به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، دانشگاه گلستان به عنوان دومین دانشگاه بزرگ دولتی استان از زمان تاسیس تا کنون با مشکل کمبود فضای فیزیکی در حوزههای مختلف رفاهی، آموزشی و فرهنگی مواجه است.
در این راستا شاید دانشگاه گلستان جزو نادرترین دانشگاههای دولتی کشور باشد که هیچ خوابگاه ملکی و دولتی ندارد و دانشجویان غیربومی آن همگی در پانسیونهای اجارهای اسکان داده میشوند.
کمبود فضای آموزشی، نبود کتابخانه و تبعاتی که ممکن است این کمبودها در برنامهریزی تشکیل کلاسها و همچنین پایین آوردن سطح علمی دانشجویان داشته باشد از دیگر معضلاتی است که این دانشگاه دولتی را با بیش از 3000 دانشجو درگیر خود کرده است.
ناگفته نماند نتایج علمی و پژوهشی این دانشگاه نشان دهنده آن است که این کمبود فضای فیزیکی نتوانسته از عزم و اراده دانشجویان و مسئولان این دانشگاه در تولید و توسعه علمی کشور بکاهد؛ اما انتظاری که از مسئولان رده بالای استانی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و وزارت علوم میرود، این است که تلاش خود را برای حل این مشکل به منصه ظهور برسانند تا خیل دانشجویانی که سکاندار آینده این مملکت در حوزههای مختلف خواهند شد با خیالی آسوده تنها به تحصیل علم بپردازند و مشکلی در حاشیه، خللی در این امر خطیر وارد نکند.
چندی پیش فرهاد یغمایی، رئیس دانشگاه گلستان در نشستی خبری از این مشکل پرده برداشت و ضمن خبر دادن از وضعیت بد مالی این دانشگاه، در تعبیری ساختمان بدون استفاده جهاد کشاورزی استان را مُسکن سردرد این دانشگاه خواند.
پس از آن با پیگیریهای «خبرگزاری دانشجو» و مطالبه این امر از نمایندگان مجلس، در چند خبر وعده اختصاص ساختمان جهاد کشاورزی و رفع مشکل کمبود فضای فیزیکی به دانشگاهیان داده شده بود.
کمبود فضای فیزیکی دانشگاه گلستان دردناک است
حسن صادقلو استاندار گلستان در رابطه با این موضوع به «خبرگزاری دانشجو» گفت: یکی از مباحثی که گاهی خیلی دردناک بود، کمبود فضای فیزیکی دانشگاه گلستان بوده است.
وی با بیان اینکه در گذشته وضع بدی بین دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشگاه گلستان وجود داشت، افزود: در قدیم وضع بین این دو دانشگاه به برخوردهایی کشیده میشد که با فضای شخصیت دانشگاهی فاصله داشت و از این جهت آسیب رسان بود.
استاندار گلستان تصریح کرد: زمانی که برای رفع مشکل کمبود فضای فیزیکی دانشگاه گلستان بحث ملک جهاد کشاورزی مطرح شد با وجود بسیاری از دستگاههای دیگری که درخواست داشتند بر روی دانشگاه گلستان تمرکز کردم.
صادقلو ادامه داد: ما گفتیم که این ملک باید به دانشگاه گلستان داده شود؛ به این دلیل که میتوانیم با این کار مشکل دو دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دانشگاه گلستان را با هم حل کنیم.
وی تاکید کرد: البته اختصاص این ملک دو شرط به همراه داشت؛ اولین شرط آن مربوط به جهاد کشاورزی بود که خواستار فروش ملک خود بود و در ازای آن باید پول دریافت میکرد و دومین شرط این بود که مبادا با جایگزینی این ساختمان، سایت سرخنکلاه دانشگاه گلستان که در حال ساخت است، رها شود.
استاندار گلستان بیان داشت: من در دو نوبت دقیقا نوشتم که باید ساختمان جهاد با رعایت این شروط به دانشگاه گلستان اختصاص یابد که برای این مسئله چند ماه متوقف شدیم.
صادقلو همچنین تصریح کرد: با وجود قول و قرارها، نسبت به مسئله پاسخ لازم داده نشد؛ چرا که هم دانشگاه گلستان پولی را که جهاد میخواست نداشت و هم اینکه به روند پیشرفت سایت سرخنکلاه خدشه وارد میشد.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر دانشگاه علوم پزشکی گلستان برای تاسیس دانشکده بینالملل، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات نازایی نیز به ساختمان جهاد کشاورزی احتیاج داشت و این مسئله نیز برای استانداری یک حساسیت محسوب میشد؛ چرا که به دنبال راهاندازی قطب گردشگری سلامت در استان هستیم و اختصاص این مکان به علوم پزشکی باعث تحقق این خواسته در استان میشد.
استاندار گلستان تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی گلستان پول مورد درخواست جهاد کشاورزی استان را نقد داشت؛ از همین رو در یک جلسهای با وجود اینکه در چند نوبت اختصاص این ساختمان به دانشگاه گلستان را تمدید کرده بودیم با توافق دو طرف این مکان به دانشگاه علوم پزشکی داده شد؛ البته با این شرط که دانشگاه علوم پزشکی مکان خودش را سه سال به دانشگاه گلستان اجاره بدهد.
صادقلو بیان داشت: از این دریچه هم مشکل دانشگاه علوم پزشکی گلستان، هم مشکل دانشگاه گلستان و همچنین مشکل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مرتفع شد و نیز پیگیری سایت سرخنکلاه اتفاق افتاد و در طرف دیگر پول جهاد در راستای توسعه کشاورزی استان قرار داده شد.
وی در پایان، نتیجه جلسه مشترکی که موجب عقد این مصوبه شد را پاسخی خواند که توانسته جامع مسائل را حل کند.