کد خبر:۳۳۵۴۰۷
تغذیه در رمضان - 27

مصرف آلو و انجیر برای جلوگیری از یبوست در ماه رمضان/ هرگز افطار را با آب سرد باز نکنید

بسیاری از افراد در ماه مبارک رمضان دچار مشکل یبوست می شوند که برای پیش گیری از بروز این مشکل علاوه بر نوشیدن آب و همینطور میوه های فیبر دار و سالاد، می توانید از خیسانده ی آلو و انجیر نیز بعد از غذا به عنوان دسر استفاده کنید.
مصرف آلو و انجیر برای جلوگیری از یبوست در ماه رمضان/ هرگز افطار را با آب سرد باز نکنید

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در ماه مبارك رمضان نيز مانند هميشه پيروی از برنامه غذايی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلي غذايی (نان و غلات، ميوه ها و سبزيها، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شير و لبنيات) ضروری است و با رعايــت تـنوع و تعادل در مصرف غذا نيازهای تغذيه ای شامل آب، املاح، ويتامين ها، پروتئين و انرژی مورد نياز بدن، تامين مي شود.


۱-     افطار خود را با خوردن خرما، عسل یا کشمش که دارای قند طبیعی می باشند( به مقدار اندک) باز کنید.همراه چای یا شیر


۲-     نوشیدن چای کمرنگ، شیر گرم و فرنی در آغاز افطار مناسب است.


۳-     برنامه کاملاً سبکی مشابه وعده صبحانه برای افطار خود در نظر بگیرید، مانند نان و پنیر با گردو یا گوجه فرنگی یا سبزی خوردن تازه


۴-     شام را به حدود دو ساعت بعد موکول کنید. بهتر است شام غذایی کم حجم با پروتئین کم حجم با پروتئین کافی اما کم چرب و کم روغن باشد. برای این منظور انتخاب غذاهای سرخ نشده ای مانند خوراک ماهی تو فری یا خوراک مرغ و سبزیجات و مانند آن می تواند مناسب بشد.


۵-     در وعده سحری خود حتماً غذایی حاوی کربوهیدرات پیچیده( نشاسته) بگنجانید: مانند نان، برنج و سیب زمینی، نشاسته قندی درشت مولکول است که به تدریج شکسته شده و مورد استفاده بدن قرار می گیرد.


۶-     در حد فاصل افطار تا سحر، حتماً ۸-۶ لیوان آب بنوشید ( اما هرگز وسط غذا آب ننوشید.) در واقع یکی از دلایل اصلی ضعف و بی حالی ایجاد شده در بین روز در ایام ماه مبارک رمضان به همبن کم نوشیدن آب بر می گردد که بویژه نوجوانان باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.


۷-     مناسب است بعد از صرف شام دو وعده میوه میل شود . در برنامه سحر نیز گنجاندن دو وعده میوه فیبر دار و آبدار بر حسب فصل ( مانند هلو، شلیل و زردآلو) مفید خواهد بود.


۸-     بسیاری از افراد در ماه مبارک رمضان دچار مشکل یبوست می شوند. برای پیش گیری از بروز این مشکل علاوه بر نوشیدن آب به میزان گفته شده و همینطور میوه های فیبر دار و سالاد، می توانید از خیسانده ی آلو و انجیر نیز بعد از غذا به عنوان دسر استفاده کنید.


فهرست برخی از عادات غذایی نامناسب


پرهیز از عادات و رفتار های تغذیه ای زیر کاملاً  ضروری است:


• خوردن غذاهای  سنگین و پرکالری در وعده افطار مانند کله پاچه، آش رشته با نعناع سرخ کرده و پیاز داغ و روغن فراوان، زولبیا و بامیه( به میزان زیاد) حلواهای خانگی سرخ شده در روغن


• نوشیدن آب بسیار سرد، شربت یا نوشابه سرد با معده خالی در هنگام افطار


• خوردن هم زمان افطاری با مخلفات گوناگون همراه با شام سنگین


• تند غذا خوردن؛ این مسئله چه در وعده افطار و چه در وعده سحر برای سیستم گوارش اختلال ایجاد می کند .
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار