به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، دکتر علیاکبر سیاری، معاونت بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد و در مورد خانه های بهداشت گفت: در 6 ماه گذشته 15 سفر به مناطق محروم داشتم و لازم است اعلام کنم که خانه های بهداشت به سرویس بهداشتی تبدیل نشده است.
وی در ادامه افزود: یکی از برنامه های وزارت بهداشت دارد این است که به بازسازی خانه های بهداشت بپردازد و مطمئناً خانه های بهداشت بعد از سه سال که از عمر آن گذشته است نیاز به بازسازی دارد اما وضعیت خانه های بهداشت به گونه ای نیست که آن را همانند سرویس بهداشتی بدانند.
سیاری در ادامه بیان کرد: تا دو سال آینده وضع خانه های بهداشت بهتر می شود و افتخار ما این است که کارهایی را انجام بدهیم که در دوران قبل پیاده شد اما با شکست مواجه شده است.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران که در مورد دسترسی مردم به مواد غذایی پرسید، گفت: تحقیقات وزارت بهداشت نشان می دهد که امنیت غذایی عبارت است از دسترسی مردم در تمام استان ها و مکان ها به مواد غذایی سالم است تا به اندازه نیازشان تأمین شود و البته متاسفانه این دسترسی برای تمام مردم هم اکنون وجود ندارد.
سیاری در پاسخ به سئوالی که در مورد میزان مصرف میوه و سبزی پرسیده شد، گفت: مردم از میوه و سبزیجات به اندازه کافی استفاده نمی کنند البته سلامت مواد غذایی هم مطرح است ما هم اکنون در کشور با آلودگی آب و غذا مواجه ایم.
وی ادامه داد: هر فردی باید 5 واحد میوه استفاده کند تا به سلامت بهتری دست یابد.
سیاری با اشاره به سموم و آفاتی که در مواد غذایی وجود دارد، گفت: استفاده از سم در کشاورزی و تأثیر منفی ان بر روی میوه و سبزیجات مشکل بسیاری از کشورهای جهان است و هم اکنون بسیج کشاورزی اقداماتی را انجام می دهد که میزان استفاده از سم در کشاورزی کاهش یابد و به کشاورزان آموزش صحیح می دهد.
وی در ادامه گفت: خیار، گوجه فرهنگی و سیب زمینی و پیاز موادی هستند که بیشترین سموم کشاورزی را جذب می کند و خوشبختانه ما پوست سیب زمینی و پیاز را جدا می کنیم و جدا کردن پوست این مواد تا حدودی آفات را کاهش می دهد و آسیبی که ممکن است این آفات به بدن انسان برساند را کم می کند.