 میلیون یا بیشتر کارمند است. چه خبر است؟
رئیسجمهور تصریح کرد: ما اگر بنا باشد هر روز از چاه نفت بیرون بکشیم و آن را بفروشیم و دشمن نیز با پررویی آن را تحریم کند و بگویند نفروشید، به هدف مشخصی دست نخواهیم یافت. دولت باید تسهیلکننده باشد و این مردم باشند که امور را در دست میگیرند.
روحانی در بخش پایانی سخنانش به نقش علما، و روحانیون در جهت پیشبرد اهداف کشور اشاره کرد و گفت: علمای دین بیشتر به دنبال اجرای احکام دین هستند که البته این هم خوب و در عین حال توسعه است که دنیای خوبی را برای ما و آخرتمان رقم میزند، اما باید روحانیون در این مقطع وارد صحنه شوند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
لطفا به جاي فکر کرن به کار کارمندان دولت به فکر اشتغال جواناني باشيد که مشکل اصلي ازدواج و تشکيل خانواده شان نداشتن اشتغال و بيکاري است.