گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ کتاب «پیوست فرهنگی از مفهوم تا روش» تألیف مجید امامی، به همت انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است. این کتاب سه بخش سازماندهی شده که بخش اول در 3 فصل به ادبیات نظری پیوست فرهنگی در رشته های علوم اجتماعی می پردازد. بخش دوم به چارچوب مفهومی و تبیین ضرورت پیوست فرهنگی اختصاص پیدا کرده و بخش سوم نیز به چگونگی تنظیم و تحقق پیوست فرهنگی اشاره دارد.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
شوق آفرینی برای تحقق الگوی پیشرفت مبتنی بر فرهنگ اسلامی و ایرانی: مهندسی فرهنگی جزئی از الگوی پیشرفت مورد نظر مقام معظم رهبری است، از این روی پیوست فرهنگی می تواند احساس شعاری بودن بسیاری از آرمان های اسلامی را که در بخشی از افراد نخبه جامعه وجود دارد را به امری شدنی تبدیل نماید، مشابه آنچه در فضای دفاع مقدس صورت گرفت و بسیاری از نظریه های مبتنی بر ضرورت وجودی سازوکارهای نظام های ارتش کلاسیک در جهان را زیر سوال برد.
شکل گیری محیط های تربیتی جدید: متاسفانه در جامعه امروز ما با مشاهدات مکرر و روزمره پذیرفته است که افراد در محیط های کار و اشتغال ناچار به پذیرش بسیاری از نابسامانی های اخلاقی و رفتاری هستند، تا بتوانند، مدارج ترقی و پیشرفت را طی کنند. این در حالی است که که این واقعیت تلخ ریشه در نابسامانی های فرهنگی گذشته در پیوند با افت های تفکرات مادی وارداتی از دنیای غرب دارد و می توان با تدوین و اجرای پیوست فرهنگی در محیط های کار و اشتغال، محیط های تربیتی را سامان داد، به طوری که علاوه بر پیشرفت مادی و طی طریق در سلسله مراتب اجتماعی، شاهد رشد ارزش های اعتقادی، اخلاقی و معنوی در افراد بود
معرفی بخشی از نظریه های اسلامی در سطح جهان: در شرایط موجود جهان، کشور ژاپن مدعی بالاترین ظرفیت ارائه نظریه در مدیریت روابط انسانی است و معتقد است بیشترین بها را به ارزش های انسانی در محیط کار عرضه می کند، این در حالی است که بر اساس اندیشه های اسلامی، نگاه همه جانبه اسلام به کرامت های انسانی در محیط کار یکی ازعالی ترین نظریه های مدیریتی است که متاسفانه به دلیل عدم تجلی کامل آن در محیط های کار و عدم تدوین علمی همین میزان از موفقیت های موجود، نتوانسته ایم این موفقیت ها و مزیت های اندیشه های اسلامی را به جهان عرضه نماییم.
در صورتی که اگر فرآیند طراحی و تدوین پیوست های فرهنگی مسیر منطقی و عالمانه خود را طی کند فرصتی است برای تحقق این خدمت ارزشمند به بشریت مادی جهان امروز.
آسیب شناسی
به همان میزان که می توان برای تدوین و اجرای پیوست فرهنگی آثار مثبت و مزایا برشمرد، می توان فهرستی از نگرانی و موانع
پیش رو را مورد توجه قرار داد و در مراحل طراحی و سازماندهی این امر برای آن چاره اندیشی نمود، در ابتدا اشاراتی خواهیم داشت به موانع و در ادامه به بعضی از نگرانی ها اشاره خواهد شد.