به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فهمیه فرهمندپور امروز در نشست خبری در محل استانداری خراسان رضوی در مشهد بیان کرد: طبق برنامه پنجم توسعه دولت مکلف شده تا در غالب برنامههای بین دستگاهی سند حمایت از زنان را که در غالب سند امنیت زنان و کودکان یاد میشود تدوین کند.
وی با اشاره به اینکه وزارت کشور، وزارت کار، نیروی انتظامی، قوه قضاییه، بهزیستیها، شهرداریها و شوراهای شهر مسئول در این زمینه هستند تصریح کرد: معاونت ریاست جمهوری در سال 90 انجام این مأموریت را به وزارت کشور و وزارت کشور این وظیفه را به دفتر امور بانوان محول کرد؛ اما متأسفانه در آن زمان اقدامی جهت عملیاتی کردن این برنامه صورت نپذیرفت.
مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان ادامه داد: دفتر امور بانوان در سال جدید مأموریت یافته تا این برنامه را به صورت مطلوب پیگیری کند و در حال حاضر مرحله نخست سند که مربوط به همکاری دستگاهها در این زمینه میباشد انجام شده و بایستی مرحله دوم آن عملیاتی شود.
فرهمندپور در ادامه با طرح این پرسش که آیا دولت در خصوص اشتغال بانوان استراتژی های لازم را تدوین کرده است یا خیر خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند «اشتغال زنان در اولویت نخست نیست» بنابراین بسته حمایتی آماده کردیم که این بسته شامل بسیاری از امور مربوط به بانوان میشود که بحث اشتغال یکی از این مولفههاست.
وی امنیت اقتصادی و مشارکت اجتماعی را دیگر مولفه این بسته حمایتی دانست و گفت: البته ایجاد امنیت اقتصادی و مشارکت اجتماعی به معنای ایجاد فرصت شغلی برای بانوان نیست.
حل مشکلات مربوط به اشتغال بانوان در گرو ایجاد الگوی زنانه شغلی است
مشاور وزیر کشور در امور بانوان با تأکید بر اینکه در زمینه ایجاد فرصتهای شغلی برای بانوان باید به انعطافپذیری زمانی، مکانی و شرایط شغلی توجه شود بیان کرد: تا زمانی که الگوی زنانه شغلی را فراهم نکنیم مشکلات مربوط به اشتغال بانوان برطرف نخواهد شد.
وی تأکید کرد: جهت حل مشکلات بانوان نیازمند بسته حمایتی هستیم که حمایتهای حقوقی، امنیتی، اقتصادی و مشارکت اقتصادی زنان را تأمین میکند.
فرهمندپور در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به اینکه در جامعه بایستی احساس و باور فرزندآوری را توسعه دهیم تصریح کرد: چند دهه است که شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» سرلوحه اقدامات قرار گرفته بنابراین نباید تصور کرد طی چند ماه این مسئله کنار گذاشته شود بلکه این مسئله نیازمند ایجاد زیرساختها و اعتباربخشی به ارزش مادری است.
وی با بیان اینکه اثربخشی بانوان در مقدرات کلان کشور صرفا با حضور آنان در پستهای مشخص نخواهد بود خاطرنشان کرد: در حال حاضر 430 فرماندار در کشور وجود دارد که تنها چهار تن از آنان را بانوان تشکیل میدهند؛ اما مشاهده میکنید علیرغم تعداد اندک حاشیههای بسیار زیادی دارند.
عملکرد مدیران فارغ از جنسیت مورد مطالعه قرار گیرد
مشاور وزیر ارشاد در امور بانوان بیان کرد: چنانچه عملکرد مدیران فارغ از جنسیت مورد مطالعه قرار گیرد یقینا نتایج مطلوبتری را شاهد خواهیم بود.
فرهمندپور ضمن بیان اینکه فرمانداران قشم، گلستان و دو فرماندار در سیستان و بلوچستان جامعه بانوان هستند گفت: تمام مسائل را نباید در جنسیت خلاصه کرد بلکه باید در عملکردهای توجه داشت.
وی در ادامه حضور بانوان در ورزشگاهها را نیازمند ایجاد امنیت دانست و خاطرنشان کرد: به عنوان یک شخصیت حقیقی معتقدم حضور بانوان در ورزشگاهها نه ضرورت و نه عمومیت و نه اولویت دارد بنابراین باید سرمایهگذاری به نحوی هدایت شود که مکانی ایمن با حجم گسترده بانوان را در بر داشته باشد.
متأسفانه امروز خانواده ها در زمینه عفاف و حجاب تنها مطالبه گر هستند
فرهمندپور در ادامه با بیان اینکه در زمینه عفاف و حجاب ارزیابی مثبتی صورت نگرفته است مطرح کرد: متأسفانه از خانوادهها در این مسئله شاهد عملکرد مثبتی نبودهایم امروز خانوادهها تنها مطالبهگر شده اند و این در حالی است در گذشته آنان به تقویت زیرساخت های فکری میپرداختند.
وی یادآور شد: بعد از انقلاب در خانوادهها این توهم پیش آمد که هیچ وظیفهای جهت ترویج و نهادینه کردن حجاب و عفاف ندارند بلکه این نظام اسلامی است که باید این مسئله را پیگیری کند.
تأکید دولت یازدهم بر توسعه اخلاق و گسترش عفاف و حجاب
مشاور وزیر کشور در امور بانوان با تأکید بر اینکه دولت یازدهم توجه به توسعه اقتصادی و گسترش عفاف و حجاب را در برنامه کاری خود قرار داده است تصریح کرد: حمایت از پوشش اسلامی و طراحان مد کشور از جمله برنامههای است که دولت مد نظر قرار داده است؛ اما باید به این مهم توجه شود که در این زمینه باید عزم جدی، مدیریت جهادی و ورود خانوادهها و سازمانهای مردم نهاد قرار گیرد.