شناوری در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، پیرامون عدم اجرایی شدن آیین نامه پوششی در دانشگاه آزاد بیان داشت: باید به پوشش در دانشگاه ها از سه منظر متفاوت نگاه و بر اساس همین نگاه آیین نامه درستی را برای دانشجویان ارائه کرد.
وی تصریح کرد: نگاه های شرعی، عرفی و قانونی سه منظری هستند که باید به درستی مورد بررسی قرار گیرد.
این استاد دانشگاه گفت: از نگاه شرعی کشور ما یک کشور اسلامی و در اسلام هم نوع پوشش کاملا در آیات قرآن بیان شده و مشخص است؛ اما در نگاه عرفی در جامعه ایرانی علاوه بر مسلمانان، ادیان دیگری همچون یهودیت، مسیحیت و زرتشت هم وجود دارد پس باید در نگاه عرفی این ادیان نیز مورد نظر قرار گیرد.
شناوری ادامه داد: در نگاه قانونی مسئله کمی متفاوت است، حتی در جوامع غربی هم قوانینی برای نوع پوشش در دانشگاه ها و ادرات وضع می شود، مثلا در شرکت های هواپیمایی نوع پوشش خدمه هواپیما و حتی خلبان مشخص است و کسی نمی تواند از آن تخطی کند.
وی ادامه داد: متاسفانه در تعیین آیین نامه پوششی در دانشگاه ها ما این مسائل را به طور کلی در نظر گرفته و یک آیین نامه واحد را برای تمام دانشگاه تصویب کردیم که پاسخگو نبوده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: از خصوصیات خوب یا بد دانشگاه آزاد آن است که حتی در دورافتاده ترین مناطق هم مرکزی تاسیس شد؛ اما سوالی که مطرح است، این است که آیا آیین نامه پوششی دانشگاه آزاد در شهری مثل شیراز با شهر مذهبی مثل استهبان یا لار می تواند یکسان باشد؟
شناوری در ادامه با اشاره به بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها گفت: ما حتی به موضوع تفکیک جنسیتی نیز با دید سیاسی نگاه می کنیم؛ در صورتی که باید با دید علمی و در عین حال شرعی به آن پرداخت.
وی ادامه داد: تفکیک جنسیتی به طور مطلق کمکی به رفع مشکلات موجود نمی کند، باید بررسی شود که چه زمانی برخورد بین دختر و پسر ضروری و در کجا غیرضروری است، مشکل اساسی آن است که تکلیف افراد در این حیطه مشخص نیست.
مدیرفرهنگی دانشگاه آزاد شیراز خاطرنشان کرد: در اخبار استان متوجه شدم که یک قرارگاه فرهنگی در استان فارس شکل گرفته، بسیار شایسته و خوب است که همین قرارگاه بر روی خرده فرهنگ هایی موجود از جمله خرده فرهنگ های دانشگاه کار کند و یک افق درستی تدوین شود./180الف1/