به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که همزمان با آغاز هفته دولت، در صدر اعضای هیات دولت برای تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی (ره) و شهیدان انقلاب اسلامی، در مرقد امام راحل حضور یافته بود، گفت: امام خمینی (ره) آموزگار آزادی، راهبر مسیر استقلال و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران است.
رییس جمهوری اظهارداشت: امام شخصیتی بود كه دولت مدرن اسلامی را تاسیس كرد؛ اگرچه شکلدهی دولت مدرن از حدود ۱۵۰ سال پیش یعنی از زمان امیركبیر آغاز شد و در دوران انقلاب مشروطه شكل دولت مدرن پیدا كرد اما بعد از آن به دلیل حكومتهایی كه كاملاً تحت سلطه قدرتهای استعماری قرار گرفته بودند، از محتوا و درون تهی شد.
روحانی افزود: امام (ره) فقیه بزرگی بود كه برای اولین بار در تاریخ ایران و همچنین تاریخ شیعه در چارچوب فقه حكومتی، فقه دولت و مقررات اسلامی، توانست دولت مدرن اسلامی به وجود آورد.
رییس جمهوری در ادامه افزود: البته نكاتی از قبیل تفكیك قوا و مقرراتی نظیر مالیات، بانكداری، ارتش حرفهای، تامین اجتماعی، آموزش عمومی و بهداشت عمومی، چیزهایی نبود كه در فقه ما باشد اما در عین حال اصول و چارچوبهایش در فقه بود و با استفاده از تجربه جهانی، امام در چارچوب مقررات دینی و موازین شرعی، دولت مدرن اسلامی را امضاء كرد.
روحانی با بیان اینكه امام خمینی (ره) درسهای فراوانی به ما یاد داد، گفت: امام (ره)، تعادل را به ما آموخت و گفت از افراط، جمود و تحجر و خرافه بپرهیزیم و از تفریط، اباحهگری، غربگرایی و غربزدگی فاصله بگیریم؛ امام راه وسط و اسلام ناب را به ما یاد داد.
رییس جمهوری با بیان اینكه «امروز باید راه وسط امام كه جاده وسطی ما است را بخوبی نگه داریم»، خاطرنشان كرد: باید در برابر افراط و تفریطها بدون هیچ دغدغهای با بیان و کلامی بسیار صریح دفاع كنیم.
دکتر روحانی افزود: امام تعامل بین جمهوریت و اسلامیت را به ما یاد داد و گفت نظام ما مردمسالاری دینی است و آراء و انتخاب مردم، میزان است. همچنین اساس را اجرای فرمان خدا و قانون اسلامی دانست و چارچوب موازین اسلامی را به عنوان موازین هدایتگر بشر گوشزد كرد.
رییس جمهوری ادامه داد: امام (ره)، ایستادگی و جرات ایستادگی در برابر مستكبرین جهان و وظیفه حمایت از مستضعفین و مظلومین را به ما یاد داد كه با ادامه راه امام نه باید از قدرتهای بزرگ بترسیم و نه آنجا كه مظلومین گرفتار ستمگران میشوند در كمك به آنها تردید كنیم. بنابراین امام راحل شجاعت برای جنگ و مقابله با متجاوزین، ایستادگی در برابر كسانی كه به كشور و عزت ما تجاوز كردند و همچنین شهامت صلح و آشتی را به ما آموخت.
رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: آنجا كه ضرورت در اجرای صلح بود امام تردیدی به خود راه نداد و همانگونه كه شجاعت جنگ و مبارزه را در زندگی امام مشاهده كردیم، شهامت صلح را نیز از امام دیدیم. یعنی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هم كار حسینی را آموختیم و هم كار حسنی را.
روحانی با بیان اینكه امام خمینی (ره)، خودباوری، قانونگرایی و اخلاقمداری را به ما آموخت، تصریح كرد: سراسر زندگی،كلمات، سیره، راه، نهضت و دولتداری امام برای ما درس بود. معیار بزرگی كه امام برای اداره كشور برایمان گذاشت این بود كه نباید مدیریت اسلام در دنیای مدرن امروز زیر سوال برود لذا كلید مصلحت را در اختیار ما گذاشت و احكام ثانویه را در كنار احكام اولیه برای مردم تببین و تشریح كرد.
رییس جمهوری با بیان اینكه امام حق بزرگی به مردم ایران، مردم جهان، آزادیخواهان و مسلمانان و به گردن دولت و حكومت اسلامی دارد، تاکید كرد: همه باید راه امام را ادامه داده و همانند شاگردان و راهروانش چون رجایی، باهنر و بهشتی، لحظهای از راه امام و اجرای دستوراتش غفلت نورزیم.
روحانی در ادامه ضمن تشكر از بیت امام راحل كه همواره حامی نظام، مردم و دولت بودهاند، درباره برخی مسایل روز توضیحاتی داد و اولویت اول دولت در زمینه مسائل اقتصادی را خروج از ركود و ایجاد رونق اقتصادی دانست.
رییس جمهوری با ابراز امیدواری برای خروج اقتصاد کشور از ركود و شروع رونق اقتصادی، گفت: پایان سال ۹۳ رشد اقتصادی كشور بعد از دو سال مثبت خواهد بود و دولت همچنان برای كاهش تورم به راه خود ادامه میدهد بطوریكه بر اساس جدیدترین اعلام بانك مركزی، تورم نقطه به نقطه به ۱۴.۶ و تورم ۱۲ ماهه به ۲۵.۳ رسیده است. یعنی آنچه كه قول داده بودیم تا پایان سال به آن برسیم اكنون محقق شده و به حول و قوه الهی تا پایان امسال تورمی كمتر از ۲۰ درصد را تجربه خواهیم كرد.
رییس شورای عالی امنیت ملی درباره رویكرد دولت در حوزه سیاست خارجی و مذاكرات هستهای نیز گفت: ایران برای ادامه راه مذاكرات بر اساس منطق، حقوق ملت و تعهدات و قوانین بینالمللی جدی خواهد بود كه امیدواریم در این مسیر موفقیتی بدست آوریم كه به نفع ایران، منطقه و جهان باشد.
رییس جمهوری در ادامه با اشاره به گامهای دولت در زمینه مسایل فرهنگی و اجتماعی، بیمه و تامین سلامت مردم، برقرای ثبات و نوعی آرامش در كشور و احترام به اخلاق و آزادی نقد و انتقاد، گفت: اینجا در محضر امام باید بگویم، دولت و رییس جمهور همواره تا پایان به منتقدین احترام خواهد گذاشت اما هرگز در برابر تخریبپگران این دولت و نظام ساكت نخواهد ماند.
روحانی با تاكید بر اینكه با كمك مردم و هدایتهای رهبری، پیگیری مطالبات مردم را ادامه میدهیم، گفت: دولت در مبارزه با فساد از جمله فساد در دانشگاه و فساد مدارك علمی یا فسادی كه در زمینه بورسیهها بوده، جدی خواهد بود و این مبارزه را ادامه خواهیم داد و با تغییر یك نفر از دولت، مسیر دولت تغییر نخواهد كرد بلكه همان مسیری كه مردم و آرای مردم برای ما مشخص كردهاند، ادامه خواهد یافت.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، نوه امام راحل نیز در آیین تجدید میثاق رییس جمهوری و هیات دولت با آرمانهای امام خمینی (ره)، اقدامات دولت یازدهم را زمینهساز پیدایش امید در جامعه دانست و گفت: امید در جامعه، بزرگترین سرمایه دولت است؛ به همین جهت بزرگترین مسئولیت نیز برای دولت پدید میآورد و چشمان مردم به دستها و همت دوستان در دولت است.
سیدحسن خمینی با برشمردن مشكلاتی نظیر فقر، ركود تورمی و مشكلات فرهنگی در جامعه، گفت: سرمایه بزرگی كه ملت در اختیار دولت قرار داده است اعتماد خود و امیدی است كه به دستها و بازوان توانمند خود و دولت دارد؛ امیدی كه به فكر و همت و شجاعت در تصمیمگیری و عمل دارند یك نقطه كانونی است كه مردم در حالی كه روزهای سختی را پشت گذاشتهاند، به روزهای شیرینی كه پیش رو دارند با امید مضاعف نگاه كنند.
نوه امام راحل، با بیان اینكه امام در برابر متحجرین، زورگویان خارجی و دشمنان داخلی شجاعت داشت،گفت: شجاعت در صلح و جنگ یكی از درسهای بزرگ امام برای ما بود كه امروز همه امیدواریم با تدبیر دكتر روحانی كه مورد اعتماد قاطبه مردم است و همچنین با كمك اعضای دولت بتوانیم گامهایی موثری برداشته و نظام را از خطراتی كه احیاناً پیش روی آن است، عبور دهیم.