به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی فاضلی استاد فلسفه تعلیم و تربیت و عضو بسیج جامعه پزشکی گفت: اخلاق پزشکی یعنی هر جا کسی نیازی به کمک داشته باشد باید به وی کمک کرد و این یعنی یک پزشک باید تحت هر شرایطی به فریاد بیماران برسد و برای کمکش مبلغی را تعیین نکند.
اخلاق پزشکی ناشی از شخصیت والای خود پزشک است
این استاد تعلیم و تربیت "داشتن اخلاق پزشکی را به معنای ارجحیت نیاز دیگران به نیاز خودش" دانست و افزود: این اخلاق باید ناشی از اعتقاد به اجر معنوی و شخصیت والای خود پزشک باشد.
وی با بیان اینکه "اتحاد بین علم و عالم" مبحثی است که امروزه کمتر به آن توجه می شود، گفت: در واقع همانطور که علمی بر شخصی اضافه می شود باید قدری به وجود معنوی این شخص اضافه شود و موجب وسعت وجود فرد شود و او را تبدیل به خورشیدی کند که نورش به همگان چه فقیر و چه ثروتمند یکسان بتابد.
اخلاق پزشکی میان یک پزشک و کاسب تمایز ایجاد می کند
فاضلی خاطرنشان کرد: اخلاق پزشکی یکی از ابعاد مهمی است که در دنیای پزشکی امروز نادیده گرفته شده است اما آنچه که بین پزشکی و کسب و کار یک تفاوت اساسی به وجود می آورد؛ اخلاق پزشکی است و در واقع یک پزشک با کار خود بر وسعت وجودش خود می افزاید درحالی که کاسب با کار خود بر پول خود می افزاید.
این استاد تعلیم و تربیت با تاکید بر اینکه اخلاق پزشکی یک الزام است تا به ماراتن دنیاطلبی خاتمه داده شود، ادامه داد: در اینجا به یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص "مطالبه گری" استناد می کنم و آن به معنای این است که ما باید ابتدا از خود طلب کنیم نه همه چیز را از حکومت ها.
مطالبه گری یعنی به معروفیت رساندن الگوهای صحیح
وی در این خصوص ادامه داد: "مطالبه گری" یعنی بخواهیم "الگوهای صحیح در جامعه به معروفیت برسد" چون فکر همیشه از یک نفر شروع و در جامعه بسط و گسترش می یابد و این یک فرآیند فرهنگی است البته در جامعه پزشکی ما هنوز هم این گونه افراد مطالبه گر را داریم که ناشناخته مانده اند.
ایستادگی در مقابل هوای نفس از ایستادگی در مقابل دشمن سخت تر است
فاضلی درخصوص پزشکانی که در روستاها و در مناطق محروم بدون آنکه شناخته شوند، فعالیت می کنند گفت: این دسته از پزشکان، افرادی مطالبه گر هستند و به مراتب شجاعت بیشتری نسبت به پزشکانی دارند که در جنگ ها حضور داشتند زیرا ایستادگی در مقابل هوای نفس از ایستادگی در مقابل دشمن سخت تر است یعنی پزشکی که هوای نفس خود را کنترل می کند و زیرمیزی نمی گیرد، ارزشمند است.
این استاد فلسفه تعلیم و تربیت افزود: بسیج به دلیل همین ابعاد مردمی بودن و خدمت خالصانه و بدون چشمداشت؛ به عنوان یک نقطه مرکزی اصلاح مبتنی بر اصول اسلام مورد توجه است.
بسیجیان واقعی اصلاحگران معتقد به اصول در همه زمینه ها هستند/ بسیج کانون تجمع افراد با ایمان
وی خاطرنشان کرد: همه باید همچون بسیجیان واقعی تبدیل به اصلاحگران معتقد به اصول در همه زمینه ها شوند. براساس روایات معصومین (ع)، مسلمانی که صبح از خواب بیدار شود و در فکر حل مشکلات مردم نباشد، مسلمان نیست پس بسیج باید به عنوان یک کانون تجمع افراد متعهد با ایمان باید مورد توجه خاص قرار بگیرد.
استحاله افراد با هدف قرار دادن تعلیم و تربیت
فاضلی افزود: کشورهایی که به دنبال تسخیر کشورهای ضعیف تر هستند فهمیده اند که با سلاح نمی توانند به اهداف خود دست یابند از این رو "تعلیم و تربیت" را نقطه حساسی در نظر گرفته اند زیرا تعلیم و تربیت مهندسی فرهنگ آن جامعه است.
وی در پایان گفت: آنها بر این اعتقادند که اگر بتوانند فلسفه حاکم بر تعلیم و تربیت را آنطور که می خواهند هدایت کنند با تربیت نیروهای آینده به قدری آنها را استحاله می کنند که افراد مانند شهروندان خودشان فکر کنند.