کد خبر:۳۵۱۴۷۶
پانزدهمین اجلاس بسیج اساتید-6؛

قالیباف: کارنامه خوبی در زمینه فرهنگ و اقتصاد در این 30 سال نداشته‌ایم

شهردار تهران با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ گفت: در طی این 30 سال کارنامه خوبی در اقتصاد و فرهنگ نداشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، قالیباف امروز در دومین روز از پانزدهمین اجلاس بسیج اساتید در مشهد با بیان اینکه اسلام توانست تحولات عظیمی در علم و دانش به وجود آورد، به پیشرفت‌های علمی کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما در طی این 30 سال کارنامه خوبی از اقتصاد و فرهنگ نداشته‌ایم.

 

وی با بیان اینکه در فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز آمده است که فرهنگ مظلوم واقع شده، افزود: پیامبر اکرم(ص) با فرهنگ مکه را فتح کرد و با فرهنگ اسلام را توسعه داد.

 

شهردار تهران تصریح کرد: زمانی که به تاریخ بنگریم می‌بینیم که تمدن ریشه در فرهنگ است.

 

نیازمند خلاقیت در مسیر رشد علم هستیم

 

شهردار تهران گفت: دانش و دانایی بدون دین و ایمان ما را به سعادتمندی نخواهد رساند. آیا داشتن دانش و دانایی برای بشر دین و ایمان را به ارمغان می‌آورد؟ ما در مسیر رشد علم نیازمند خلاقیت نیز هستیم که متاسفانه کمتر به آن توجه کرده‌ایم.

 

وی با اشاره به اینکه خلاقیت زمانی اتفاق می‌افتد که در جامعه آزادی اندیشه وجود داشته باشد، افزود: متاسفانه در بسیاری از موارد به سخنان رهبر معظم انقلاب عمل نکرده‌ایم؛ ما در دانشگاه چه میزان توانسته‌ایم در برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی موفق عمل کنیم.

 

کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها از موضوعات سطحی به مباحث عمیق تبدیل شود

 

قالیباف تاکید کرد: کرسی‌های آزاد اندیشی باید در دانشگاه‌ها از موضوعات سطحی به مباحث عمیق تبدیل شود تا نشاط در دانشگاه افزایش یابد.

 

شهردار تهران افزود: چنانچه دانش و خلاقیت به صورت منسجم پیگیری نشود نخواهیم توانست مسیر سعادت را طی کنیم، البته نیازمند عناصر دیگری نیز هستیم؛ بنابراین چنانچه نتوانیم یک افق مشخص برای اهداف خود مشخص کنیم موفق نخواهیم شد.

 

وی با تاکید بر اینکه این افق باید آرمان گرایانه و متاثر از مسائل روز باشد، تصریح کرد: دو عنصر مهم اقتصاد و فرهنگ در جامعه بسیار موثر هستند که باید به این دو مسئله توجه کنیم.

 

در تشکیل دولت اسلامی موفق عمل نکرده‌ایم

 

قالیباف با بیان اینکه پیروزی انقلاب، تشکیل انقلاب اسلامی، ساختن کشور اسلامی و گسترش این مسائل به جهان از عوامل شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی هستند، تصریح کرد: انقلاب و نظام اسلامی دو گامی است که تا کنون برداشته‌ایم؛ اما در تشکیل دولت اسلامی هنوز نتوانسته‌ایم موفق عمل کنیم.

 

شهردار تهران تاکید کرد: جوهره یک نظام اسلامی رشد و تعالی است که با این جوهره می‌توان اقتصاد را پیش برد.

 

نقطه آغاز تمدن سازی سبک زندگی است

 

وی ادامه داد: عنصر مهم سبک زندگی اسلامی باید به یک دغدغه تبدیل شود و تمام تلاش خود را جهت حرکت به این دغدغه به کار گیرم و چنانچه این اتفاق رخ دهد حرکتمان منسجم خواهد شد.

 

قالیباف با اشاره به اینکه افتخارم این است در فرهنگ بسیج و مکتب امام رشد یافته‌ام، تصریح کرد: تلاش خود را به کار گرفتم که موضوع سبک زندگی در شهرداری مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا بر این اعتقادم که نقطه آغاز تمدن سازی سبک زندگی است.

 

شهردار تهران با بیان اینکه با تفکیک جنسیتی مخالفم گفت: زمانی که مد و لباس اسلامی و پارک بانوان را مطرح کردم برخی عنوان کردند که قالیباف درصدد تفکیک جنسیتی است؛ اما بعد از این حتی کسانی که به چنین مسائلی توجه نداشتند خود وارد این مسیر شدند.

 

وی افزود: 25 فروردین 85 عنوان کردم که 10 درصد مدیران شهرداری تهران باید بانوان باشند؛ البته تا کنون به این رقم نرسیده‌ایم، همچنین به کارگیری بانوان در شغل منشی گری را در شهرداری ممنوع اعلام کرده‌ام؛ زیرا معتقدم این شغل مطابق با شان بانوان نیست.

 

قالیباف خاطرنشان کرد: سبک زندگی یک رفتار سطحی نیست؛ اما متاسفانه ما از این موضوع غفلت کرده‌ایم راهی جز رفتن به سمت الگوی سبک زندگی اسلامی نداریم و برای این الگو سازی نیازمند دو مولفه مردم و مولد بودن هستیم که چنانچه عمل نکنیم؛ نخواهیم توانست به سمت تمدن سازی نوین اسلامی پیش برویم.

 

مردم پی‌ریز تمدن سازی نوین اسلامی شوند

 

شهردار تهران افزود: جنگ و انقلاب را مردم به پیروزی رساندند؛ بنابراین اقتصاد و فرهنگ را مردم باید اصلاح کنند، آنان باید پی‌ریز تمدن سازی نوین اسلامی شوند، هر برنامه‌ای بدون حضور مردم محکوم به شکست است.

 

وی با تاکید بر اینکه در حوزه تمدن اسلامی مولد بودن موضوعیت دارد و نه مقلد بودن بیان داشت: قدرت، ثروت، معرفت و منزلت عواملی در جهت مولد بودن هستند؛ اما متاسفانه در حال حاضر رابطه این چهار عنصر بسیار ضعیف، غیر برنامه ریزی شده و حتی مفسدانه است به همین دلیل نتوانسته‌ایم به درستی مولد باشیم.

 

قالیباف گفت: اگر چرخه قدرت، معرفت، ثروت و منزلت را اصلاح کنیم به سه آورده امنیت، سلامت و معنویت برای جامعه دست می‌یابیم. اگر به دولت اسلامی دست پیدا کنیم هر فردی در دولت ناگزیر به حرکت در مسیر است.

 

چهار لایه برای تمدن سازی

 

شهردار تهران بیان داشت: برای تمدن سازی به چهار لایه نیازمندیم که لایه اول متعلق به رهبری است، که وظیفه رهبری آرمان سازی، هدف‌گذاری، اعتقادسازی، بسیج منابع، سیاست گذاری، هدایت و دشمن شناسی است.

 

وی افزود: لایه دوم مربوط به نخبگان نظام است که وظیفه تبیین و ارائه عملیاتی برای خواسته رهبری و انتظار مردم براساس سبک زندگی را بر عهده دارند.

 

قالیباف ادامه داد: لایه سوم را مدیران عالی نظام تشکیل می‌دهند که باید خط تولیدی را در حوزه معرفت، قدرت، ثروت و منزلت اداره کنند.

 

شهردار تهران ادامه داد: مجریان از کارگر گرفته تا استاد دانشگاه لایه چهارم را تشکیل می‌دهند.

 

وی گفت: من معتقدم رهبر معظم انقلاب و مجریان وظایف خود را به درستی انجام داده‌اند و حال نیاز است که افراد حاضر در لایه دوم و سوم به رسالت خود بپردازند که تحقق این امر نیازمند قدرت و ثروت نیست.

 

قالیباف خاطرنشان کرد: وحدت کلمه و توحید سبب پیروزی ما شد و قدرت ملی ما را بالا برد.

 

شهردار تهران با بیان اینکه مدیریت جهادی قبل از هر چیز نیازمند روحیه جهادی است؛ بیان داشت: همین روحیه انقلابی ما را به پیروزی رساند و خداوند نیز به دلیل همین روحیه نصرت را در دفاع مقدس نصیبمان کرد.

 

وی افزود: در واقع سبک زندگی که به دنبال آن هستیم همان سبک زندگی حسینی است و اساس مکتب ما همان مکتب عاشوراست؛ چراکه امام حسین(ع) آزادگی و مسئولیت پذیری را به جهانیان آموخت.

 

قالیباف خاطرنشان کرد: باور ما این است که جنگ تمام شده؛ اما جهاد همچنان ادامه دارد و راه پیروزی ما از کربلا می‌گذرد.

 

شهردار تهران با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) که راه قدس از کربلا می‌گذرد، گفت: امروز که با نگاه عمیق‌تر نگاه می‌کنیم درمی‌یابیم که به گفته خمینی کبیر جنگ ما جنگ فقر و غناست که گذر از این جنگ با مدیریت جهادی امکان پذیر است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار