امیر حسین قاضی زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: طرح 55 ماده ای جامع جمعیت و تعالی خانواده با مرور تجربیات حدود 70 کشور نوشته شده است که البته این طرح بار مالی زیادی دارد و نیازمند حمایت دولت است.
نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این طرح تا چه اندازه می تواند دغدغه های مقام معظم رهبری را در حوزه جمعیت تامین کند، گفت: طرح مسئله جمعیت و بررسی سیاست های آن از چهار سال پیش در مجلس کلید خورد و خدمت مقام معظم رهبری نیز عرضه شد که ایشان فرمودند این روند در مجلس و با تشکیل کار گروهی ویژه ادامه یابد و چندی بعد کارگروهی ویژه توسط کمیسیون های بهداشت و فرهنگ و در چارچوب قانون تشکیل شد.
وی تصریح کرد: سیاستهای جمعیتی در کشور نیاز به اصلاح ساختار جامعه دارد ولی آنهایی که می شد در قالب این طرح 55 ماده ای بگنجانیم را آورده ایم که این طرح تقریبا حدود 50 درصد از این سیاست ها را تامین می کند.
قاضی زاده درباره اینکه برخی منتقدین معتقدند محتوای این طرح شامل همان مصوبات قانون سال 1372 که جهت کاهش نرخ رشد جمعیت نوشته شده بود، گفت: احتمالا این افراد طرح را نخوانده اند!
وی ادامه داد: همزمان با این طرح، 2 طرح کوچک تک ماده ای دیگر در حال بررسی است که این دو طرح بیشتر ناظر به برداشتن ممنوعیت های مصوبات قانون سال 72 می باشد و شاید منظور این افراد، این دو طرح تک ماده ای باشد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنده شخصا نگرانی راجع به رای آوردن و یا نیاوردن این طرح ندارم. تنها مشکل این طرح، تامین بار مالی و مشکلات اصل 75 قانون اساسی است که این موضوع نیز با حمایت دولت قابل حل است ولی از نظر مواد و محتوای آن، طرح بسیار کلان و جامع نگاشته شده است.