عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: در آخرین دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان تنظیم جمعیت را مد نظر داشتند، تنظیم جمعیت با افزایش جمعیت بسیار متفاوت است، در افزایش جمعیت ما مسائل زیادی از جمله مشکلات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... رو به رو می شویم.
وی افزود: در جوامع افریقایی، پاکستان، افغانستان و ... انسان هایی متولد می شوند که مشکلات زیادی دارند و بدون هیچ امکاناتی رشد می کنند و زندگی مناسبی ندارند و ما در کمیسیون بهداشت و درمان با اینگونه افزایش نرخ جمعیت، به شدت مخالف هستیم.
فتاحی در ادامه بیان کرد: در تنظیم جمعیت به گونه ای عمل می کنیم که افراد در تمام مقاطع سنی بتوانند زندگی مناسبی داشته باشند و در کشور جمعیت کودک، نوجوان، جوان، میانسال و کهنسال داشته باشیم و با کمبود یک قشر خاص جمعیتی مواجه نشویم.
وی با اشاره به جمعیت جوانی که در کشور وجود دارد، گفت: تعداد افرادی که در دانشگاه ها مشغول تحصیل اند و یا جوانانی که تحصیلات خود را به اتمام رسانده اند و آماده ازدواج هستند، زیاداند و ابتدا ما باید به فکر این گروه از افراد باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: اگر این گروه را رها کنیم و بدون توجه به مسائل و مشکلاتی که دارند، آنها را به حال خود بگذاریم و تنها به مادرانی توجه کنیم که چند فرزند دارند و آنها را تشویق به فرزندآوری بیشتر کنیم، کار موجهی انجام نداده ایم.
وی اظهار داشت: اگر زیر ساخت های اجتماعی و اقتصادی خود را به گونه ای در بیاوریم که تمامی جوانانی که هم اکنون فارغ التحصیل شده اند و دوست دارند که زندگی مستقلی داشته باشند، بتوانند ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند، مشکل نرخ رشد جمعیت را نیز برطرف کرده ایم.
فتاحی در ادامه بیان کرد: مورد دیگری که باید به آن توجه کنیم، مسئله طلاق است، موضوعی که برای ما مشکل آفرین شده است و دلیل بیشتر طلاق هایی که رخ می دهد، مسئله اعتیاد است که این یک معضل اجتماعی است که به شدت در جامعه بیداد می کند.
وی درمورد امید به زندگی مردم ، گفت: ما نتوانستیم به جوانان امید به زندگی بدهیم و شرایط را به گونه ای آماده کنیم که بعد از اتمام تحصیل بتوانند ازدواج کنند و زندگی شادی داشته باشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: تحصیل کرده های بسیاری هم اکنون داریم که دچار افسردگی شده اند و یا مشکلات روحی و روانی دارند، این جوانان مشکلاتی را در خانواده ها ایجاد می کنند.
وی درمورد افزایش جمعیت گفت: اگر بخواهیم به سمت افزایش جمعیت حرکت کنیم، کنترل از دست ما خارج خواهد شد و باید یادمان باشد که تا چند سال قبل ما شعار فرزند کمتر زندگی بهتر را داشتیم و اگر بخواهیم شعار را بدون هیچ بررسی تغییر بدهیم، مردم پذیرای این شعار و تغییر نگرش نخواهند بود.
فتاحی تصریح کرد: اگر بخواهیم زن یا مردی را به دلیل اینکه از فرزندآوری جلوگیری کرده است به مدت 2 تا 5 سال به زندان بیاندازیم، خانواده ها از هم پاشیده می شود، مثلا خانواده ای که 5 فرزند دارد و پدرخانواده به دلیل پیشگری از بچه دار شدن وازکتومی کرده است تا مجددا بچه دار نشود، به زندان فرستاده شود، به کل خانواده صدمه وارد می شود.
وی درمورد ممنوعیت هایی که در جامعه ایجاد می شود، گفت: در قانون ذکر شده است که زن یا مرد اگر بخواهند مانع از بچه دار شدن بشوند به مدت 2 تا 5 سال به زندان محکوم می شوند و اگر بخواهیم این قانون را اجرا کنیم به این وضعیت می رسیم که بچه ها در خانه مانده اند و مادرها به زندان رفته اند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اول باید فکر و بررسی کنیم و بعد عمل کنیم و فرق کشورهای جهان اول و جهان سوم در همین است که به اقداماتی که می خواهند انجام بدهند فکر نمی کنند. در کشور کدام امکاناتی را برای خانواده ها ایجاد کرده ایم که بخواهیم به دنبال افزایش جمعیت باشیم؟
وی در ادامه بیان کرد: باید به دنبال جمعیتی باشیم که توانایی پاسخ گویی به تمام مشکلات را داشته باشد، ما نباید به دنبال افزایش جمعیتی باشیم که در زمانی که فرزندان در کودکی بسر می برند به سمت گدایی و تکدی گری رو بیاورند.
فتاحی گفت: در جامعه مشاهده می شود که افرادی که توانایی مالی کمی دارند، فرزندان زیادی دارند و افرادی که از لحاظ درآمدی در سطح خوبی به سر می برند، فرزندی ندارند، باید یک تعادل را در جامعه ایجاد کنیم.
وی با اشاره به نرخ رشد در جامعه گفت: نرخ فرزندآوری 8/1 نرخ مناسبی است و نباید به دنبال افزایش آن باشیم. هدف تنها فرزندآوری نیست بلکه تربیت و مسائل اجتماعی و اقتصادی نیز باید مهم تلقی شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره سقط جنین گفت: سقط جنین طبق قوانین جدید بسیار سخت شده است، سقط جنین در حال حاضر در میان خانم ها غدغن است و به عنوان قتل در نظر گرفته می شود و تا قبل از 4 ماه و ده روز می توانند سقط جنین کنند به شرطی که از لحاظ پزشکی ثابت شود که نوزاد دارای مشکل ژنتیکی است و هزینه های بالای برای خانواده و جامعه ایجاد خواهد کرد، می تواند تحت نظارت سه پزشک متخصص، سقط کند.
وی در ادامه بیان کرد: به غیر از این مورد هر کورتاژی که در کشور اتفاق بیافتد، کورتاژ جنایی محسوب می شود و در حد قصاص با آن فرد برخورد می شود.
فتاحی درمورد سخت گیری هایی که درکشور وجود دارد، گفت: زمانی که ما سقط جنین را تا این اندازه سخت می گیریم موجب می شود که زنانی که آمادگی بچه دار شدن را ندارند، به صورت کانال های زیر زمینی این اقدام را انجام بدهند و به دست ماماها و افراد سود جو می افتند و مادران دچار مشکلات جسمی زیادی می شوند.
وی در ادامه اظهار داشت: دولت در زمینه تنظیم جمعیت با مجلس همکاری لازم را دارد، هرچند که منابع مالی این طرح هنوز به صورت معین مشخص نشده است ولی باید مشکلات مالی این طرح نیز برطرف شود.