علیرضا سلیمی، دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: طرح افزایش جمعیت دارای چند بخش است که یک بخش آن، درمورد سقط جنین است که در بیمارستان های خصوصی، دولتی و ... به اجرا در خواهد آمد.
وی افزود: در گذشته، اقداماتی در جهت محدود سازی جمعیت در دستور کار ادارات و سازمان ها قرار داشت که در حال حاضر باید این اقدامات را کاهش بدهیم و بر اساس این طرح، تمام اقدامات پیشگیری از بارداری ممنوع می شود.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به موضع فرهنگ سازی و تبلیغات گفت: یکی از بخش هایی که در این طرح مورد توجه قرار گرفته است، اقداماتی است که درمورد تبلیغات باید صورت بگیرد، تبلیغات ممنوع سازی جمعیت در تمام دستگاه ها و نهاد ممنوع اعلام شده است، اجرا نکردن این قانون، جرم محسوب می شود که وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به آن رسیدگی کنند و افراد متخلف را به مجاری قانونی و قضایی معرفی کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: آیین نامه های این قانون توسط دولت تصویب می شود و در همین طرح بیان شده است که طرح ها و اقدامات پیشین که در جهت کاهش جمعیت بود را فاقد کارایی و اثر اعلام کنیم.
سلیمی با اشاره به اقدامات تشویقی در مورد به اجرا در آوردن این طرح، بیان کرد: برای اجرای این طرح نیاز به چند نکته تشویقی داریم که وزارت بهداشت و درمان باید به آن توجه داشته باشند و اقداماتی را در این زمینه انجام بدهد.
وی به خطر پیری جمعیت در کشور اشاره کرد و گفت: خطرات پیری جمعیت مورد دیگری است که موجب نگرانی نماینده های مجلس و دولت شده است، در کنار این موضوعات، باید به آسیب های اجتماعی نیز توجه کرد که هم اکنون گریبان گیر جامعه ما شده است.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد تبلیغاتی که کشورهای دیگر، در خصوص کاهش جمعیت در ایران، انجام می دهند، اظهار داشت: برخی از کشورها مستکبر، برنامه های تبلیغاتی را در جهت کاهش نرخ رشد جمعیت کشور دارند و این برنامه ها را به اجرا گذاشته اند، به همین دلیل این طرح باید در راستای خنثی کردن طرح ها و برنامه هایی که آنها تنظیم کرده اند، باشد.
وی خاطر نشان کرد: به صورت کلی اقدامات سقط جنین و سایر اقدامات کاهش جمعیت، ممنوع اعلام می شود و انواع و اقسام سقط های جنین ممنوع است، چه سقط هایی که زیر نظر پزشک باشد و چه سایر سقط عای و غیر قانونی.
سلیمی با اشاره به طرح افزایش جمعیت اظهار داشت: این طرح 4 ماده قانونی دارد که مجموع موارد آن به این کمیسیون ارجاع داده شده است و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و هم اکنون مراحل نهایی خود را طی می کند و به زودی برای رای گیری به صحن علنی مجلس برده می شود.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات در پایان گفت: این طرح با توجه به صحبت هایی که مقام معظم رهبری داشته اند، به زودی تصویب می شود و به اجرا در می آید البته مباحثی در مورد بار مالی این طرح است که دولت مواردی را در این خصوص ذکر کرده است که به دلیل هماهنگی که میان دولت و مجلس وجود دارد، به توافقی در این خصوص رسیده ایم ولی هنوز بار مالی به اجرا در آوردن این طرح مشخص نشده است.