به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سهراب صلاحی شب گذشته در جمع اساتید بسیجی دانشگاههای مشهد در دانشگاه فرهنگیان مشهد، به بیان برنامههای سازمان بسیج اساتید و دلایل استیضاح وزیر علوم پرداخت.
وی با بیان اینکه در برنامههای سازمان تحرک کیفی و کمی در حوزه ماموریتها شکل گرفته است، گفت: باید تلاش کنیم که این حرکتها عمق بیشتری پیدا کند و در نظام آموزش عالی ما نهادینه شوند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به تشکیل شبکه 5000 نفری فرماندهان جنگ نرم بیان داشت: این مهم ظرفیت بزرگی برای نظام است که ما سعی داریم این قشر عظیم که در یک کارگاه آموزشی سه روزه آموزش دیدهاند را، در یک برنامه منسجم ساماندهی کنیم تا دیگر اقشار بسیج را در حوزه جنگ نرم آموزش دهند.
صلاحی در خصوص فعالیت بسیج اساتید در حوزه علوم انسانی گفت: در دو سال اخیر اساتید در دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی و تربیت مدرس به نقد مبانی نظریههای غربی پرداختند و سعی ما بر این است که این گروهها را از مهرماه سال جاری در زمینه مدیریت، جامعه شناسی و حقوق برای نقد نظریههای غربی در دانشگاههای استانها مانند فردوسی مشهد دعوت کنیم.
وی در زمینه فعالیت بسیج اساتید در عرصه بین الملل یادآور شد: بسیج اساتید با ورود به بحث تمدن نوین اسلامی با 18 کارگروه در این زمینه مشغول به فعالیت خواهد شد که در بهمن سال جاری با دعوت از 1200 استاد مسلمان دانشگاههای جهان، نقشه تمدن نوین اسلامی را برای 40 سال آینده تدوین میکند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه هدف ما ساماندهی ظرفیت و توانمندی اساتید مسلمان دانشگاههای جهان در تحقق تمدن نوین اسلامی به عنوان ثمره انقلاب اسلامی است، به فعالیت 18 کارگروه در این زمینه اشاره و خاطرنشان کرد: ما سعی داریم تا بهمن ماه سال جاری پیش نویس این طرح را آماده کنیم.
صلاحی به برگزاری دورههای عرضه توان افزایی علمی در حوزههای برتر علمی مانند هستهای و نانو اشاره کرد و گفت: در یک دوره پنج تا هفت روزه 100 تا 200 استاد مسلمان دانشگاههای جهان را برای تبادل علمی و فکری دعوت میکنیم که این مهم برای ارتباط عمیق بین اساتید مسلمان دانشگاههای جهان در راستای شکل گیری اهداف اسلامی خواهد بود.
وی با بیان اینکه پیوست نگاری فرهنگی با وجود اینکه در قانون مصوب شده هنوز بر زمین مانده خاطرنشان کرد: متاسفانه توان علمی لازم برای تحقق این امر وجود ندارد.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور بابیان اینکه ما با فقدان ناظر فرهنگی یا پیوست نگار فرهنگی روبرو هستیم، بیان داشت: از شنبه هفته آینده تعدادی از استانها برای فعالیت در این زمینه اقدامات لازم را انجام خواهند داد و سعی داریم 100 ناظر فرهنگی را آماده کنیم.
صلاحی ادامه داد: با ساماندهی 500 تا 1000 نفر از اساتید در این زمینه یک نظام نامه تدوین میشود که سعی در وصل آن به بدنه نظام داریم.
وی در زمینه اقتصاد مقاومتی بیان داشت: ما تلاش کردیم وزارت علوم به حوزه اقتصاد مقاومتی وارد شود که هنوز متاسفانه محقق نشده است.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با تاکید بر گفتمان سازی و نظریه پردازی در زمینه اقتصاد مقاومتی در دانشگاههای کشور بیان داشت: هم اکنون کارگروه علمی برای ایجاد گفتمان سازی در دانشگاههای کشور ایجاد شده است.
صلاحی به ایجاد کارگروهی برای رصد چشم انداز اشاره و بیان کرد: هدف این کارگروه ارزیابی عملکرد دولتهای بعد از جنگ در موضوعات مختلف مانند مسکن، انرژی و غیره است که با تطبیق در اسناد بالادستی اشکالات این دولتها را به صورت علمی بررسی و راهکار ارائه میکند تا بتوانیم دولت اسلامی را رقم بزنیم.
وی با طرح این سوال که شاخص تشکیل دولت اسلامی چیست، خاطرنشان کرد: هم اکنون انقلاب اسلامی دوره تثبیت خود را با اقتدار تمام کرده و از اساتید ارزشی دانشگاهها انتظار میرود در زمینه تشکیل دولت اسلامی اقدام کنند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور نظام آموزش عالی را یکی از حوزههای اقتدار نظام دانست و افزود: موفقیت کشور در زمینه انرژی هستهای و سلولهای بنیادی از دانشگاهها شروع شد که این امر باعث محکم شدن نظام شده است.
آمریکا در مقابل ایران اسلامی با یک گیجی تمام عیار مواجه شده است
صلاحی با بیان اینکه امروز بزرگترین قدرت نظامی جهان در مواجه با انقلاب اسلامی دچار عدم فقدان راهبرد شده است، گفت: آمریکا در مقابل ایران اسلامی با یک گیجی تمام عیار مواجه شده است.
وی با اشاره به تحولات عراق و جنایات گروه داعش تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران حامی عراق است.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور خاطرنشان کرد: ایران اسلامی در سه حوزه دفاع و امنیت، عمق استراتژیک در منطقه است که بدون جمهوری اسلامی کسی نمیتواند حرف بزند که حوزه علم دارای وضعیت خوبی است.
صلاحی گفت: رشد علمی ایران در هشت سال اخیر 13 برابر دنیاست و مراکز علمی معتبر جهان اعلام کردند اگر این پیشرفت علمی ایران ادامه یابد در چهار سال آینده یعنی با پایان دولت یازدهم ایران، به رتبه چهارم علمی دنیا دست مییابد.
دغدغههایی نیروهای ارزشی را در فضای دانشگاهی نگران کرده است
وی با بیان اینکه امروز دغدغههایی وجود دارد که این دغدغهها نیروهای انقلاب را در دانشگاهها و مجلس نگران کرده است، گفت: اولین دغدغه نیروهای انقلاب به کارگیری نیروهای حاشیه ساز و فتنهگر در موسسات آموزش عالی است که این امر خلاف قول وزیر علوم بود.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه ما آرامش دانشگاهها و تلاش برای پیشبرد نهضت علمی کشور را از وزیر علوم خواستیم، بیان داشت: دستیابی به این دو موضوع مهم با به کارگیری نیروهای حاشیه ساز محقق نمیشود.
صلاحی رای بالای فرجی دانا از مجلس را به دلیل قول وی برای حفظ آرامش در دانشگاهها و تلاش برای پیشبرد نهضت علمی کشور دانست و افزود: اما متاسفانه شاهد بودیم بعد از انتصاب وزیر علوم افرادی که در زمان معین در عرصه پیشرفت علمی کشور سنگ اندازی میکردند و اساسا پیشرفت علمی کشور را به سخره گرفتند، بر سر کار آمدند.
وی افزود: این افراد اگر در جایگاه مدیریتی دانشگاهی نتوانستند رخنه کنند قائم مقام را کسانی گذاشتند که در راس فتنه در آن استان بودند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور دومین دغدغه نیروهای ارزشی را تلاش عدهای برای بر هم زدن آرامش دانشگاهها دانست و گفت: در برخی از دانشگاههای کشور دانشجونماها علیه مدیریت دانشگاه شعار میدهند تا بدین وسیله اهداف خود را پیش ببرند.
صلاحی تحقیر نیروهای ارزشی را دغدغه سوم نیروهای انقلاب دانست و گفت: نیروهای ارزشی بیشترین تاثیر را در خیزش علمی کشور داشتند اینکه افرادی بگویند میخواهیم فضای دانشگاهها را به دوم خرداد بازگردانیم یعنی چه؟ فتنه 88 توسط چه کسانی شکل گرفت؟
وی تصریح کرد: برخی افرادی که امروز در وزارت علوم هستند فتنه 88 را در کشور به راه انداختند. اگر میگذاشتند با عوامل 18 تیر 78 برخورد شود، دیگر شاهد فتنه 88 نمیبودیم.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور بیثباتی در مدیریت دانشگاهها را از دیگر دغدغه نیروهای انقلاب دانست و یادآور شد: تاکنون دانشگاه تهران دو سرپرست عوض کرده است؛ چطور میشود در رای گیری فردی با 50 رای را بپذیرند؛ اما فردی با 300 رای را کنار بگذارند؟
صلاحی با بیان اینکه دشمن به دنبال ضربه زدن به خیزش علمی کشور است، یادآور شد: اقتدار کشور در عرصه علمی است و افرادی سعی در بر هم زدن آرامش در دانشگاهها را دارند.
وی افزود: افرادی که در میان مردم جایی ندارند سعی دارند تا دانشگاه را باشگاه سیاسی خود کنند که خوشبختانه در این زمینه حرکتهایی در جلوگیری از فعالیت آنان انجام شده است.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور به طرح استیضاح وزیر علوم اشاره و ییان کرد: مجلس با طرح دو خواسته تصفیه ستاد وزارت علوم از نیروهای حاشیه ساز و فتنه گر و تحت نظر قرار گرفتن عزل و نصبها در وزارت علوم به فرجی دانا فرصت داد که اگر این دو مورد صورت نگیرد، استیضاح قطعی است.
صلاحی تاکید کرد: کسانی که در فتنه 88 کشور را هشت ماه درگیر کردند و بسیاری از ظرفیتهای داخلی و خارجی نظام را از بین بردند، نباید سکاندار پیشرفت علمی کشور شوند.
وی تاکید کرد: وزارت علوم باید اصلاح شود و یا وزیر علوم استیضاح.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور مسئولیت رئیس جمهور را در پیشرفت علمی کشور سنگین دانست و بیان داشت: تا پایان دولت یازدهم باید رتبه علمی کشور به رتبه چهارم دنیا برسد که در صورت عدم رسیدن به این جایگاه، دولت در مقابل کوتاهیها باید پاسخگو باشد.
صلاحی با ابراز خرسندی از عدم موفقیت غربگراها برای نفوذ در ارکان کشور گفت: با عقب نشینی آمریکا از منطقه کاسه آنان هم جمع خواهد شد.
وی رسالت اساسی انقلاب را استقرار تمدن نوین اسلامی دانست و تاکید کرد: کسانی که چوب لای چرخ نظام میگذارند میخواهند ملت را درگیر حاشیهها کنند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور به تدابیر هوشمندانه رهبر معظم انقلاب در عرصههای مختلف اشاره و تصریح کرد: امیدوارانه به پیش میرویم و مشکلات کشور را حل خواهیم کرد.
صلاحی حفظ دستاوردهای انقلاب را از رسالتهای بسیج اساتید دانست و گفت: ما باید برای تحول علمی و دستیابی به حوزههای برتر دانش تلاش کنیم.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور بسیج را یک نهاد فراجناحی دانست و یادآور شد: بسیج اساتید از هر تشکلی که با آرمانهای نظام هماهنگ باشد حمایت میکند./155ب1/