معاون آموزش و پژوهشی دانشکده کشاورزی لرستان گفت: آمایش سرزمینی به عنوان یکی از زیر ساختهای اصلی در بخش کشاورزی ایران مورد غفلت واقع شده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، علی حقی زاده امروز در سمینار تخصصی اصلاح الگوی کشت که توسط کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی لرستان و با همکاری دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان داشت: آمایش سرزمینی یکی از زیرساخت های کشاورزی است که متاسفانه در ایران مورد غفلت واقع شده است؛ این در حالی است که آمایش سرزمینی بخش کشاورزی در کشورهایی مانند ژاپن، سنگاپور و مالزی انجام و بخوبی نتیجه داده است.
وی از کمبود منابع آب به عنوان یکی از عوامل محدود کننده کشاورزی یاد کرد و افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر باید سعی شود محصولاتی که دارای مقاومت بیشتری هستند کشت شوند به عنوان نمونه باید به جای کشت ذرت که مصرف آب در آن زیاد است گندم کشت شود و یا کشت برنج که مصرف آب در آن زیاد است، محدود شود.
معاون آموزش و پژوهشی دانشکده کشاورزی لرستان گفت: یک باغ سیب هشت برابر یک باغ انگور آب و یا یک باغ انگور هشت برابر یک مزرعه کشت جو آب نیاز دارد.
حقی زاده با بیان اینکه ابزار تولید مانند آب در کشور ما ارزان است و همین سبب شده است که با مصرف بی رویه آب مواجه باشیم، افزود: اگر نسبت آب قابل استحصال به جمعیت هر منطقه رقمی نزدیک به 1700 متر مکعب باشد وضعیت آبی مناسب است و اگر این رقم به ازای هر نفر 1000 متر مکعب باشد آن منطقه با کمبود منابع آبی مواجه است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در خوشبینانه ترین حالت با 10 درصد کاهش منابع آبی و در بدبینانه ترین حالت با حدود 45 درصد کاهش منابع آبی روبرو هستیم.
معاون آموزش و پژوهشی دانشکده کشاورزی لرستان گفت: 13 میلیارد مترمکعب حجم منابع آبی لرستان برآورد شده است؛ اما واقعیت این است که این حجم بسیار کمتر از رقم اعلام شده است.