محمدعلی اسفنانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص پیگیری طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» و آخرین وضعیت رسیدگی به آن در مجلس گفت: به طور کلی بحث امر به معروف و نهی از منکر از واجبات شرعی دین ماست و با ابزار قانونی نمی توان به آن پرداخت.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع بیش از آن که ما به ابزار قانونی نیاز داشته باشیم باید توجه و تأکید خود را بر روی فرهنگ سازی قرار دهیم.
وی افزود: مردم ما تعلقات دینی بالایی دارند، بنابراین باید از این تعلقات به نحوی بهره مند شد که مردم خارج از حوزه شخصی نیز آن را به کار گیرند و این موضوع به یک فرهنگ تبدیل شود.
اسفنانی در ادامه بیان داشت: اگرچه معتقد هستم که ابزار قانونی همیشه مؤثر نیست، اما در عین حال حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر یک تکلیف است که بر دوش قانونگذاران قرار دارد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قوانین این حوزه باید با ظرافت و کار کارشناسی تدوین شود، به همین دلیل طرح دو فوریتی «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» به پیشنهاد کمیسیون فرهنگی مجلس سلب فوریت شد و در دستور کار طرح های یک فوریتی قرار گرفت، اما نه به این معنا که بخواهد پشت صف طرح های یک فوریتی چندین ماه بماند، بلکه در حال حاضر در کمیسیون مشترک فرهنگی و قضایی این طرح در حال بررسی است و بزودی به مجلس ارائه می شود.
وی در ادامه در خصوص اینکه متأسفانه در ارتباط با مجازات تعدی کنندگان به آمران به معروف اطلاع رسانی صحیحی از سوی قوه قضائیه صورت نمی گیرد، گفت: اگر چه اطلاع رسانی در خصوص مجازات تعدی کنندگان به آمران به معروف می تواند جنبه بازدارندگی بالایی داشته باشد، اما این موضوع در اولویت اهمیت قوه قضائیه نیست و تاکنون اطلاع رسانی مطلوبی در این خصوص صورت نگرفته است؛ می توان گفت در این زمینه ضعیف عمل شده است.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این خصوص نیز می توان در طرحی که در حال حاضر در کمیسیون مشترک فرهنگی و قضایی در حال بررسی است، پیشنهادهایی را ارائه کرد تا اطلاع رسانی در این زمینه به صورت تکلیف برعهده قوه قضائیه قرار داده شود؛ کماکان بررسی ها برای تدوین قانونی جامع و کامل در حوزه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ادامه دارد.