بیماران دیابتی 3 وعده اصلی و 3 میان وعده مصرف کنند
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، رضیه شناور صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه غذاهای حاوی قند به اندازه غلات یا سبزیجات ارزش غذایی ندارند و اغلب انرژی بالایی دارند، اظهار کرد: بیمار دیابتی بهتر است مصرف غذاهای حاوی قند را محدود کرده و در اندازه های کوچک مصرف کند.
وی با تاکید بر نقش موثر تغذیه در کنترل قندخون بیماران دیابتی گفت: روزانه سه وعده اصلی و سه میان وعده مصرف کنید، زیرا غذا خوردن در وعده های بیشتر و حجم کمتر در تنظیم قندخون تاثیر دارد.
مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص ملاک های تغذیه سالم افزود: یک رژیم غذایی سالم شامل غلات کامل، نان های سبوس دار، مواد غذایی حاوی فیبر بالا مانند سبزی، میوه و حبوبات، گوشت بدون چربی مثل ماهی و مرغ بدون پوست و روغن های سالم مانند روغن زیتون، روغن کلزا و مغزها مانند گردو، بادام و پسته است.
بیماران مبتلا به فشارخون با مصرف میوه ها و سبزیجاتی با رنگ های متنوع از خود مراقبت کنند
شناور کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون را از دیگر محورهای مفهوم خومراقبتی عنوان کرد و گفت: میوه ها و سبزی ها، منابع خوب پتاسیم هستند و بیماران مبتلا به فشارخون باید میوه ها و سبزی هایی با رنگ های متنوع استفاده کنند، چرا که مصرف روزانه مواد غذایی حاوی پتاسیم به کنترل فشارخون کمک می کند.
وی تاکید کرد: این بیماران باید مصرف نمک را بسیار محدود کرده، سر سفره نمکدان نگذارند و هنگام طبخ غذا، مقدار بسیار کمی نمک، به صورت یددار و تصفیه شده مصرف کنند.
مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: برای طعم دار کردن غذاها، انواع ادویه، چاشنی ها، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر را جایگزین نمک کرده، مصرف انواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آبمیوه صنعتی، سس های آماده را به حداقل برسانید و این نکته نیز نباید فراموش شود که بیشتر غذاهای آماده، فست فودها مانند سوسیس، کالباس و همبرگر، دارای مقدار زیادی نمک و چربی هستند که مصرف مداوم و زیاد آن خطر چاقی، چربی خون بالا و افزایش فشارخون و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.