علی دل پیشه در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، صیانت از سلامت جامعه را وظیفه خطیر دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز وابسته به آن دانست و بیان داشت: طرح پزشک خانواده راهبردی اساسی برای ارتقای سلامت افراد و نیل به آرمان جامعه مطلوب است.
وی اجرای این طرح را زمینه ساز برقراری عدالت اجتماعی در حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: تحقق طرح پزشک خانواده می تواند انقلابی در فقر زدایی بهداشتی از روستاهای کوچک و دورافتاده تا شهرهای بزرگ ایجاد کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: این طرح در کشورهای پیشرفته به نحو احسنت در حال اجراست؛ اما در ایران به دلیل کمبود منابع مالی و سیستم ارجاع نامطلوب، روند اجرای آن کند شده است.
دل پیشه عدم اعتماد مردم را یکی از موانع بر سر راه این طرح عنوان کرد و گفت: متاسفانه برخی از هموطنانمان به پزشکان عمومی اعتماد ندارند و برای رفع یک بیماری ساده به متخصصان مراجعه می کنند.
وی تصریح کرد: عملکرد اجرایی طرح پزشک خانواده در ایران منفعلانه، پرهزینه و سرسام آور است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام به تلاش دولت و وزارت بهداشت برای رفع نواقص این طرح اشاره کرد و ادامه داد: افزایش زیرساخت های حوزه سلامت، درونی کردن فرهنگ پزشک خانواده، افزایش پتانسیل های داخلی، فراگیر کردن مزیت های این طرح از طریق آموزش و اجرای اصولی آن گام موثر در بهبود روند موجود است.
دل پیشه خاطرنشان کرد: این طرح از سال 1384 در روستاها و شهرستان های استان ایلام که جمعیت آنها کمتر از 20 هزار نفر می باشد در حال فعالیت است.
وی 51 مرکز بهداشت در سطح استان ایلام را مجری این طرح عنوان کرد و گفت: هر 4000 نفر زیر نظر یک پزشک عمومی، هر 8000 زن زیر نظر یک ماما و هر 8000 شهروند زیر نظر یک رادیولوژیست می باشند.
سرپرست دانشگاه علم پزشکی ایلام تصریح کرد: امتناع و عدم رغبت پزشکان برای خدمت در مناطق دوردست و محروم استان ایلام به یکی از موانع این طرح در استان تبدیل شده است.
دل پیشه اجرای طرح پزشک خانواده را در گرو همکاری مردم و مسئولان دانست و تصریح کرد: توجه مسئولان، اهتمام پزشکان و همکاری مردم می تواند قسمتی از نواقص پیش رو را کاهش دهد.