به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، همزمان با هفته منابع طبیعی، امروز همایشی با حضور اساتید و دانشجویان دانشکده کشاورزی، پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان و مسئولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس و اداره کل محیط زیست استان در تالار سید جمال الدین اسدآبادی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز برگزار شد.
سید حسین کارپرور فرد، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از پیشرفت 15 درصدی ساخت دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی در دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: این دانشکده در زمینی به مساحت 4200 مترمربع و با هزینهای افزون بر پنج میلیارد تومان ساخته میشود.
وی افزود: تا کنون مبلغ 600 میلیون تومان از سوی مدیریت طرح های عمرانی دانشگاه شیراز به عنوان قرارداد اولیه برای ساخت دانشکده محیط زیست اختصاص یافته و در صورت همکاری سایر سازمان های ذیربط؛ ساخت این دانشکده حداکثر تا سه سال دیگر به پایان می رسد.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقلیم خشک و نیمه خشک استان بیان داشت: ورود و گسترش صنعت به فارس اجتناب ناپذیر است؛ اما باید تدبیری اندیشیده شود تا محیط زیست، مراتع و جنگل های فارس نابود نشود.
کارپرور فرد، تربیت کارشناسان مجرب و با انگیزه را رسالت دانشگاه برشمرد و تصریح کرد: بکارگیری این افراد به عنوان کارشناس محیط زیست در سازمان های مختلف، پیشرفت کشور و حفظ منابع طبیعی را در پی دارد.
علی جواهری، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس هم در این همایش، بر ضرورت بهره برداری صحیح و اصولی از منابع طبیعی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه اصل پنجم قانون اساسی، حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست را وظیفه ای همگانی می داند؛ خاطرنشان کرد: هنوز تا تحقق قوانین بالادستی و فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص حفاظت و حراست از منابع طبیعی فاصله زیادی داریم.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس مهمترین معضل منابع طبیعی و محیط زیست را قطع درختان اطراف شهرها و تغییر کاربری اراضی ملی برشمرد و بیان داشت: توسعه صنعت باید بر مبنای آمایش سرزمین و توسعه پایدار باشد تا محیط زیست حفظ شود.
سید حمید مصباح، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس نیز در این همایش علمی با تاکید بر نیاز محیط زیست به دانش نوین و همگام بودن این دانش ها با بخش های اجرایی گفت: برقراری هم افزایی و تعامل سازنده بین دانشگاه و سازمان های اجرایی امری ضروری برای حفاظت محیط زیست به شمار می رود.
وی مدیریت جامع منابع طبیعی و حوزه های آبخیز را مهمترین ضرورت و بهترین راه حل برای جلوگیری از تخریب این منابع عنوان کرد.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی با آسیب شناسی جایگاه آموزش و پژوهش در حوزه منابع طبیعی بیان داشت: افزایش تحقیقات در خصوص محیط زیست، اصلاح شیوه گزینش دانشجو در این رشته و تغییر عناوین درسی، سرفصل ها و شیوه آموزش متناسب با نیاز روز؛ از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مصباح با اشاره به شعار «منابع طبیعی، با مردم، برای مردم» که بعنوان شعار امسال هفته منابع طبیعی اتنخاب شده است؛ ایجاد تشکل های مردمی و تخصصی فعال در بخش محیط زیست و تقویت شاخه منابع طبیعی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی را خواستار شد.
علی مراد حسن لی، دیگر سخنران این مراسم بود که در خصوص «نقش آبخیزداری و پوشش گیاهی در مدیریت منابع آب» مطالبی را بیان کرد.
عضو هیئت علمی بخش مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی با بیان اینکه 85 درصد کشور ما شامل اقلیم خشک و نیمه خشک می باشد؛ بیان داشت: مصرف بی رویه از منابع طبیعی محدود، ضربات جبران ناپذیری را بر محیط زیست وارد می کند.
وی بر ضرورت بهره گیری هرچه بیشتر از انرژی های پاک و انرژی های نو برای حفظ محیط زیست تاکید کرد.
در ادامه این همایش از سید رشید فلاح شمسی، رئیس بخش مدیریت مناطق بیابانی و احمد عزیزی برای فعالیت ها و اقدامات موثر در جهت حفظ محیط زیست، توسعه پژوهش و تحقیقات زیست محیطی تجلیل شد.
کاشت نهال در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز توسط اساتید، دانشجویان و مسئولان استانی پایان بخش این همایش بود.