به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید سعید سرابی امروز در مراسم افتتاح رسمی مرکز آموزش زبان فارسی و غیرفارسی زبانان که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه طوس کهن و مشهد زادگاه زبان فارسی بوده است، گفت: فردوسی پدر زبان فارسی و خراسان بزرگ قطب و پایگاه زبان فارسی کشور است. این موقعیت چنین اقتضاء میکند که هر رویدادی در زبان فارسی رخ میدهد، با محوریت خراسان باشد.
وی ادامه داد: برگزاری اینگونه محافل با حضور افراد برجسته کشور و جهان مصداق انجام وظیفه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان داشت: اداره فرهنگ و ارشاد با همکاری سایر سازمان های فرهنگی در بزرگداشت مفاخر استان و کشور اقداماتی اعم از برگزاری همایشها و کنگرهها انجام داده است که این فعالیتها گام های کوچکی برای انجام به این وظیفه محسوب میشود.
سرابی اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «مبادا در خصوص بزرگداشت فردوسی کم کاری کنید» گفت: ما باید بتوانیم تلاش قابل قبولی در مسیر تحقق این امر انجام دهیم.
وی با بیان اینکه باید دبیرخانهای برای استمرار فعالیتهای این حوزه تشکیل شود، گفت: طرحی تحت عنوان نشان یا جایزه فرهنگی- هنری فردوسی آماده شده تا به واسطه این نشان فعالیت مستمری در عرصههای مختلف و ارائه خدمات داشته باشیم.
مدیر مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان در ابتدای این مراسم با بیان گزارشی از فعالیتهای این مرکز از ابتدای تأسیس خود تاکنون پرداخت و گفت: این مرکز در راستای آموزش زبان به غیرفارسی زبانان فعالیت خود را از شش ماهه پیش آغاز کرد و طی این مدت و براساس نظرسنجیهای دائمی مرکز از زبان آموزان در بخشهای مختلف آموزشی رضایت حداکثری وجود دارد.
سرابی قبول تولید محتوای مفید و فنی را یکی از اهداف این مرکز عنوان کرد و ادامه داد: تجهیز این مرکز به جدیدترین و پیشرفته ترین وسایل آموزشی این مرکز را به عنوان یک مرکز پیشرفته در بحث آموزشی تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه در کنار برنامههای پیشین خود چندین برنامه در دست اقدام نیز وجود دارد، افزود: راه اندازی سایت کامل به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی که زبان آموزان بتوانند به راحتی از قسمتهای مختلف علمی و فرهنگی آن بهره برداری کنند از اصلیترین فعالیتهای این مرکز به شمار میرود.
رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان تشکیل هیئت علمی غیررسمی از جوانان فارغ التحصیل این مرکز برای پشتیبانی از فعالیتهای فارسی آموزان را یکی دیگر از برنامه های پیش رو عنوان کرد و گفت: اخذ مجوز مجله علمی، پژوهشی با عنوان آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان از دیگر فعالیت این مرکز خواهد بود.
سرابی با تاکید بر لزوم استانداردسازی این مرکز ادامه داد: تلاش است تا بتوانیم آموزشها، آزمون ها و دورههای مرکز را به سطح استاندارد برسانیم و آن را به عنوان الگوی آموزشی مرجع در کشورهایی که زبان فارسی آموزش داده می شود مورد استفاده قرار دهیم همانطور که امروز در لبنان و عمان براساس همین شیوه آموزشی، آموزش زبان فارسی انجام میشود.
وی آموزش زبان فارسی و گرایش به آن در منطقه را یادآور شد و گفت: این گرایش باعث دلبستگی و نزدیکی ملتهای همسایه با ایران شده است و دانشگاه فردوسی توانسته است در این زمینه فعالیتهای خوبی را انجام دهد.
رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان بیان داشت: در بخش آموزش زبان فارسی باید فرصت استثنایی به وجود آمده را شناخت و به این وسیله وظایف ملی و مذهبی خود را به انجام برسانیم، امید است که قند زبان پارسی به نقطهای برسد که در هر گوشه از جهان طعم خوش آن چشیده شود.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از پیشکسوتان زبان فارسی تقدیر به عمل آمد.