به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، غضنفری امروز در سمینار نقش نظام بانکی در توسعه بخش کشاورزی لرستان که توسط انجمن علمی اقتصاد بازرگانی دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان داشت: 174 برنامه عملیاتی در 100 محور برای توسعه بخش کشاورزی لرستان در سال 93 تدوین شده است.
وی با بیان اینکه لرستان از لحاظ بهره مندی از نیروی انسانی و منابع مورد نیاز کشاورزی نظیر آب و خاک با مشکل مواجه نیست؛ اما از حیث سرمایه با مشکل مواجه هستیم، افزود: متاسفانه بانک ها برای پرداخت 25 درصد از منابع مالی خود به بخش کشاورزی طبق ضوابط عمل نمی کنند و در واقع این منابع به صورت سلیقه ای مصرف شده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بر ضرورت بازنگری در نرخ سود تسهیلات بانکی ارائه شده به بخش کشاورزی با هدف کاهش نرخ سود این تسهیلات تاکید کرد و گفت: شرایط سخت پرداخت تسهیلات توسط بانک ها نظیر وثائق و تضامین باعث شده است که بسیاری تسهیلات بانکی اختصاص یافته به این بخش برگشت بخورند.
غضنفری بروکراسی و طولانی شدن پرداخت تسهیلات را از دیگر موانع موجود در مسیر پرداخت تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: رویکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی باید تغییر کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون برنامه آمایش بخش کشاورزی لرستان برای شناسایی ظرفیت های هر شهرستان اجرا نشده است، بیان داشت: زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوص با توجه به رویکرد مثبت استاندار لرستان در حال فراهم شدن است و امیدواریم که بتوانیم سرمایه این بخش را برای توسعه بخش کشاورزی به کار بگیریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: منکر اقدامات صورت گرفته برای توسعه بخش کشاورزی لرستان نیستیم؛ اما آنچه که آشکار است این است که در برخی مواقع که تسهیلات خوبی به بخش کشاورزی استان اختصاص یافته است به دلیل بی برنامگی و تولید محور نبودن بعضا شاهد پرداخت های نمایشی بوده ایم.
غضنفری همچنین بر ضرورت برقراری ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی بخش کشاورزی با دانشگاه ها تاکید کرد.