احسان فکور در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، بیان داشت: تا زمانی که مشاوران در اتاق خود نشسته و منتظر حضور دانشجویان هستند، مشکلی حل نمی شود؛ چرا که استقبال از مشاوره نیازمند آگاهی، شناخت و اعتماد از سوی دانشجو است.
وی افزود: مشاوران دانشگاه باید با حضور در جمع دانشجویان و معرفی کارکردها و وظایف خود اعتمادسازی کرده و آن ها را به سمت دریافت خدمات مشاورهای سوق دهند.
رئیس اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: متاسفانه در اغلب دانشگاهها دانشجویان از وجود مراکز مشاوره دانشگاه بی خبرند.
فکور تصریح کرد: مشاوران با حضور در خوابگاهها می توانند با ارزیابی رفتار و شرایط دانشجویان موارد مشکوک و در معرض آسیب را شناسایی و سریع تر در جهت رفع مشکلات موجود تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: در مراکز مشاوره دانشگاه ها باید از مشاوران تخصصی در حوزه های مختلف بهره مند شد تا مشکلات دقیق تر بررسی و رفع شوند.
رئیس اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: با توجه به اینکه هنوز فرهنگ بهره مندی از خدمات روان شناسی و مشاوره جا نیفتاده و افراد از دریافت این خدمات امتناع می کنند، باید مشاوران و مددکاران با حضور در مجامع مختلف مردم را ترغیب به دریافت خدمات مشاوره ای کنند.
فکور با اشاره به اینکه مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی زنجان برترین مرکز در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور شناخته شده است، تصریح کرد: این موفقیت به دلیل سرمایه گذاری در خوابگاه ها نصیبمان شد.
وی با تبیین عملکرد اداره مشاوره دانشجویی متبوعش خاطرنشان کرد: حضور حداکثری کادر روان شناسی، مشاوران، مددکاران و رابطین مشاوره در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان، برگزاری نشست های دانشجویی و نشست های بهداشت روان در خوابگاه ها از اقدامات این مرکز است.
رئیس اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: در دسترس بودن مشاوران از عوامل مهم در افزایش مراجعه به مراکز مشاوره است که در دانشگاه علوم پزشکی این شرایط فراهم شده است.
فکور تبلیغ و اعتمادسازی نسبت به مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی، برگزاری نشست های گروهی با دانشجویان و نیازسنجی از آن ها، توزیع چهار میلیون جلد کتاب در سال جاری، تهیه و توزیع پمپلت و بوروشورهای کاربردی و متناسب با نیاز دانشجویان را از اقدامات مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان برشمرد.
وی با اشاره کارگاه های آموزشی مستمر با حضور اساتید برجسته ملی و همکاری روان شناسان و روان پزشکان مجرب استان در دانشگاه علوم پزشکی برگزار می شود، گفت: با برقراری تعامل مناسب با روان پزشکان و مشاوران استان دانشجویان برای طی کردن مراحل درمان و مشاوره به این متخصصان معرفی می شوند.
این روان شناس ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان در صدد ارائه آمار ساختگی و غیر کاربردی از فعالیت مرکز مشاوره نیست و اقدامات مفید و مثمرثمر را پیگیری می کند.
فکور گفت: خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی، اتاق های استاندارد مشاوره در خوابگاه ها فراهم است و مراکز مشاوره در دانشکدههای پزشکی، پیراپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری با حضور رابطان مشاوره و دانشجویان رشته روان شناسی بالینی در مقطع کارشناسی ارشد فعال است.
وی خاطرنشان کرد: غرفه مشاوره دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان امسال از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان به عنوان غرفه برتر در نمایشگاه پیوند آسمانی شناخته شد.
رئیس اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: فضای مجازی، روابط دختر و پسر و مصرف سیگار از مهمترین مشکلات موجود در بین دانشجویان است که تبعات منفی ثانویه دارند.
فکور گفت: خوشبختانه در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اعتیاد وجود ندارد.