حسین شریفی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، بیان داشت: علاوه بر دانشجویان، پرسنل دانشگاه نیز برای رفع مشکلات و برآورده شدن خواسته های خود به مرکز مشاوره و درمانگاه دانشگاه آزاد رشت مراجعه می کنند.
وی با بیان اینکه افراد غیر بومی زیادی با تیپ و قیافه های مختلف محیط دانشگاه را تشکیل می دهند، گفت: این دانشجویان به جهت اینکه غیر بومی و به دور از خانواده هستند به مراتب مشکلاتی از قبیل استرس، اضطراب، نگرانی های درسی، خانوادگی برای آنها به وجود می آید.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد رشت گفت: با توجه به مشکلات فراوان دانشجویان دستورالعملی از وزارت خانه برای تشکیل مرکز مشاوره آمده است تا دانشجویان با مراجعه به این مرکز به رفع مشکلات خود بپردازند.
شریفی افزود:در خوابگاه های دانشجویی هم به جهت اینکه افراد با قومیت ها و خصوصیات اخلاقی متفاوتی در کنار هم زندگی می کنند؛ قطعا تنش ها ، ناملایمات و مشکلات روانی برای دانشجویان بوجود می آید.
وی تصریح کرد: روانشناس متخصص این مرکز به جهت رفع مشکلات این چنینی هر هفته دو ساعت در خوابگاه ها حضور پیدا می کند که این مسئله با استقبال زیادی از سوی دانشجویان مواجه می شود.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد رشت گفت: یکی دیگر از مشکلات روانی دانشجویان ارتباط و درگیری های کلامی با مسئولان دانشگاه است که کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه در این رابطه هم کمک کار دانشجویان است و با راهنمایی و مشاوره، مشکلات دانشجویان را حل می کند.
شریفی گفت: هر هفته به طور میانگین بین 30 تا 40 نفر از دانشجویان به این مرکز مراجعه می کنند و این آمار هر هفته به معاون دانشجویی ارجاع داده می شود.
وی افزود:در مرکز مشاوره و درمانگاه دانشگاه علاوه بر کارشناس مشاوره دانشجویی، پزشک متخصص نیز کمک کار بوده و این دو با کمک هم به مشکلات دانشجویان می پردازند.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد رشت دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری را یکی دیگر از مراکز رفع مشکلات دانشجویان عنوان کرد و گفت:این دو نهاد نیز مشکلات عمده ای از دانشجویان را حل می کنند و دانشجویان به این مراکز اطمینان خاصی دارند.
شریفی گفت: فرهنگ مراجعه به مرکز مشاوره برای دانشجویان جا افتاده است و دانشجویان می دانند که باید برای رفع مشکلات روانی، تحصیلی و ازدواج باید با متخصصین روانشناسی یا پزشک معتمد مرکز مشاوره دانشجویی مراجعه کنند.
وی تصریح کرد:کارشناس مرکز مشاوره دانشگاه برای جلب اعتماد بیشتر و راهنمایی دانشجویان در خوابگاه ها که مراجعات بیشتری وجود دارد، مقالات و مطالبی را در خصوص ازدواج های موفق، ناموفق و یا حتی در شرف فروپاشی، در بردهای خوابگاه ها نصب می کند تا دانشجویانی که به هر دلیلی به این مرکز مراجعه نمی کنند، با خواندن چنین مطالبی راهنمایی شوند.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد رشت گفت: تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی از طریق سایت های دانشجویی یکی دیگر از راه های مشاوره دانشجویی ست. به این نحو که مطالبی را از قبیل موقعیت های شغلی، اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و ازدواج در سایت های دانشگاه انتشار می دهند تا دانشجویان از طریق مطالعه بتوانند مشکلات خود را رفع کنند و یا به مرکز مشاوره مراجعه کنند.
شریفی خاطرنشان کرد: در برخی موارد نیز دانشجویان دختر و پسری که در محیط دانشگاه با هم آشنا شدند و از خانواده های هم آشنایی نداشتند، به مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه و یا دفتر فرهنگ و یا دفتر نهاد مراجعه کردند و شرایط ازدواج این دانشجویان با ارتباط گیری با خانواده های طرفین از طرف این دفتر فراهم شده است.
وی مراکز مشاوره دانشجویی را یکی از مهم ترین مراکز جلب اعتماد دانشجویان معرفی کرد.