کد خبر:۳۱۳۶۹۴
وکیل دادگستری در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو» عنوان کرد:

همه آنچه در شروط ضمن عقد باید بدانیم/ سردفتر مکلف است شروط را قبل از خواندن صیغه عقد، قرائت کند

یک وکیل دادگستری گفت: شروط ضمن عقد برای اطمینان از اینکه زوجه دارای پشتوانه‌ای برای ادامه زندگی زناشویی باشد پیش‌بینی شده که سردفتر مکلف است قبل از اجرای صیغه عقد آنها را برای زوجین قرائت کند تا طرفین با آگاهی کامل ذیل شروط مورد قبول خود را امضا کنند.
همه آنچه در شروط ضمن عقد باید بدانیم/ سردفتر مکلف است شروط را قبل از خواندن صیغه عقد، قرائت کند

محمدعلی جداری فروغی، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» درخصوص اهمیت شروط ضمن عقد گفت: به طور کلی در مورد مسئله افزایش طلاق در جامعه یک رشته فاکتورهای اساسی و عمومی وجود دارد که اثر خود را بر روی ازدواج در جامعه می‌گذارد که از جمله این مسائل می توان به تاثیر مسائل کلان از قبیل اقتصادی، اجتماعی، ‌سیاسی، قومیتی، فرهنگی، مذهبی و نظایر آن بر زندگی زوجین اشاره کرد.

 

به گفته این حقوقدان از دیگر فاکتورهای مهم باید از  شناخت زوج و زوجه و همچنین تفاهم آن‌ها بر تداوم و پایداری زندگی اشاره کرد و همچنین شروط ضمن عقد که بسیار حائزاهمیت و تاثیرگذار است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: شروط ضمن عقد برای اطمینان از اینکه زوجه دارای پشتوانه‌ای برای ادامه زندگی زناشویی باشد پیش‌بینی شده که سردفتر مکلف است قبل از اجرای صیغه عقد آنها را برای زوجین قرائت تا طرفین با آگاهی کامل ذیل شروط مورد قبول خود را امضا نمایند.

 

جداری فروغی در ادامه بیان کرد: معمولا شرایط ضمن عقد یا عقد خارج لازم در سند ازدواج به صورت چاپی ذکر شده و می‌تواند توسط هر یک از زوجین مورد قبول واقع شود و یا اینکه مورد توافق نباشد.

 

این شروط به شرح زیر است:

 

الف: زوجه شرط کند هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوءاخلاق و رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با او به دست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.

 

ب: زوج به زوجه وکالت بلاعزل یا حق توکیل به غیر داده که در موارد مشروحه ذیل با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید و نیز به زوجه وکالت بلاعزل یا حق توکیل به غیر داده تا در صورت بذل از طرف او قبول نماید.

 

مواردی که زن می‌تواند حسب مورد از دادگاه تقاضای صدور اجازه طلاق نماید بدین شرح است:

 

استنکاف شوهر از دادن نفقه، سوءرفتار زوج، ابتلاءزوج به مرض صعب‌العلاج، جنون زوج، دستور دادگاه در مورد اشتغال خاص محکومیت شوهر به 5سال زندان، ابتلاء زوج به اعتیاد، ترک زندگی زناشویی، محکومیت زوج به جرایم خاص، عقیم بودن زوج،‌ مفقودالاثر بودن زوج، ازدواج بدون رضایت همسر.

 

فروغی در ادامه افزود: علاوه بر شرایط عمومی مزبور که در دفترچه ازدواج ذکر شده است معمولا بانوان این شروط را نیز می‌توانند اضافه کنند، حق تعیین مسکن توسط زوجه، ادامه تحصیل زوجه، اشتغال زوجه و همچنین زوجه می‌تواند اجازه خروج از کشور و حق ابطال را در شرط ضمن عقد از زوج بگیرد.

 

جداری فروغی در ادامه اظهار داشت: این موارد اگر از ابتدا به صورت اصولی مطرح شود باعث استحکام زندگی می‌شود و قابل اجرا توسط طرفین است ولی درغیر این صورت متأسفانه در برخی موارد باعث از هم پاشیدگی زندگی و در نهایت طلاق خواهد شد، این در حالی است که در کنار این شروط اخلاقیات زوجین در اولویت قرار دارد و متأسفانه مشکل زندگی زوج‌های جوان، سقوط اخلاقیات است و با اجبار قانون نمی‌توان کیان خانواده را حفظ کرد.

 

جداری فروغی خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم با قانون آشنایی ندارند و این عدم آشنایی سبب بوجود آمدن پرونده‌های بسیار، درگیری و کشمکش‌های بسیار شده است و دادگاه‌های ما نیز توان حل آنها را ندارند که برای رفع این مشکل ما می‌توانیم از دانش فارغ‌التحصیلان رشته حقوق استفاده کنیم و با بالابردن دانش عمومی حقوقی جامعه  می توان از میزان درگیری‌ها و کشمکش‌ها کاست چراکه زمانی که آگاهی کامل به قانون داشته باشیم در چارچوب قانون قدم برمی‌داریم و جهل برقانون بزرگترین سبب و علت زیرپا نهادن قانون در جامعه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
محسن
-
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹
اگر اسم اين حقوق دان رو نمي زدن حتما ميگفتم زنه -اين شرايطي که هيچ مردي نبايد بپزيره ،کجا اين شروط قبلاتو اسلام بوده،اين شروط به اسم حمايت از زنان به نام اسلام زدند ،اکثرفقها بااين شروط مخالفند،بايد خيلي مراقب باشيم يک عمر پشيمون نشيم ،خيلي ها رو ميشناسم باامضا کردن اين شرايط بدبخت شدن.
2
2
بدون نام
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۳
ببخشيد دوست عزيز مگه دفاع از حقوق زنان کار بديه که اين جوري مي گي؟
بعدهم يعني شما نظرت اينه که اگر مردي معتاد يا ديوانه بود ؛ يا اينکه بي دليل و ناگهاني 6 ماه گذاشت و رفت هم زن بي چارش مثل بنده اي که خريداري شده نبايد اميد به آزادي داشته باشه؟
javad sam
-
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۷
سلام
اين شروط که همه اش در مورد طلاق بود !!!!
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار