کد خبر:۳۲۲۵۰۵
سیدحسن خمینی در جشن ملی بخشش:

برای فراگیر شدن عفو در جامعه باید آن را تبدیل به فرهنگ کرد/ مسئولان از خودشان شروع کنند

نوه امام خمینی (ره) گفت: برای آنکه عفو در جامعه فراگیر شود باید فرهنگ شود و برای فرهنگ شدن باید از خودمان شروع کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» سیدحسن خمینی نوه امام خمینی در مراسم جشن ملی بخشش با اشاره به روز جوان و میلاد حضرت علی‌اکبر (ع) گفت: قصاص در روزگاری در جامعه اسلامی تشریع شده که به ازای هر یک نفری که کشته می‌شد قتل‌ها و غارت‌های سنگینی بین قبایل شکل می‌گرفت و در قبایل عرب به ازای هر یک کشته جنگ‌های بزرگی شکل می‌گرفت.


سیدحسن خمینی ادامه داد: اما در اجرای این حکم و هم در تشریع آن نکات مهمی وجود دارد از جمله آنکه اصل حکم قصاص یک حکم بازدارنده است و دوم اینکه این حکم در جامعه‌ای تشریع شده که به خاطر یک قتل یک جنگ قبیله‌ای شکل می‌گرفته و علت اینکه به آن قصاص گفته می‌شود این است که قتلی در پی قتل دیگر انجام شده.


وی افزود: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که اگر کسی بخشیده می‌شود دو کار باید انجام دهد یک آنکه اطلاع به معروف کنیم و دوم آنکه به احسان و سرعت پرداخته شود.


نوه امام خمینی در ادامه بیان داشت: اصل حکم قصاص بازدارندگی آن است و در جامعه مانع از گسترش قتل می‌شود و چون مشروط به عدم عفو است به نوعی می‌توان با این اصل در این حکم حیاتی را زنده کرد.


وی افزود: اصل عفو خصوصیات بسیاری دارد و در روایات ما نیز به عنوان ویژگی اهل بیت آمده که گفته‌اند جوانمردی ما این است که از کسی که به ما ظلم می‌کند بگذریم.


سیدحسن خمینی ادامه داد: دومین نکته‌ای که عفو به همراه دارد آن است که عزت آفرین است و همان‌گونه که پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید عفو هیچ چیزی به شما اضافه نمی‌کند مگر عزت و این جشن نیز یکی از مظاهر این عزت است.


وی افزود: سومین خصلت عفو این است که بسیار ثواب دارد و دیگر اینکه عفو رافع کینه است و واقعیت این است که ما به جز با رفع کینه به یک جامعه آرمانی نمی‌رسیم.


وی ادامه داد: کسانی که می‌بخشند در واقع یک حق به گردن کسی که بخشیده شدن دارند و حقی بزرگ‌تر به گردن من و شما و جامعه دارند چرا که عزت آن برای کل جامعه است.


نوه امام خمینی (ره) تصریح کرد: عفو باعث بخشش در آخرت می‌شود و اگر از لغزش فردی در این دنیا بگذریم خداوند از لغزش‌های ما در آن دنیا می‌گذرد.


وی ادامه داد: همچنین خصلت دیگر عفو بحث طول عمر است که کسی که عفو زیاد می‌کند عمر طولانی می‌کند و در کنار آن هزاران دلیل مادی دیگر که می‌توان برشمرد.


وی افزود: هدف این جلسه در واقع یک بذر است که کاشته می‌شود به امید آنکه جوانه بزند و جوانه آن تبدیل به درخت باروری شود که آینده این جامعه بی‌کینه زندگی کند.


سیدحسن خمینی خاطرنشان کرد: محبت باید از طریق یک کانون در جامعه تزریق شود اگر چه به دنبال بخشش زندانیان بودن کار بسیار خوبی است اما شرط اول این است که از خودمان شروع کنیم و مسئولین نیز باید از خودشان شروع کنند و باید دانست برای آنکه عفو در جامعه ما فراگیر شود باید تبدیل به فرهنگ شود و برای فرهنگ شدن باید از خودمان شروع کنیم.

برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار