رئیس بنیاد سعدی گفت: از این پس وظیفه آموزش زبان فارسی در خارج از کشور بر عهده بنیاد سعدی است.
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» نخستین نشست مشترک اعضای شوراهای راهبردی گسترش زبان فارسی در خارج از کشور با حضور سفرا، رایزنان، استادان اعزامی به خارج، استادان علوم سیاسی، کارشناسان میز وزارت خارجه و استادان برجسته زبان فارسی در بنیاد سعدی برگزار شد.غلامعلی حدادعادل دراین نشست با بیان اینکه بنیاد سعدی در روز سعدی در سال 1392 به طور رسمی کار خود را آغاز کرد گفت: ریاست عالی بنیاد سعدی با رئیس جمهور است و مانند فرهنگستانها، معاون اول رئیس جمهور ریاست هیئت امنای آن را بر عهده دارد.
رئیس بنیاد سعدی افزود: وزرای امور خارجه؛ علوم، تحقیقات و فناوری؛ فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش و رؤسای سازمان های صدا و سیما و فرهنگ و ارتباطات اسلامی عضو هیئت امنای بنیاد سعدی هستند و پنج نفر از استادان زبان فارسی به پیشنهاد فرهنگستان زبان و ادب فارسی و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی دیگر اعضا را تشکیل می دهند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه فعالیت های خارجی بنیاد سعدی زیر نظر رایزنان فرهنگی انجام خواهد شد گفت: این بنیاد در سیاست های کلی حاکم در خارج از کشور تابع سیاست گذاریهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
حدادعادل افزود: از این پس وظیفه آموزش زبان فارسی در خارج از کشور بر عهده بنیاد سعدی است و مؤسساتی که تاکنون این وظیفه را انجام داده اند باید آن را به بنیاد واگذار کنند.
وی با بیان اینکه علت اصلی برگزاری این نشست (نشست مشترک اعضای شوراهای راهبردی گسترش زبان فارسی در خارج از کشور) استفاده از ظرفیت اندیشمندان و استادان زبان فارسی است که تجربه کار در خارج از کشور را دارند گفت: در بنیاد سعدی شوراهای راهبردی کشوری یا منطقه ای راهاندازی می کنیم و هدف نیز بیشتر کشورهایی است که یا زبان فارسی در آنجا در خطر یا رو به گسترش است و برای مناطق دیگر جهان شورای راهبردی منطقه ای راه اندازی خواهیم کرد.
رئیس بنیاد سعدی تشکیل سریع شوراهای راهبردی گسترش زبان فارسی در خارج از کشور و ترسیم خط مشی کار در هر کشوری را چشم انداز این بنیاد برشمرد و افزود: میان قدرت و اقتدار هر کشور با میزان حضور آن کشور در خارج از مرزها رابطه مستقیم وجود دارد و هر چه زبان فارسی گسترش پیدا کند ایران قدرتمندتر و احترام دیگر ملل به ما بیشتر می شود.
حدادعادل از استادان و کارشناسان حاضر در جلسه خواست حضور در شوراهای راهبردی گسترش زبان فارسی در خارج از کشور را به عنوان یک وظیفه ملی جدی بگیرند.
وی ابراز امیدواری کرد در آینده مؤسسه ای به نام سعدی در دنیا تأسیس شود که ذیل آن هر کس به دنبال فراگیری زبان فارسی برود به یاد بنیاد سعدی در ایران بیفتد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی استفاده از امکانات بهروز از جمله اینترنت و تجربه ملل را در گسترش زبان فارسی مهم دانست و گفت: درصددیم برای هر کشوری یک بانک دقیق اطلاعات زبان فارسی راه اندازی کنیم تا وضع زبان فارسی را بسنجیم که در این راستا با ارگانهای مرتبط دیگر به منظور استفاده از امکانات آنها، قرارداد خواهیم بست.
در این نشست همچنین تعدادی از استادان برجسته زبان و ادبیات فارسی و نیز سفرای و رایزنان سابق فرهنگی به ایراد سخن پرداختند و تأسیس بنیاد سعدی را گام مؤثری در ترویج و توسعه زبان فارسی در خارج از مرزها دانستند.