به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی جنتی با ارسال پیامی به همایش علمی و پژوهشی روز ملی عطار، که امروز با حضور شخصیتها و عطارشناسان و اندیشمندان در دانشگاه آزاد نیشابور برگزار میشود، بیان داشت: شیخ فرید الدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری از شاعران بزرگ و عارفان نامدار ایران در نیمه دوم سده ششم و آغاز سده هفتم هجری قمری که مقام معنوی و تاثیر وجود او در تاریخ اندیشه و تفکر معنوی ایرانی و اسلامی بسیار مهم و قابل توجه است.
در این پیام آمده است: جایگاه عطار در میان شاعران عارف ایران زمین جایگاهی بسیار بلند و استوار است. شعر عرفانی فارسی که با سنایی آغاز میشود در عطار به مرحله کمال و پختگی خود میرسد و اوج خود را در آثار جلال الدین مولوی مییابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد در این پیام تصریح می کند: از عطار دیوانی مشتمل بر قصاید و غزلیاتش که در حدود 10 هزار بیت است باقی ماند ه است. از تالیفات سهیم وی به نثر فارسی نیز باید از تذکره الاولیا یاد کرد که در آن شرح حال و گفتارها و کرامات بود و شش تن از پیشوایان طریقت و عرفان را به نثری ساده و شیوا نگاشته است.
وی افزود: عطار در داستان سرایی نیز جایگاهی بسیار بلند دارد، مثنویهای چهارگانه او مجموعهای از حکایات و داستانهایی پرمغز با مضامین ژرف عرفانی است که به بازگویی حدیث سلوک الهی انسان و معمای تکامل او میپردازد. در این آثار میتوان نوعی سیر تکامل درونی را به زبان رمز دید که در جامهای شاعرانه تبلور یافته است.
جنتی در این پیام بیان میکند: اگرچه شیخ عطار مسلمانی سنی مذهب است؛ ولی نسبت به سایر مذاهب اسلامی به ویژه شیعه نگاهی منصفانه و به دور از تعصب دارد. این بدون شک متاثر از بینش وسیع عرفانه اوست.
وی در این پیام خاطرنشان میکند: عطار از معدود شاعرانی است که در طول زندگی خود هرگز زبان به مدح کسی نگشود و پای به هیچ درباری نگذاشت، او عمرش را در راه جستجوی توحید، بیان معارف و حقایق صرف کرد و با گذار سخن خود حدیث نامکرر عشق را در گوش جان عاشقان جهان برای همیشه جاودانه کرد.