کد خبر:۳۵۱۰۳۱

وقوع زمین لرزه در تهران شایعه‌پراکنی است/ دانش‌ بشر به آن حد نرسیده که وقوع زلزله را پیش‌بینی کند

مدیر بخش شبکه شتاب نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با تکذیب برخی اخبار در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر وقوع زمین لرزه در استان تهران،‌ گفت: تاکنون هیچ‌کس نتوانسته وقوع دقیق زمین‌لرزه را پیش‌بینی کند، متاسفانه عده‌ای با سوار شدن بر موج احساسات مردم به این شایعه‌پراکنی دامن می‌زنند.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، اسماعیل فرزانگان درباره برخی شایعه‌پراکنی‌ها مبنی بر وقوع زلزله طی چند ساعت آینده در شهر تهران،‌ افزود: هر زمین لرزه‌ای که در نقاط مختلف کشور به وقوع می‌پیوندد هیچ ارتباطی با زمین لرزه تهران ندارد کما اینکه زمین لرزه‌ای که ممکن است در استانی مثل خراسان یا ایلام اتفاق افتد نمی‌تواند با زمین لره استان تهران ارتباط پیدا کند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه عده‌ای از جو حاکم بر افکار عمومی استفاده می‌کنند و با برخی شایعات مانند وقوع زلزله در استان تهران موجی از نگرانی را در بین مردم ایجاد می‌کنند و با سوار شدن بر موج احساسات مردم  به این شایعه‌پراکنی دامن می‌زنند.

 

مدیر بخش شبکه شتاب نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با بیان اینکه تاکنون هیچ‌کس نتوانسته  وقوع دقیق یک زمین‌لرزه را پیش‌بینی کند، افزود: اگر این‌گونه بود کشورهای پیشرفته در دنیا مثل ژاپن و آمریکا که در نقطه زلزله‌خیز زمین قرار دارند می‌توانستند این حادثه را از قبل پیش‌بینی کنند.

 

فرزانگان یادآور شد: اغلب با وقوع زمین لرزه‌ بزرگ، عده‌ای از افراد درصدد تشویش اذهان عمومی برآمده و دامن به این شایعات زده و منجر بروز نگرانی بین مردم می‌شوند لذا به صراحت می‌گویم که چنین چیزی اصلا وجود ندارد.

 

وی درباره زلزله‌های اخیر شهرستان‌های استان تهران مانند فیروزکوه،‌ تاکید کرد: ایران کشوری زلزله‌خیز بوده و ممکن است حوادثی مانند زلزله هرلحظه در این کشور اتفاق افتد اما به لحاظ کوچک بودن حجم آن شاید اطلاع‌رسانی نشود به عنوان مثال اگر زلزله‌ای در بوشهر اتفاق افتد شبکه لرزه‌نگاری آن را به افکار عمومی اطلاع رسانی نمی‌کند اما در پایگاه خود آن را به ثبت می‌رساند.

 

فرزانگان تاکید کرد: امروزه دانش بشر به آن حد نرسیده است که بتوان تاریخ و شدت وقوع یک زلزله را پیش‌بینی کرد و لذا زمانی که حادثه‌ای در کشور اتفاق می‌افتد برخی رسانه‌ها یا شبکه‌های اجتماعی این را بزرگ‌نمایی کرده و با دامن زدن به این حادثه اقدام به پیش‌بینی‌هایی می‌کنند که اصلا درست و دقیق نیست.

 

مدیر بخش شبکه شتاب نگاری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی، در مورد شایعه‌پراکنی نسبت به فوران شدن آتشفشان دماوند، یادآور شد: واقعیت آن است که ‌این آتشفشان، آتشفشان خاموشی نیست و نشانه آن نیز خارج شدن دود و چشمه‌های آب‌گرم است لذا نمی‌توان این آتشفشان را مرده تلقی کرد اما اینکه آن را به وقوع زلزله در اطراف این شهرستان و احتمال فوران این آتشفشان ارتباط دهیم اصلا درست و علمی نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار