رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: با اقداماتی که در طول سالهای گذشته انجام دادهایم میزان بروز سل 33 درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گویا مدیریت بیماریهای واگیر وازرت بهداشت در نشست خبری که در وزارت بهداشت برگزار شد گفت: هم اکنون در مورد مبارزه با بیماری سل کشور وارد مرحله جدیدی شده است و مردم برای بهبود بیماریها باید به وزارت بهداشت کمک کنند.
وی با اشاره به آمار ابتلای مردم به بیماری سل گفت: در سال گذشته 10 هزار و 987 هزار نفر به بیماری سل مبتلا شدند که 12 درصد آنها ساکن کشورها همسایه بودند یعنی افرادی که به ایران مهاجرت کرده بودند دچار بیماری سل بودند.
گویا با اشاره به حذف بیماری سل گفت: تصمیم جهانی بر این است که تا سال 2050 بیماری سل حذف شود یعنی از میان یک میلیون نفر جمعیت یک نفر به بیماری سل دچار شود و این امر در صورتی امکان پذیر است که کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر را از هم اکنون آغاز کنیم.
وی به شیوع بیماری سل در بیماریهای غیرواگیر اشاره کرد وگفت: برخی از بیماریها مانند دیابت چهار برابر بیشتر از افرادی عادی دچار بیماری سل میشوند و همچنین افرادی که سیگاریاند دو برابر بیشتر از افراد عادی احتمال ابتلا به سل را دارند.
مدیریت بیماریهای واگیر با اشاره به آمار ابتلا به سل قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به ازای هر صد هزار نفر 140 نفر دچار بیماری سل میشدند در حالی که هم اکنون این میزان به 14 مورد رسیده است و این به دلیل تلاشهایی است که در طول این سالها در زمینه بهداشت و سلامت مردم صورت گرفته است.
وی با اشاره به کاهش بیماری سل گفت: در طول 21 سال گذشته میزان بروز بیماری سل 33 درصد کاهش یافته است و مرگ و میر بر اثر سل 36 درصد با کاهش مواجه بوده است.
وی در مورد اقداماتی که در طول این سالها برای پیشگیری از بیماری سل صورت گرفته است گفت: از اقداماتی که ما انجام دادیم این بود که تشخیص و درمان بیماری سل را رایگان کردیم و واکسن بسر از بدو تولد به کودکان تزریق نمودیم و این اقدامات موجب کاهش میزان ابتلا به بیماری سل شده است.
گویا با اشاره به تعداد آزمایشگاههایی که در کشور فعال هستند گفت: 487 آزمایشگاه در بخش دولتی آزمایش سل را انجام میدهند که در مراحل ساده و اولیه به تشخیص بیماری سل میپردازند و 48 آزمایش با قدرت تشخیصی پیشرفتهتر در مراکز استانها قرار دارند که بیماری سل را تشخیص میدهند و هفت آزمایشگاه فوق پیشرفته در شهرستانهای کشور وجود دارد که شیوع سل را در کشور کاهش داده است.
وی در ادامه بیان کرد: این هفت آزمایشگاه فوق پیشرفته در شهرهای گرگان مشهد زاهدان اصفهان کرمانشاه اهواز فعال هستند و مدرنترین امکانات تشخیصی سل را فراهم آوردهایم.
وی در پایان گفت: در گذشته تشخیص سل دو ماه زمان میبرد ولی هم اکنون به علت استفاده از بهترین امکانات تشخیص سل به دو ساعت تقلیل یافته است.