به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، افقهی، در جلسه هم اندیشی فرصتها و چالشهای پیش روی شبکه ملی اطلاعات با بیان اینکه ما در چرایی شبکه ملی اطلاعات مشکل داریم و فهم درستی از آن در کشور بوجود نیامده است، افزود: فضای مجازی همانند فضای انقلاب است و هر آنچه که در جامعه به عنوان دغدغه مطرح میشود در شبکه مجازی نیز وجود دارد و باید به آنها رسیدگی شود.
مشاور وزیر دفاع بخشی از ارزیابی قدرت و پیشرفت یک جامعه را به شبکههای مجازی و اینترنت آن کشور وابسته دانست و اظهار داشت: زمانی که کشورها را طبقه بندی و سطح بندی میکنند به میزان انتقال و دریافت اطلاعات نیز توجه دارند و اگر ایران تنها دریافت کننده اطلاعات باشد، نمیتواند در جهان چهره خوبی در این زمینه از خود نشان دهد.
وی با اشاره به سناریوهایی که در زمینه فضای مجازی و اینترنت مطرح میشود، خاطر نشان کرد: در آینده می وان 4 سناریو را برای اینترنت تعریف کرد که شامل حاکمیت آمریکا، فضای هرج و مرج، شبکه ملی اطلاعات و اینترنت بیثبات خواهد بود.
افقهی با تاکید بر اینکه در تمام کشورهای دنیا 70 تا 80 درصد نیاز مردم به اینترنت در داخل کشور است، یادآور شد: تنها در 10 درصد موارد به اینترنت خارجی و ارتباط خارجی مربوط میشود از این رو باید با تدوین سیاستهایی این فضا را در داخل کشور ایجاد شود.
وی با اشاره به لایههای موجود در فضای مجازی کشور با بیان اینکه وزارت اطلاعات تنها 15 درصد از مشکل رفع انتقال اطلاعات را بر عهده دارد، یادآور شد: باید حس اعتماد را در میان مردم ایجاد کنیم همچنین باید تعریف درستی از مساله داشته باشیم و به لایههای فیزیکی، قانونی و اجتماعی این امر توجه داشته باشیم.