کد خبر:۳۰۹۷۵۷
قاضی زاده در اختتامیه هفته سلامت:

تفاوت امید به زندگی در شمال و جنوب شهر تهران 17 سال است

عضو کمیسیون اجتماعی گفت: وضعیت اقتصادی جامعه در سلامت مردم تاثیر بسیاری دارد به شکلی که تفاوت امید به زندگی میان مردم شمال تهران و جنوب 17 سال است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، قاضی‌زاده هاشمی دقایقی پیش در اختتامیه هفته سلامت  که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن شهید چمران بیمارستان قائم برگزار شد، گفت: مفهوم سلامت دارای ابعاد گسترده‌ای است که روز به روز بر این گستردگی افزوده می‌شود.
 
وی افزود: حوزه سلامت یک حوزه بخشی نیست و فراگیرتر از آن شده است و سازمان‌ها جریان‌های مردمی و گروه‌های مرجع باید در آن درگیر شوند.
 
نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه فشار خون و کلسترول بالا به دلیل افزایش وزن استفاده از نمک و موارد بسیار دیگری ایجاد می‌شود، گفت: متاسفانه 350 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند و 25 درصد مردم جهان نیز نیاز به حمایت روانی دارند.
 
قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه تغییر در سبک زندگی و شیوه شهرنشینی موجب افزایش مشکلات حوزه سلامت شده است، گفت: آلودگی هوای شهرها و افزایش مشکلات سبک زندگی شهری علاوه بر بعضی محسنات مانند کنترل بیماری‌های مسری مشکلات بسیار دیگر به وجود آورده که می‌توان آلودگی صوتی عوامل زیان‌آور شغلی و تزریقات غیرایمن را از آن جمله دانست.
 
سیاست‌های سلامت امروز در کشور ما نگاه به جهان دارد
 
وی با بیان اینکه شاخص‌های کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند، بیان کرد: خوشبختانه ما امسال در کشور در حوزه بهداشت و سلامت یک گام به جلو رفته‌ایم؛ اما در هدف‌گذاری و سیاست‌های کلی نگاه‌مان جهانی است و اهداف بالاتری را نشانه گرفته‌ایم.
 
نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه شش درصد از جمعیت جهان 59 درصد ثروت جهان را دارا هستند، افزود: اقتصاد و فقر مالی تاثیر بسیاری در سلامت دارند به نحوی که 60 درصد بیمارانی که هیچ گونه علائم بیماری در هنگام سکته و مرگ نداشته‌اند براساس یک برآورد فقر مالی داشته و امید به زندگی در آنها بسیار کم بوده است.
 
قاضی‌زاده با بیان اینکه 50 درصد جمعیت جهان کمتر از دو دلار حقوق دریافت می‌کنند، بیان داشت: این مطلب در حالی رنج‌آور است که بدانیم کشور آمریکا هشت میلیارد دلار صرف وسایل آرایشی می‌کند و این رقم دو میلیارد بیش از نیاز بودجه بهداشت برای تمام افراد جهان است.
 
وی با بیان اینکه مرگ زودرس به دنبال مشکلات اسکیمیک در کشورهای در حال توسعه بیشتر است، افزود: متاسفانه در کشور آفریقا در هر ساعت 115 نفر به دلیل بهداشت پایین و مشکلات آب جان خود را از دست می‌دهند.
 
نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه غذا مسکن آموزش و اشتغال چهار محور در جهت سلامت جسم و روان محسوب می‌شود، افزود: معنویت آزادی امنیت اطلاعات و ارتباطات و همچنین تفریح و خدمات بهداشتی از نیازهای اولیه دیگر ماست که با حوزه بهداشت رابطه مستقیم دارد.
 
تغییر سبک زندگی راهکار اساسی جهت سلامت فردی است
 
قاضی‌زاده هاشمی در ادامه با بیان اینکه تغییر در سبک زندگی می‌تواند مشکلات بسیاری را حل کند، گفت: متاسفانه در کشور ما با وجود تغییر در تولید ناخالص داخلی و افزایش هزینه‌ها و بالا رفتن قدرت خرید مردم اما می‌بینیم تغییری در نحوه تغذیه مردم صورت نمی‌گیرد و حتی تغذیه مردم بدتر نیز می‌شود.
 
وی با بیان اینکه ما در مشهد مقدس سه میلیون نفر پناهجو داریم، گفت:‌ نمی‌توان نسبت به سلامت و یا عدم سلامت این تعداد افراد بی‌توجه بود و این نیز خود تاثیرگذار است.
 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه استراتژی جدی ما تلاش و پیگیری همه جانبه بر پیشگیری است، خاطرنشان کرد: چه در اسناد جهانی و چه در اسناد کشور ما در چارچوب نظام شبکه باید تلاش کنیم و بیماری‌های فراگیر را ریشه‌کن کنیم.
 
قاضی‌زاده هاشمی در پایان بیان داشت: خودمراقبتی یعنی آموختن افزایش آگاهی و تغییر در رفتار و رویکرد ما و اگر برنامه‌های گفته شده آن گونه که باید پیش رود امسال سال بسیار خوبی در حوزه سلامت و بهداشت فردی و روانی خواهیم داشت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار