حجت الاسلام سید رسول زهراپور در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، پیرامون فضای معنوی اعتکاف و آثار آن بیان داشت: بزرگترین کار فرهنگی که در سطح کشور برای توجه جوانان و دانشجویان به خود سازی و حرکت به سوی کمالات روحی انجام می شود همین مسئله اعتکاف است.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی، اعتکاف در مسجد امام حسن عسگری(ع) قم برگزار میشد، بیان داشت: در آن زمان اعتکاف برای اولین بار توسط مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی بنیانگذار حوزه علمیه قم احیا شد.
معاون نهاد رهبری در دانشگاه آزاد قم خاطرنشان کرد: بعد از اینکه آیت الله موسس سنت اعتکاف را احیا کرد، در سال های بعد مرحوم آیت الله مرعشی نجفی و مرحوم آیت الله گلپایگانی و تنی چند از علما که تعدادشان به انگشتان یک دست هم نمی رسید ایشان را همراهی کردند و بعد از انقلاب اسلامی نیز این رویکرد فرهنگی تقویت شد.
زهرا پور بیان داشت: در یکی از سال های جنگ 313 نفر معتکف شدند، در همان زمان یکی از رزمندگان در حالتی از مکاشفه دید ملکی بالای سر مسجد معتکفین کاغذهایی را پخش میکند که روی آن نوشته شده بود: این برائت شما از آتش است، بعد ها مرحوم آیت الله گلپایگانی خطاب به آن معتکفین گفتند: این برگه برائت شما از آتش جهنم است.
وی تصریح کرد: برگزاری مراسم اعتکاف از ابتدا در دستور کار امام خمینی(ره) قرار داشت و مورد تاکید مراجع عظام معاصر ایشان بود، در سال های اخیر نیز از منویات مهم مقام معظم رهبری بوده و هست.
حضور گسترده دانشجویان در اعتکاف به دهه 70 بر می گردد
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد قم بیان کرد: حضور گسترده دانشجویان در مراسم معنوی اعتکاف به دهه 70 بر میگردد، که در کلیت امر و فضای برگزاری آن بسیار عالی بود.
زهراپور در خصوص ثبت نام معتکفین بیان داشت: ثبت نام دانشجویان از طریق سایت و به صورت الکترونیکی صورت گرفت، طبق آمار رسیده در این دانشگاه بیش از 100 داوطلب دختر و 100 داوطلب پسر شرکت کرده اند که از این تعداد 50 درصد داوطلبین دختر و درصدی از داوطلبین پسر به عنوان کسانی که میتوانند در این مراسم شرکت کنند پذیرفته شده اند.
وی به مکان معتکفین دانشجو اشاره کرد و گفت: در مذهب تشیع مکان اعتکاف شرایط خاصی دارد و در هر مسجدی نمیتوان این مراسم را برگزار کرد؛ بنابراین برادرها در مسجد مقدس جمکران و خواهران در دانشگاه قم معتکف میشوند.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد قم با اشاره به اینکه برگزار کننده اعتکاف دانشجویی مجموعه شورای استانی نهاد رهبری است، تاکید کرد: ماهم در این امر خیر هر کاری که بتوانیم انجام میدهیم بطور مثال تنی چند از شخصیتهای بزرگ و مداحین اهل بیت(ع) را برای برنامه دعوت کردیم و برنامهای تدارک دیده شده که چند مشاور برای مشاوره دادن به معتکفین در محل اعتکاف حضور داشته باشد.
زهرا پور بیان داشت: لذتهای معنوی با لذتهای مادی و حیوانی قابل قیاس نیستند، درک و چشیدن این لذت معنوی نیازمند رسیدن به درجاتی است که با تلاش و جهاد با نفس به دست می آید.
اعتکاف خط بطلانی بر ریاضت های کذب و غیر شرعی
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مزیت های مهم اعتکاف جلوگیری از رواج ریاضت های غیر شرعی و کذب است.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد قم با بیان اینکه اعتکاف خلاء معنوی جامعه را پر می کند، گفت: معتکف با ارتزاق از فضای معنوی اعتکاف، این معنویت را از مسجد به جامعه می برد و به دیگران منتقل می کند.
زهراپور در پایان با بیان اینکه اعتکاف فرصتی برای بیداری است، بیان داشت: انسان اگر در دوران جوانی لذت معنوی را درک کند حاضر نیست آن را با هیچ لذت دیگری عوض نماید، بازخورد عمل اعتکاف این است که با چشاندن طعم لذت های معنوی جلوی لذتهای حیوانی گرفته می شود.