شهریاری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» در مورد طرح جمعیت و تعالی خانواده تشریح کرد: برای اجرای کامل طرح جمعیت و تعالی خانواده که برای تدوین آن نزدیک به دو سال کار کارشناسی صورت گرفته است، بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان بودجه لازم است ولی هم اکنون و با شرایطی که داریم، در صورت تصویب، اجرای کامل آن میسر نیست.
وی افزود: پرداختن به مسائل فرهنگی در حوزه رشد جمعیت، مهمتر از تصویب این طرح است. ما اولا باید در رابطه با تحکیم بنیان خانواده تلاش کنیم، الان متاسفانه سن ازدواج خیلی بالا رفته، تک فرزندی در کشور بسیار رواج گرفته و از طرفی با توجه به مشکلات اقتصادی امکان ازدواج به موقع برای جوانان فراهم نیست که این مسائل ناهنجاری های زیادی را در جامعه به وجود آورده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان ادامه داد: برای رفع این مسائل و مشکلات راهکارهایی در طرح 55 ماده ای جمعیت و تعالی خانواده اندیشیده شده است. به طور مثال به سلامت مادران که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، اهتمام ویژه ای شده طوری که مادران بتوانند هم وظیفه اصلی خود را که تربیت فرزندان و مدیریت داخلی خانه را انجام دهند و هم در جامعه به عنوان کارآفرین اشتغال داشته باشند.
شهریاری در پاسخ به این سوال که در صورت عدم تصویب طرح 55 ماده ای جمعیت و تعالی خانواده به دلیل داشتن بار مالی زیاد چه تدابیری اندیشیده شده است، گفت: در صورت ایراد شورای نگهبان طبق اصل 75 قانون اساسی و مصوب نشدن طرح، بعضی از بندهای آن که جهت اجرا هزینه کمتری داشته باشند؛ مصوب و دستورالعمل اجرایی آن صادر خواهد شد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طوری نباید فکر کرد که با تصویب این طرح در مدت 6 ماه یا یکسال تمام مشکلات حل می شود، همان طور که درباره کاهش جمعیت حدود 50 سال کار شده است، در مورد افزایش جمعیت هم نیاز به زمان است. عده ای با توجه به آمار بالای بیکاری نگران رشد جمعیت در کشور هستند، که این ذهنیت غلطی است.