به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مذاکرات امروز را «سازنده» و «مفید» توصیف کرده است.
به گزارش «بی. بی. سی»، دور جدید مذاکرات هستهای ایران و نمایندگان کشورهای عضو گروه 1+5، صبح سهشنبه به وقت وین، با گفتوگوی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون آغاز شد.
در پایان نخستین نشست این دور با حضور نمایندگان هر شش کشور، عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمید، معاون کاترین اشتون به بررسی جزئیات مطرح شده در این نشست پرداختند.
عباس عراقچی هم مذاکره روز سهشنبه با شش قدرت جهانی را «خوب و جدی» توصیف کرد و گفت: در این روز٬ «سه مورد» از سوی طرفین بررسی شد.
عراقچی در جمع خبرنگاران در وین گفت: فضای مذاکرات خوب و جدی بود و بحثها خیلی صریح و رک و در عین حال در فضای سالم مطرح شد؛ دو طرف دیدگاههای خود را مطرح کردند و هنوز زود است که بگوییم مذاکرات سازنده بود٬ ولی قطعاً مفید است.
معاون وزیر خارجه با اظهار به اینکه روز سهشنبه سه مورد از سوی طرفین بررسی شد٬ توضیح داد: در یک جلسه بحث تحریمها٬ یک جلسه ابعاد غنیسازی و یک جلسه٬ همکاریهای صلحآمیز با ایران بررسی شد و یک جلسه دیگر هم فردا صبح درباره موضوع اراک خواهیم داشت.
عباس عراقچی همچنین در خصوص مذاکرات روز چهارشنبه گفت: مذاکرات به احتمال قوی بعدازظهر تمام میشود و بعدازظهر نیز آقای ظریف و اشتون یک دیدار دارند و بعد نشست مشترک برگزار میشود.
وی افزود که در این دور از مذاکرات طرفین در تلاشند به «درک مشترک» برسند و رسیدن به «جمعبندی» در دستور کار مذکرات کنونی وین نبود.
عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران ادامه داد که دور بعدی مذاکرات 18 تا 20 فروردین و احتمالاً در وین برگزار میشود که به گفته وی این موضوع در دیدار روز چهارشنبه آقای ظریف و خانم اشتون قطعی میشود.
هیئتهای نمایندگی ایران و کشورهای گروه 1+5 (آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه و آلمان) روز سه شنبه، مذاکره بر سر حل و فصل پرونده هسته ای ایران را در مقر دفاتر سازمان ملل متحد در وین آغاز کردند.
دو طرف در مرحله ابتدایی مذاکرات به «توافق ژنو» دست یافته بودند که از اواخر دی ماه اجرا شد و براساس آن، ایران امکان استفاده از قسمتی از دارایی های مسدود شده خود در خارج برای واردات کالا را یافت. زمان اجرای توافق ژنو شش ماه تعیین شده و قرار است در این فرصت، ایران و گروه 1+5 به مذاکره برای حل و فصل نهایی پرونده هستهای جمهوری اسلامی ادامه دهند.
انتظار این است که در صورت دستیابی به توافق نهایی، اقداماتی جهت لغو کامل تحریمهای بینالمللی و یکجانبه خارجی علیه ایران به جریان افتد.
نشست وین به مدت دو روز تا 28 اسفند برگزار میشود، اما ظاهراً به دلیل مصادف شدن با آغاز سال نو ایرانی، ادامه آن به بعد موکول خواهد شد.
دستور کار مذاکرات وین پیشتر توسط هیاتهای کارشناسی ایران و 1+5 بررسی و تعیین شده است.
برخی منابع خبری به نقل از عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه و سرپرست مذاکرات ایران، گزارش کرده بودند که موضوع غنی سازی اورانیوم، رفع نگرانی در مورد رآکتور آب سنگین اراک و همکاری های هسته ای مورد بررسی قرار میگیرد.