مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد با اشاره به محیط علمی دانشگاه ها گفت: پدیده بی حجابی در محیط جوان دانشگاه، سم مهلک است.
پورمیرزایی در گفت و گو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در یزد، با اشاره به وضعیت حجاب در دانشگاه ها گفت: علل پدیده بی حجابی تک مولفه ای نبوده و در این راستا نیز بایستی به زمین هایی همچون مباحث اعتقادی، نوع محیط خانواده که فرد در آن رشد کرده و بسیاری از عوامل دیگر پرداخت.
وی افزود: معتقدیم که درصد بالایی از دانشگاهیان مقید به رعایت حجاب هستند اما بایستی اذعان کرد که پدیده ی بی حجابی در مقیاس کم آن هم خطرناک و برای سلامتی اخلاقی روانی جامعه و علی الخصوص در محیط جوان دانشگاه سم می باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: البته یکی از عوامل مهم در جامعه نیز کمرنگ شدن غیرت در مردان جامعه می باشد که باید آن را در مسائلی از جمله نهادهای مختلفی، چه از متولیان امور فرهنگی جامعه علی الخصوص حوزه علمیه و دانشگاه، نهاد خانواده و در آخر نهادهای انتظامی پرداخت.
پور میرزایی با اشاره به مکان های ترویج بی حجابی تصریح کرد: دانشگاه محیطی است که هیچ مساله ای نباید علم را به حاشیه ببرد و اتفاقا این مساله در کشورهای دیگر حتی غیر اسلامی مورد تاکید می باشد و همانگونه که بارها در رسانه ها بررسی شده اکثر دانشگاه های معتبر دنیا آیین نامه های رفتاری پوششی برای دانشجویان خود وضع نموده و دانشجویان ملزم به رعایت آن می باشند.
وی افزود: مساله ای که برای ما جای تامل است این حقیقت می باشد که این آیین نامه برای دانشگاه های ایران نیز با عنوان«عفاف و حجاب» وجود دارد و اتفاقا در برخی مکان های دانشگاه نصب می باشد و این آیین نامه دارای بندهای کاملا مشخص و قابل فهم برای همگان و کاملا منطبق بر قوانین شرع می باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: از طرفی تمام دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه تعهد خود را به رعایت آن اعلام می نماید اما باید بررسی شود که چرا روندی بر خلاف آن می بینیم؟
پورمیرزایی تصریح کرد: عدم پایبندی به حجاب دلایلی دارد که شاید بتوان گفت این تعهد برای دانشجویان کم اهمیت بوده و بیشتر آنرا امری صوری می پندارند که دلیل این هم شاید کمرنگ بودن این ایین نامه در مناسبات دانشگاه ها باشد که البته اینکه چگونه باید این آیین نامه اجرایی شود و تاثیری مثبتی در فضای فرهنگی دانشگاه ایجاد کند قطعا همراهی و جدیت تمام نهادهای ذی صلاح را می طلبد
وی بیان کرد: در دانشگاه یزد این موضوع در جلسه شورای فرهنگی دانشگاه مطرح و تدابیری خوبی برای اجرایی کردن آن اندیشیده شد که از چند گام اصلی تشکیل شده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد گفت: در اولین گام اطلاع رسانی این آیین نامه و کار ایجابی در جهت تبیین چرایی و لزوم اجرای آن در محیط دانشگاه باید در اولویت قرار بگیرد که مساعدت امور فرهنگی دانشگاه با همکاری تشکل ها را می طلبد.
پورمیرزایی تصریح کرد: در گام بعدی حراست دانشگاه دانشجویان خاطی از این آیین نامه را به معاونت دانشجویی جهت مشاوره فرد معرفی می نماید و در صورتی که این رفتار فرد تکرار شود حراست در مراحل بعد مورد را به کمیته انضباطی دانشگاه ارجاع می دهد که این مراحل در جلسات شورای فرهنگی به تصویب رسیده و قرار بر این شده تا پایان ترم گزارشی پیرامون اجرای این آیین نامه به شورای فرهنگی ارائه شده است.
وی افزود: شاید بتوان ادعا کرد که نیروهای حراست این وظیفه رو به طور کامل اجرا نمی کنند که چند دلیل می توان برای آن نامبرد و اول اینکه باید جلسات توجیهی بیشتری برای کادر حراست دانشگاه توسط مسئولین برگزار بشود دوما اینکه به نظر بنده تنها این مهم که مصداق بارز امر به معروف و نهی از منکر است نباید منحصر به کارکنان حراست شود و باید با تدابیری این دغدغه را به بدنه ی دانشگاه برای اجرایی شدن آیین نامه عفاف و حجاب تزریق ومشارکت همگانی را جلب نمود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد در پایان گفت: قطعا در صورتی که خواست عمومی بر این امر افتد حراست نیز با انگیزه بیشتر وظیفه خود را انجام خواهند داد./255الف1/