به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، غلامحسین محسنی اژهای در ادامه شصت و سومین نشست خبری قوه قضائیه اظهار داشت: کسانی که جرم در ایران مرتکب میشوند و به خارج از کشور به صورت قانونی یا غیرقانونی میروند و تحت تعقیب قرار میگیرند حتما به نفعشان است که به ایران برگردند تا به اتهامشان رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: زمانی که افراد در خارج از کشور هستند نمیتوانند از خودشان دفاع کنند بنابراین به افراد توصیه میکنیم چه در مسائل امنیتی، چه در مسائل مالی و در سایر مسائل اگر تحت تعقیب هستند بیایند تا پروندهشان بررسی شود.
محسنی اژهای تصریح کرد: یکی دیگر از متهمان پرونده موسوم به 3 هزار میلیاردی که برادر فردی است که حکم اعدام برایش اجرا شده غیابا محاکمه و محکوم شده است و مسیر قانونی باید طی شود و این فرد حق واخواهی دارد.
وی ادامه داد: حدود 27 نفر از کسانی که در جریان فتنه 88 تحت تعقیب بودهاند کیفر خواست برایشان صادر شده و به دادگاه ارسال شده است.
محسنی اژهای ادامه داد: برای 13 نفر از این 27 نفر بعضا حکم صادر شده و برای 3 تا 4 نفر نیز غیابا حکم صادر شده و از طریق رسانهها اعلام شده و بقیه نیز در مسیر اعلام آگهی در رسانهها هستند و میتوانند بیایند و دفاع کنند.
غلامحسین محسنی اژهای درباره پرونده بابک زنجانی اظهارداشت: قرار بازداشت موقت وی مجدداً تمدید شده است و اقداماتی با وزارتخانههای ذیربط و اعضای آن در این خصوص صورت گرفته است.
وی ادامه داد: با همکاری وزارتخانههای مختلف از جمله وزارت امور خارجه و نفت 1500 میلیارد تومان از اموال وی به مزایده گذاشته شده است و برای پرداخت مابقی بدهی برای شناسایی اموال وی در داخل و خارج کشور اقدام شده است.
اژهای با اشاره به اینکه تعدادی از افراد نزدیک به بابک زنجانی نیز دستگیر دستگیر شدهاند گفت: این پرونده همچنان تمام نشده است و مسیر آن ادامه دارد، تعدادی نیز بازداشت و مجدداً آزاد شدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین وضعیت پرداخت مطالبات و معوقات بانکی بیان داشت: پرونده بابک زنجانی نیز یکی از پروندههای معوقات بانکی است. اژهای افزود: در این خصوص پرونده 3 هزار میلیاردی نیز تعیین تکلیف شده است و برای برخی از پروندههای دیگر نیز حکم قطعی صادر شده است و حکم باقری درمنی نیز در این راستا صادر شده است.
اژهای یادآور شد: پروندهای که معطل مانده باشد و هیچ اقدامی روی آن صورت نگرفته باشد و کنار گذاشته شده باشد بعید میدانم در دستگاه قضایی وجود داشته باشد.
وی افزود: یکی از کسانی که حدود هزار میلیارد تومان معوقات بانکی داشته با اقداماتی که از سوی دادستانی صورت گرفته 350 میلیارد تومان آن را تسویه کرده است و فرد دیگری نیز اخیراً نامهای نوشته و عنوان کرده 80 میلیارد تومان بدهی و معوقات بانکی دارد که بخشی از آن را پرداخت و مابقی آن را نیز پرداخت خواهد کرد.
دادستان کل کشور توصیه کرد: کسانی که بدهی بانکی دارند تصفیه کنند تا نیازی به ورود قوه قضاییه نباشد.