به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بابک اسماعیلی، دبیر کارگروه تعامل با دستگاههای اقتصادی دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام ، در نشست هماندیشی طرح پیمانهای پولی که در محل شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) برگزار شد، گفت: ما در خرداد ماه 1390 با کمک جمعی از دانشجویانی که در این زمینه کار کرده بودند طرحی را در مرکز پژوهشهای موسسه کیهان تهیه کردیم. جلسات خوبی نیز با دوستان در مجلس، کمیسیون برنامه و بودجه، مرکز پژوهشها و البته بانک مرکزی داشتیم اما متاسفانه اراده قوی در این زمینه وجود نداشت.
وی افزود: ما شاهد تجربیات موفقی در کشورهای همسایه همچون پاکستان، هند و ترکیه در این زمینه بودیم که این پیمان را با موفقیت به اجرا درآوردند. از طرفی دیگر کشورهای مختلفی را دیدیم که به دلیل همین دلار با بحرانهای مالی متعددی مواجه شدند.
اسماعیلی در ادامه اظهار داشت: البته موضوعی است که در چند وقت اخیر بسیار مطرح شده است و به نظر من اشتباه است این میباشد که برخی افراد از این پیمان به عنوان تنها راهحل معضل تحریمها یاد میکنند که اینگونه نیست. تحریمها را باید موضوعی جداگانه در نظر گرفت چرا که تحریم به راحتی این پیمان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
وی تصریح کرد: با اینوجود پیمان پولی دوجانبه یکی از بخشهای برجستهای است که میتواند در مدل اقتصاد مقاومتی مد نظر قرار گیرد و در حال حاضر تنها راهحلی است که برای کشور ما باقی مانده است.
این عضو پیوسته انجمن اقتصاددانان ایران تاکید کرد: به نظر من راه افتادن این طرح میتواند آغازی باشد بر پایان امپراطوری دلار و امیدواریم این موضوع به عنوان یک طرح در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید بهصورت جدی اجرای این پیمان پولی را در دستور کار قرار دهد، گفت: وضعیت اقتصادی ما معمولی نیست، بانک مرکزی باید وارد عمل شود و برنامههای آفندی و پدافندی خود را برای مقابله با این بحران ارائه دهد.
وی اضافه کرد: در گذشته بنده مذاکرهای با آقای بهمنی در زمان حضور ایشان در بانک مرکزی داشتم، وی گفت بدنه کارشناسی بانک مرکزی اعتقادی به این کار ندارد.
اسماعیلی در واکنش به توضیح بانک مرکزی مبنی بر اینکه این طرح در این بانک مورد رسیدگی قرار گرفته است، گفت: اگر بانک مرکزی پیمان دوجانبه پولی را مورد رسیدگی قرار داده است، باید نتایج آن را در رسانهها منتشر کند.