به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، آقایی امروز در نشست خبری مسئولان دیابت استان یزد گفت: در دنیا هر دقیقه 12 نفر به دیابت مبتلا می شوند و در هر دقیقه ای نیز 6 نفر از دنیا می روند که این نشان از اهمیت توجه به بیماری دیابت می باشد.
وی افزود: تغییر سبک و شیوههای زندگی سبب شده تا شیوع بیماری دیابت در استان یزد به سرعت گسترده شود و اکنون بیش از 10 درصد جمعیت استان یزد مبتلا به دیابت هستند که در دو دهه گذشته، سن ابتلا به دیابت نوع دو در استان یزد 35 سال به بالا بود؛ اما اکنون این سن کاهش یافته و بسیاری از افراد ابتلا به دیابت نوع دو در استان یزد، حدود 15 سال سن دارند.
مدیرکلینیک دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: شاید حدود 100 هزار بیمار دیابتی در استان یزد داشته باشیم که البته 50 درصد از این افراد از بیماری خود بیاطلاع هستند، اما تاکنون یک پنجم آنها را شناسایی کردهایم.
آقایی تصریح کرد: هماکنون 18 هزار و 900 پرونده در این مرکز ساماندهی شده که 16 هزار مورد آن فعال هستند و 250 مورد از این افراد دچار دیابت بارداری هستند.
وی با اشاره به آمارهای جهانی در مورد دیابت گفت: دیابت هم در زمینه هزینه و هم تبعات ناشی از آن و خسارتهایی که به بدن انسان وارد میکند، آمار جالب توجهی در دنیا دارد که این آمار تکان دهنده است.
مدیرکلینیک دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: در حال حاضر بر اساس آمار، نخستین علت نابینایی در دنیا به ترتیب آمار، حوادث و سپس دیابت است و این آمار در زمینه قطع پا نیز صدق میکند، ضمن اینکه دیابت یکی از علل اصلی و اولیه نارسایی کلیه در جهان شناخته شده است.
وی افزود: یکی از مهمترین مسائل و مشکلات در حوزه دیابت را بیاطلاعی افراد از این بیماری است و تا زمانی که شخص از بیماری خود اطلاع نداشته باشد، مسائل و مشکلات بسیاری وی را تهدید میکند.
آقایی ادامه داد: بسیاری بر این باورند که در استان یزد به دلیل مصرف شیرینیهای یزدی و قند و نبات، آمار شیوع دیابت بالاست، اما تحقیقات ثابت کردهاند اصلیترین علت دیابت در یزدیها استفاده کم از سبزی و میوههای تازه، تغییر شیوههای زندگی و استفاده زیاد از فستفودها و کم تحرکی و استرس است.
وی با بیان اینکه زنگ خطر دیابت در استان یزد از مدتها پیش به صدا درآمده است، گفت: کنترل این بیماری نیازمند عزم همه مردم استان یزد است و از مردم دعوت میکنیم تا با مراجعه به کلینیک تخصصی دیابت، با هزینههای دولتی و بسیار کم، از ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت اطمینان حاصل کنند و در صورت بروز این بیماری، از تبعات ناشی از آن جلوگیری کنند.
مدیرکلینیک دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه اکنون در کلینیک تخصصی دیابت، تمامی بخشهای مشاوره، تست، تحقیقات، پژوهش، درمان، پیشگیری، آموزش و غیره وجود دارد و بخشهای دیابت اطفال و پای دیابت نیز در شرف بهرهبرداری است، عنوان کرد: وجود چنین مرکزی تا حد بسیار زیادی از شیوع و پیشرفت این بیماری جلوگیری خواهد کرد.