رئیس بنیاد سعدی گفت: امروز زبان به عنوان یک ابزار در دیپلماسی عمومی مطرح است و اینکه یک سفیر در ایران به زبان فارسی مسلط است، نمونه بارزی از آن محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، غلامعلی حدادعادل در افتتاحیه رسمی مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد، با بیان اینکه این برنامه برنامهای در ادامه فعالیتهای فرهنگی که این دانشگاه تاکنون داشته است، گفت: خراسان بزرگ از دیرباز اقلیمی فرهنگی بوده که درخت پرشاخ و برگ زبان و ادب فارسی بر این سرزمین روییده و بالیده است که از دیرباز تا به امروز بزرگانی در این سرزمین زندگی کردهاند.
وی ادامه داد: وجود مضجع شریف امام هشتم (ع) در این شهر و استان و پدید آمدن موسسات بزرگی مانند بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی سبب رشد فعالیتهای علمی و فرهنگی در این استان و دانشگاه شده است.
رئیس بنیاد سعدی به پیوند به وجود آمده بین ایران و تاجیکستان اشاره کرد و گفت: گشوده شدن راه ما به آسیای میانه و ایجاد پیوند بین ما و تاجیکستان و از طرفی تحولاتی که در افغانستان، لبنان و سوریه روی داده است این زمینه را برای گسترش زبان فارسی فراهم آورده امروز اصطلاحاتی همچون دیوار برلین دیگر وجود ندارد و این مفاهیم از بین رفته و ارتباطات به راحتی صورت میگیرد.
حدادعادل با اشاره به گسترش فرهنگ فارسی در مجامع بینالمللی تصریح کرد: زمانی سفر به خجند را فقط در گلستان سعدی تجربه میکردید؛ اما امروز خجند و سمرقند و بخارا در دسترس ماست، امروز ما در ایران مصمم به پاسداری از زبان و ادبیات فارسی هستیم که رهبر این کشور نیز از هر فرصتی برای تقویت زبان فارسی استفاده میکند.
وی به حساسیت مقام معظم رهبری در پاسداشت زبان فارسی اشاره کرد و گفت: دو هفته پیش وقتی ایشان خوشحالی خود را از موفقیت یک قطب صنعتی که موفق به ساخت پیچیدهترین دستگاههای فنی کرده بود نشان دادند، فرمودند: «باید به نقطهای برسیم که در جهان برای دستیابی به علوم جدید مجبور به یادگیری زبان فارسی باشند» که بر پایه چنین بینش و نگرشی 23 سال پیش فرهنگستان زبان فارسی تاسیس شد.
رئیس بنیاد سعدی ادامه داد: یکی از فعالیتهایی که در سالهای پیش برای تقویت زبان فارسی انجام شد تاسیس بنیاد سعدی است و تشخیص داده شد که تقویت آموزش زبان فارسی به خارجیان باید در بنیاد عالی رتبه صورت گیرد که ریاست آن را شخص رئیس جمهور به عهده داشته باشد.
حداد عادل با هدف تاسیس بنیاد سعدی اشاره کرد و افزود: مقصود ما از تاسیس این بنیاد این نیست که فعالیتها و آموزشهای زبان فارسی در نقاط مختلف متوقف شود، بلکه قصد داریم از آن پشتیبانی کنیم.
وی افزود: زبان فارسی به لحاظ لفظ و معنا دارای جاذبه است تاریخ گواهی میدهد که این زبان به برکت نیرومندیهای ذاتی ساختاری و محتوایی در روزگاری عالمگیر بوده است و امروز هم افقهای تازهای برای آموزش زبان فارسی در دنیا به وجود آمده است.
رئیس بنیاد سعدی با اشاره به افقهای پیش روی زبان فارسی بیان کرد: باید وضع جهان امروز را بدرستی بشناسیم انگیزههای مردم جهان را برای آموختن زبان فارسی بدانیم و بشناسیم و در عرصههای بینالمللی با الزامات و اقتضائات جدیدی که برای آموزش زبان فارسی به اعتبار پیروزی انقلاب اسلامی به وجود آمده است وارد شویم.
حدادعادل به کاربرد زبان فارسی در زمینه دیپلماسی عمومی اشاره کرد و گفت: یکی از ابزارهای بسیار کارآمد زبان در زمینه دیپلماسی عمومی است ما موفقیت زبان فارسی را امروز در این میبینیم که سفیر یک کشور در ایران به زبان فارسی مسلط است این نشان از جایگاه و اقبال به این زبان دارد.
وی به همزمانی برگزاری این مراسم با روز بزرگداشت فردوسی اشاره کرد و گفت: فردوسی بود که وجدان تاریخی ملت را آگاه کرد.