معاون صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از موفقیت کشور در صادرات بیو ایمپلنت خبر داد و گفت: علوم پزشکی در آینده نیاز به علم مهندسی دارد از این رو در آینده در دانشگاههای علوم پزشکی ارائه دروس مهندسی از ضروریات است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» مهندس مهرداد صباغی در سمینار تکنیکهای نوین تشخیص طبی با بیان اینکه سازمان صنایع در سال 1346 تاسیس شد، افزود: طبق اساسنامه این سازمان حداقل 25 درصد از سود حاصله از سهام شرکتها باید به منظور مطالعه، تحقیقات و فناوری در نظر گرفته شود.
معاون صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به توجه این سازمان به فناوریهای پیشرفته، اظهار داشت: در دهه 80 شمسی رویکرد سازمان به سمت صنایع پیشرفته نانو، بایو، علوم شناختی و فناوری اطلاعات سوق یافته است و در این راستا حمایتهای خود را به سمت تولید محصولات دانش بنیان در این حوزهها معطوف کردیم.
وی پژوهشگاه رویان را از جمله اولین مراکزی دانست که از حمایتهای این سازمان در پیشبرد اهداف خود بهره مند شده است و ادامه داد: در حال حاضر این پژوهشگاه جز 10 مرکز معتبر علمی در دنیا است و ادامه این همکاریها منجر به راه اندازی شرکت مشترک بن یاخته برای نگهداری خون بند باف برای مقاصد درمانی شد.
صباغی، تولید بیوایمپلنت را از دیگر زمینههای حمایتی این سازمان نام برد و یادآور شد: این حمایت موجب شد که در سالهای اخیر موفق به صادرات بیو ایمپلنت تولید شده در کشور شویم.
وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، اضافه کرد: بر اساس این قانون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مکلف به حمایت از شرکتهای دانش بنیان اعم از دولتی و خصوصی شده است. این امر موجب بهینه شده خدمات به جامعه خواهد شد.
صباغی با اشاره به برخی از شکایات در زمینه عدم ارتباط بخش صنعت با دانشگاه، یادآور شد: در این زمینه سازمان گسترش و نوسازی صنایع با دریافت نیازهای بخش صنعت، این نیازها را به دانشگاهها واگذار کرده است تا به این ترتیب دانشگاهها فعالیتهای تحقیقاتی خود را در جهت رفع نیازهای بخش صنعت ساماندهی کنند.
معاون صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به وضعیت تجهیزات پزشکی و تشخیص طبی کشور اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم پزشکان ایران را در کنار سایر کشورها رتبه بندی کنیم، رتبه مناسبی به دست خواهد آمد ولی به لحاظ درمان و تجهیزات درمانی در وضعیت مناسبی قرار نداریم.
وی دلیل این امر را دور بودن متخصصان پزشکی با مهندسان دانست و خاطر نشان کرد: پزشکان سایر کشورها نسبت به متخصصان ایرانی سرآمدتر نیستند ولی متخصصان سایر کشورها به دلیل تکنولوژیهایی که در اختیار دارند زودتر از پزشکان ایرانی قادر به تشخیص بیماری هستند در حالی که متخصصان کشور بر اساس تجربیات اقدام به تجویز میکنند.
صباغی با تاکید بر اینکه بسیاری از بیماریها با تشخیص به موقع و دقیق سادهتر درمان میشوند، اظهار داشت: علوم پزشکی آینده بیشتر از آنکه نیاز به علم پزشکی داشته باشد نیاز به علم مهندسی دارد از این رو در آینده در دانشگاههای علوم پزشکی ارائه دروس مهندسی از ضروریات است.